KOMUNISTI SRBIJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ce Gevara je bio zlocinac koji je po Kubi pobio stotine ljudi bez sudjenja, a posle se tako istakao kao ministar industrije da ga je, vidim, cak i Borba '65 osudila za nesposobnost i glupost.

Kastro ga je brze-bolje ispujdao sa Kube da ne pravi gluposti, posle cega je sledilo pravljenje gluposti po Africi i u Boliviji, gde su ga lokalni seljaci dojavili Amerikancima koji su ga uhvatili i streljali.

Znaci, zaludna budaletina i stetocina koja se cak i Kubancima na glavu popela. Odlican idol za precvale levicare i iskompleksiranu partizansku djecu koja sanjaju o revoluciji koja tece.
Ај' не лупај глупости.

Ово је детињасто, површно, гомила трачева, и на нивоу "како мали перица, "антикомуниста" замишља ствари.

Или, си ту близу, оног фамозног Николе Самарџића који једном чланку упореди Чеа с Химлером, и оста жив.

Да, све "салонски антикомунисти", који немају појма ни шта је то уистину бити - жртва комунизма.

И којима су сви левичари у истом "пакету", опет по "методу малог перице".

Иако ово све, у ствари ни с "комунизмом" заправо много везе нема.

Али, кад бисте ви то схватили... :roll:

Ponasaj se pristojnije u razgovoru ako si iole sposobna.

Razgovor sa tobom je ionako isuvise dosadan da bi ti se tolerisala jos i drskost.

Да, очекивано.

Они који немају аргументе, и површно гледају на ствари, туђе праве аргументе, и, уосталом, пуке - чињенице, доживљавају као - "дрскост".

Заправо, између њих, и оних других екстремиста (посебно, "салонских") нема никакве разлике.

Ментални склоп је исти.

Jos kad bi ti znala bilo sta o bilo cemu, i kad bi bila sposobna da o tome sto znas i razgovaras...

Medjutim, razgovor sa tobom se obicno svede na ovo: "nije to bas to, ima tu jos dosta toga, ne bih sad o tome ali tu bi se moglo jos dosta toga reci". Cinjenice ne znas, stav nemas, a nemas ni sarm koji bi ova prva dva nedostatka ucinio manje vaznim.

Ce Gevara je bio upravnik zatvora La Cabana posle oslobodjenja Havane. Kao upravnik je naredio pogubljenja stotina ljudi - dakle, ne kao sudija, nego kao upravnik zatvora. O tome par citata od samog bradatog manijaka -

To send men to the firing squad, judicial proof is unnecessary. These procedures are an archaic bourgeois detail. This is a revolution! And a revolutionary must become a cold killing machine motivated by pure hate.

i ovo iz njegovog dnevnika:

Crazy with fury I will stain my rifle red while slaughtering any enemy that falls in my hands! My nostrils dilate while savoring the acrid odor of gunpowder and blood. With the deaths of my enemies I prepare my being for the sacred fight and join the triumphant proletariat with a bestial howl!

Koliko ih je tacno pobio se ne zna.

One defector claims that Che signed 500 death warrants, another says over 600. Cuban journalist Luis Ortega, who knew Che as early as 1954, writes in his book "Yo Soy El Che!" that Guevara sent 1,897 men to the firing squad. In his book "Che Guevara: A Biography," Daniel James writes that Che himself admitted to ordering "several thousand" executions during the first few years of the Castro regime.

Zaduzio je on Kubance i vestinom vodjenja ekonomije, ali cete to morati sami da potrazite.

Jos kad bi ti znala bilo sta o bilo cemu, i kad bi bila sposobna da o tome sto znas i razgovaras...

Medjutim, razgovor sa tobom se obicno svede na ovo: "nije to bas to, ima tu jos dosta toga, ne bih sad o tome ali tu bi se moglo jos dosta toga reci". Cinjenice ne znas, stav nemas, a nemas ni sarm koji bi ova prva dva nedostatka ucinio manje vaznim.

Ce Gevara je bio upravnik zatvora La Cabana posle oslobodjenja Havane. Kao upravnik je naredio pogubljenja stotina ljudi - dakle, ne kao sudija, nego kao upravnik zatvora. O tome par citata od samog bradatog manijaka -

i ovo iz njegovog dnevnika:

Koliko ih je tacno pobio se ne zna.

Zaduzio je on Kubance i vestinom vodjenja ekonomije, ali cete to morati sami da potrazite.
Ја сам већ овде малочас рекла све што се има рећи, и што уопште вреди коментарисати о твојим неаргументованим "писанијама".

Дакле, само има смисла казати још:

Добар си једино за - одхебати те коначно и неопозиво.

Збогом.

Нормално је да се свађате кад једни идеализују, Гевару, а други га виде само црно...

Човек је био екстремни комуниста, екстремнији и од Кастра и од Совјета....Убијао је и лично људе, што је и сам признао. Као такав заступао је и најсуровије методе....Сигурно су многи невини страдали од његове руке.Као Аргентинцу Куба му је била само почетна станица и хтео је да шири револуцију по целој Латинској Америци, а и шире. Због тога, као и због екстремизма и имулсивности на неки начин је и постао терет новим кубанским властима, па су и њихове обавештајне службе једва дочекале да га пребаце у Африку и касније у Боливију...

Против кога се борио:
Диктатор Батиста и његов режим су били велике барабе, сурови, корумпирани...Кубански народ су држали у најгорој беди, већина становника је била неписмена, услови живљења, доступност школству, здравственој заштити је био катастрофалан док привилегије имао узак круг људи кроз њихове везе са америчким и бизнисменима и мафијашима. Огромна црначка популација није имала никаква права.
На неки начин је револуција на Куби поправила полажај и живот већине њених становника. Због тога је и успела, Кастро је привукао велики број присталица и није му требао совјетски тенк да их устоличи на власт, као на пример у неким европским земљама 1944-45. Али то што је Батиста лош, не значи да је Кастро добар.

Режим у Боливији је био сличан. Ту је ''бела'' мањина потомци европских колонизатора имала сву моћ, док је староседелачка ''индијанска'' популација била обесправљена.

Гевара је био идеалиста, није му циљ био да се докопа власти, него се за своје идеала борио до краја живота и због њих погинуо и због тога га цене нарочито млади људи широм света.
Можемо рећи да се борио против неправде, нарочито у Латинској Америци, али морамо рећи да ју је и чинио другима. Екстремни комуниста тоталитарних схватања, неки пут и превише суров, није желео да буде политичар и идеолог него је своје циљеве остваривао са оружјем у руци стављајући главу у торбу, одричући се сваке удобности тако да искреност не треба му оспоравати...

И поред тога што је био доследан и искрен, методе и циљеви су му били погрешни...
Политички, интелектуално нема никакв значај, али је после смрти постао поп-икона и то баш на западу, бренд капиталистичког и потрошачког друштва против кога се борио, и тиме се судбина поиграла са њиме. Остало му је да се смеши на конзервама, мајцама, упаљачима и осталим ђинђувама од неколико долара и да се на његовом имену и лику зарађују милиони долара.
Они који су га убили учинили су себи ''медвеђу'' услугу и направили су од њега мит и више штете им је нанео као мртав, него кад је био жив.

Ce Gevara je bio upravnik zatvora La Cabana posle oslobodjenja Havane. Kao upravnik je naredio pogubljenja stotina ljudi - dakle, ne kao sudija, nego kao upravnik zatvora. O tome par citata od samog bradatog manijaka
a koga je on ubijao? da li nevine civile ili predstavnike i uchesnike proshlog rezhima koji je bio kakav, i koji je poubijao koliko ljudi, i zbog chega?

[batistin rezhim - 20 000 mrtvih, za pet godina, ako se dobro secjam podatka]

nije da branim gevaru, ja sam protiv ubijanja bilo koga. ja sam mozhda josh gori, ja bih im dao da se ceo zhivot muche u kamenolomu i da uveche razmishljaju shta su radili i zbog chega. ali tebi je, kao belosvetskom choveku i uchenjaku, sigurno poznat trecji njutnov zakon akcije i reakcije, i chinjenica da kubanski revolucionari bash i nisu umeli da okrecju drugi obraz, jer da su umeli, njihova zemlja bi i dalje bila raj za americhke turiste a pakao za ostale.

Ubijao je ljude bez sudske presude. Ni nacisti nisu ubijani bez sudske presude.

Ja sigurno nisam ljubitelj Batiste i Kube kao plutajuceg americkog burdelja, ali je zlocinac uvek zlocinac, ma kako atraktivno izgledao na majicama.

Zabelezeno je da je ta budaletina izjavila da bi Kuba lansirala nuklearne rakete na Ameriku za vreme raketne krize, samo da su bile pod njihovom a ne sovjetskom kontrolom. Znaci, veselo bi pokrenuo treci svestki rat i propast sveta iz licnih ideoloskih ubedjenja i mrznje prema opakim imperijalistima. Na srecu, Sovjeti svojim satelitima nisu davali nikakvu kontrolu nad nuklearnim arsenalom.

Ako to nije definicija ostrascenog idiota, ne znam sta je.

Нормално је да се свађате кад једни идеализују, Гевару, а други га виде само црно...
Ја НИКОГА не идеализујем, (што је, иначе, познато) па тако ни Чеа.
Само сам, управо, за иоле "нормалан" разговор, што је, за разлику од неких других, с тобом, рекла бих, могуће, зато и одговарам.

Човек је био екстремни комуниста, екстремнији и од Кастра и од Совјета....
Мало је поједностављено звати га "екстремним комунистом", поготово ако се има у виду, с једне стране, да је од совјетског режима називан "троцкистом", и т. сл.
С друге стране, уопште, врло је условно за њега, али и читав покрет, и кубанску револуцију, уопште и везивати с појмом "комунизам". Не кажем да нема везе с тим, али је, напросто - то све - нешто комплексније.

Убијао је и лично људе, што је и сам признао. Као такав заступао је и најсуровије методе....Сигурно су многи невини страдали од његове руке.
Да. Али, заправо, ко није, у таквим контекстима, наравно.

Као Аргентинцу Куба му је била само почетна станица и хтео је да шири револуцију по целој Латинској Америци, а и шире. Због тога, као и због екстремизма и имулсивности на неки начин је и постао терет новим кубанским властима, па су и њихове обавештајне службе једва дочекале да га пребаце у Африку и касније у Боливију...
Опет, у принципу, да, али само донекле.
Пре свега, ширење револуција у Л. Америци није одговарало Совјетима.

Против кога се борио:
Диктатор Батиста и његов режим су били велике барабе, сурови, корумпирани...Кубански народ су држали у најгорој беди, већина становника је била неписмена, услови живљења, доступност школству, здравственој заштити је био катастрофалан док привилегије имао узак круг људи кроз њихове везе са америчким и бизнисменима и мафијашима. Огромна црначка популација није имала никаква права.
На неки начин је револуција на Куби поправила полажај и живот већине њених становника. Због тога је и успела, Кастро је привукао велики број присталица и није му требао совјетски тенк да их устоличи на власт, као на пример у неким европским земљама 1944-45. Али то што је Батиста лош, не значи да је Кастро добар.
И ово је, углавном, тачно.

Режим у Боливији је био сличан. Ту је ''бела'' мањина потомци европских колонизатора имала сву моћ, док је староседелачка ''индијанска'' популација била обесправљена.
И ово.

Гевара је био идеалиста, није му циљ био да се докопа власти, него се за своје идеала борио до краја живота и због њих погинуо и због тога га цене нарочито млади људи широм света.
Тачно.
А, зар то, без обзира на све остало, ипак, није довољан разлог да се сматра, све у свему - позитивном фигуром у историји?

ОСТАТИ ДОСЛЕДАН СЕБИ.

Можемо рећи да се борио против неправде, нарочито у Латинској Америци, али морамо рећи да ју је и чинио другима. Екстремни комуниста тоталитарних схватања, неки пут и превише суров, није желео да буде политичар и идеолог него је своје циљеве остваривао са оружјем у руци стављајући главу у торбу, одричући се сваке удобности тако да искреност не треба му оспоравати...
И ово је, опет, у крајњем збиру - позитивно.
"Суров" је, уосталом, у политици и историји, доиста комплексан појам.

И поред тога што је био доследан и искрен, методе и циљеви су му били погрешни...
Политички, интелектуално нема никакв значај, али је после смрти постао поп-икона и то баш на западу, бренд капиталистичког и потрошачког друштва против кога се борио, и тиме се судбина поиграла са њиме. Остало му је да се смеши на конзервама, мајцама, упаљачима и осталим ђинђувама од неколико долара и да се на његовом имену и лику зарађују милиони долара.
Они који су га убили учинили су себи ''медвеђу'' услугу и направили су од њега мит и више штете им је нанео као мртав, него кад је био жив.
И ово је, углавном, тачно.
С тим што мислим да би сам Че Гевара том комерзијализацијом сопственог "лика и дела" био врло несрећан.

И, дакле, све у свему, какав год он све и био, био, питање је, а то је, мислим, бит читавог тог феномена:

Колико би се људи одрекло удобности и не малих привилегија, положаја, славе коју је он имао?
Министар, један од три кључна човека Кубе, славан у свету...

Оставити све то, и отићи у боливијске прашуме, неку, заправо врло неорганизовану герилу, с далеко већом вероватноћом да се одатле врати мртав него жив.

Објективно, и дословно, у практичном смислу, - "боливијска прича" била је - потпуни фјаско.

Али, није у томе поента, и порука.

Њу могу да схвате само мало софистициранији духови.

Upravo tako...Podrška Pobedonoscevu...Ovde sve vrvi od crvenih, vidiš:lol:...
Mada je tu Norma za dlaku doslednija i svesnija šta priča od onog crvendaća iz Novog Sada, koji je eto tako naprasno poslednjih mesec dana počeo da leviše:roll:
nisam siguran.
zashto bi zapravo vaskrs'o?
bolje je pustiti tvoju dushu da vechno luta u chistilishtu, nazad bi teshko nekom treb'o.
Ovo sam ti rek'o za šamar ,ne za moju dušu:D...
Ta neće valjda neki ''crveni'' otpad, mada ni to nisi, da brine za moje grehe...
Svašta:|

Nije potrebno objašnjenje...Ne sumnjam u tvoju inteligenciju...Čitaj kao što piše...
А ја, ето, понекад сумњам ;) (иако, истина, тестови, доиста кажу... 8-) , а и још нека мерила, но, да сад о томе не...)

Али, и "интелигенција" је заправо, релативан појам.

Зависи од многих конкретних околности.
Рецимо, ја стварно немам појма о ком си ти то "црвендаћу из НС" говорио, тако да не могу ни да се "поставим" у односу на ово твоје поређење њега и мене.

Уосталом, мислим да је много битније оно што сам поменула - да се не "трпају у исти кош" сви, хај'мо условно тако рећи - "левичари".

Такође,"десничари", а, заправо, и сви остали. (И, не само у том политичком "сврставању").

Много је ту разлика и нијанси.

А, још кад у све уплетемо и Че Гевару... :shock: ;) :-D

Od uvodjenja visepartijskog sistema razne politicke stranke i koalicije su se izredjale na vlasti u Srbiji, ali ni sa jednima nam nije bilo dobro. Od kada su komunisti otisli sa vlasti svakog dana zivimo gore nego sto smo ziveli juce i bolje nego sto cemo ziveti sutra. Sve je vise nezaposlenih i siromasnih, doslo je do procvata kriminala, ubistava, mita i korupcije, a do pada zivotnog standarda, nacionalnog dohotka, nivoa bezbednosti, sistema drustvenih vrednosti. Spoljnopoliticka pozicija nase zemlje nikada nije bila gora, pa cak ni u vreme najzescik sankcija.
Stoga pozivam sve nekadasnje clanove Saveza komunista Jugoslavije, kao i sve zainteresovane gradjane, a pogotovo MLADE koji su uzdanica ove zemlje, da posete web sajt:www.komunisti.srbije.4t.com
Зовите Змага за робу..газда -Грујо...и то неомашћене..ови се повампирили пре времена

Комунисти су одузимали (крали) имовину свакоме ко је имао нешто, комунисти су забранили Србима са Косова после рата да се враћају на исто, комунисти су измислили црногорску и македонску нацију, комунисти су уништавали све што је српско.
Комунизам је пропао свугде где је испробан зато од.ебите од Србије, ено вам Северна Кореја па се тамо ложите до миле воље.
Свака част

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back