Ali, je i on deo toga...U paketu...
O ''rezultatima'' drugova komunista srbije bolje da i ne počinjemo

...
Tacno, jer je zivot suvise kratak da se nabroji sta su sve komunisti dobro ucinili za nas narod i drzavu.
Ako neko pokusava da me ubedi da smo do 1990. godine ziveli lose, a od tada zivimo dobro, onda taj nezna sta je dobro, a sta lose.
Mogu da razumem da neko ne podrzava komunisticku ideologiju, ali da se u doba kada su oni bili na vlasti nije zivelo daleko bolje nego sada, to niko ne moze da me ubedi. U doba vladavine komunista se zivelo bolje i pre, a i posle tog perioda, tj. zivelo se najbolje u nasoj istoriji.
Zar ovo sto sada rade vlastodrzci vi nazivate dobrim.
Eto na primer, moj deda je bio cetnik Draze Mihajlovica pa je u vreme vladavine komunista dobio posao, sagradio kucu, kupio mnogo vrednih stvari. Taj period mu je pruzio najlepse stvari u zivotu, ali ne zato sto je bio mlad. Bio je on mlad i pre toga. Rodjen je 1917. ali od rodjenja pa do 1945. se uglavnom mucio u ,,prelepom" kapitalistickom drustvu.
Onda je nastupio ,,stravicni socijalizam" u kome je dobio posao, besplatno plac od drzave, sagradio kucu, napredovao u sluzbi, imao visoke decje dodatke za svo troje dece, besplatno odskolovao decu, besolatno se lecio, otisao u penziju 1977. i od te penzije sasvim pristojno ziveo sve dok ne dodjose 1991. neki ,,pametnjakovici" da nas uce demokratiji i ljudskim pravima, a uzose nam sve vredno sto smo imali.
Deda nikada nije bio clan, niti simpatizer komunista, otvoreno je odbio da pristupi SKJ, slavio je uvek slavu i niko ga zbog toga nije maltretirao, niti hapsio. Naprotiv, tada je najbolje ziveo.
Pored mog dede, poznajem jos dosta ljudi i u familiji i medju prijateljima i poznanicima koji su slicno prosli.
Ni moji roditelji nisu bili clanovi SKJ, pa su sagradili kucu, opremili je stvarima, kupili novi auto, mogli sebi da priuste dobre provode, isli smo na letovanje svake godine do 1990., iako nisu bili fakultetski obrazovani, vec radnici sa SSS.
Ja sam 2001. zavrsio fakultet i jos ne mogu ni posao da dobijem, a kamo li nesto vise.
Postojao je Goli otok, ali tamo nisu isli neistomisljenici, vec ljudi koji su se otvoreno i agresivno protivili tadasnjem sistemu. Daleko od toga da to odobravam, ali po nekima ispada da ko god nije podrzavao komunizam isao je na Goli otok, sto je najprljavija laz.
Zar mislite da ako bi se desilo da je neka druga politicka opcija pobedila posle 2. svetskog rata ne bi bilo osvete prema protivnicima. Bilo bi i te kako. Rec je o mentalitetu ljudi, a ne o ideologiji. Partizani su ubijali cetnike i ustase, cetnici ustase i partizane, ustase cetnike i partizane... Bilo je dosta zle krvi i ko god da je pobedio sigurno bi bilo osvete prema onim drugima. Ali ta vremena su prosla.
Sigurno je da sada ne bi bilo bilo kakve osvete prema ikome. Ako je komunistima ista sveto, to su sloboda i socijalna pravda za sve ljude, bez obzira na nacionalnost, veru, rasu, pol, politicko ili bilo kakvo drugo opredeljenje. Proslo je vreme osveta, Goloih otoka, Sibira i drugih mucilista. 2 svetska rata nije povela ni jedna socijalisticka zemlja, vec imperijalisticke sile Osovine. Lokalne i regionalne ratove u svetu ne potsrekavaju socijalisticke zemlje, vec imperijalisticka Amerika. 1999. nas nije bombardovala ni jedna socijalisticka zemlja, vec svetski imperijalisticki vrh.
Eto toliko o ,,svim strahotama socijalizma" koje smo prezivljavali do 1990. godine i ,,rajskom vrtu kapitalistickog sistema" u kome smo ziveli pre 2. svetskog rata i u kome i sada zivimo i sve nam je tako ,,lepo i dobro".