KOMUNISTI SRBIJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...vidi kako si vidovit...sve znas...kako te cigani do sad nisu ukrali...moj deda meni nista nije ostavio osim lepih uspomena a da nisu pobedili komunisti i ja i deda bi imali sta da ostavimo i nasim pra - pra unucima...i dosadan si

Па зар још постоје људи који мисле да је комунизам нешто дивно? За мене је то секта, нешто страшно што се десило нашем народу. Надам се да болест која се зове комунизам више никада неће заразити ову нашу земљу.

Са вером у бога за краља и отаџбину ;)

Građani Srbije su na referendumu u oktobru 2006. godini pokazali jasno opredeljenje za republiku kao oblik vladavine. Kraljevina je davna proslost, mada nemam nista protiv ljudi koji su monarhista.

Od uvodjenja visepartijskog sistema razne politicke stranke i koalicije su se izredjale na vlasti u Srbiji, ali ni sa jednima nam nije bilo dobro. Od kada su komunisti otisli sa vlasti svakog dana zivimo gore nego sto smo ziveli juce i bolje nego sto cemo ziveti sutra. Sve je vise nezaposlenih i siromasnih, doslo je do procvata kriminala, ubistava, mita i korupcije, a do pada zivotnog standarda, nacionalnog dohotka, nivoa bezbednosti, sistema drustvenih vrednosti. Spoljnopoliticka pozicija nase zemlje nikada nije bila gora, pa cak ni u vreme najzescik sankcija.
Stoga pozivam sve nekadasnje clanove Saveza komunista Jugoslavije, kao i sve zainteresovane gradjane, a pogotovo MLADE koji su uzdanica ove zemlje, da posete web sajt:www.komunisti.srbije.4t.com
Sve je to lepo i ja to poštujem, ali je sve samo lepak...Da se ljudi navuku...Ali, kad zgrabite ''dizgine'' vlasti onda počinje prava igranka i pokazuje se pravo lice...Meni je žao što je komunizam neuspešan koncept, ali ovde ne vidim ''poboljšanu'' verziju već ono isto ...Kao ranije...
Znam da su mnogi komunisti bili iskrene patriote i dobri ljudi, ali takve je taj sistem prve pojeo...I ostali su bez ičega:roll:...Jer im je bilo ispod časti da uzmu tuđu kuću, da varaju, budu pokvareni...Ali, dobri ljudi stradaju u svim režimima...Budi đubre, ološ i presperiraj8-)...
To je smisao svih poredaka od Rimske imperije do danas8-)...

Друже Лењине, ваше схватање равноправности људи је мало искривљено. Људи се РАЂАЈУ као равноправни, а у комунизму је та равноправност примењивана на материјалну равноправност, без обзира на способности, труд, образовање итд. појединца. Равноправност је по комунистима када сви људи имају одређени максимум земље коју ће обрађивати, када сви имају приближно исте плате и сви мисле исто. Е па неће бити да је то равноправност. Људи су различити, различите су способности сваког појединца. Другим речима комунизам спутава појединца тиме што му ускраћује другачије мишљење, право на избор, могућност богаћења које је засновано на поштеном раду. О каквој равноправности ви говорите када сви знамо како поступате према неистомишљеницима.

:D Eh, opet brljas... To nije tako bitno.
1. Govoris o komunistima i shvatanju komunisticke ideje koje se desavalo krajem XIX i pocetkom XX veka. Anahrono.
2. Ne pretendujem da ti drzim predavanje i stoga bih te najlepse zamolio da prethodno malo vise citas, ucis pa da se, tek nakon toga, "zabavljas" po forumima. Pazi, nije glup ko ne zna, vec onaj ko ne pita.
3. Povrsinski maksimum obradive zemlje koji je uveden nakon II SR u Jugoslaviji je neophodna mera koja je, vec 60-ih i 70-ih, lagano odumirala. Razlozi za uvodjenje tog maksimuma leze u cinjenici da je ondasnji tehnoloski nivo obradjivanja zemlje bio daleko ispod standarda najrazvijenijih zemalja. Teznja je bila da se spreci tragovina i profitiranje iznajmljivanjem zemlje. Upravo to imamo danas kada je obradjeno svega 46% obradive povrsine u Srbiji. Nazdravlje ti logika!!!
4. Cini mi se da ces na forumu naci principe ideje za koju se zalazem po tackama. Pre nego sto, mozda, pozelis da mi odgovoris, daj, majke ti, procitaj to pa tek onda kucaj. U tebi ima mnogo vise crvenog nego sto i sam sanjas.

Nijesi ti bolan druze dao razumijet nasega Druga Lenjina i ja ne bi sote vase srbjanske i burzujske i imperjal'sticke strane na takovi nacin benavijo o nasoj pravednoj borbi i proleterskoj revoluc'ji - i zato da se ne dadnem isponavljat ovdek ODBI DRUZE, odbi kad kazem, dati cu navuc moje cokule civilne zastite i pocet i ovdena cokulirat kao onijega devetoga marta s onijem vasijem Vukom stono se dadne slicit na kojekoga CETNIKA yebo slike svoje onako zaraso i retrogradan i tacka.

:D Ako vec pretendujes da budes duhovit (mozda samom sebi) ili koristis ijekavski govor, daj, uradi to pravilno. Ovako mi je neprijatno i da citam nepismenog coveka.
1. SPO (SE-PE-O) i 9. mart su neka davna i jadna proslost.
2. Mozda je izlisno sto se, kao covek rodjen u Beogradu, ponekad zgrozim nad gluposcu svojih sugradjana ali navike odumiru tesko. Veoma je zanimljivo slusati ljude koji napunjeni tudjim stavovima iste promovisu kao svoje. Ja nisam komunista zato sto mislim da vracam neka izgubljena vremena. Na moje opredeljenje me nagoni matematika. Lepo je teziti da se bude pripadnik neke elite rodjenjem. Jos je lepse piskati tatine i mamine parice i, do besvesti, lupetati o sopstvenom povlascenom polozaju. Humanizam mi ne dozvoljava da okrecem glavu od osiromasenih ili ljudi kojima je uskracena sansa. Jos manje je moguce da se takvima pomogne dobrotvorstvom. Dakle, nesto se menjati mora.
3. Ne mislim da je moguce promeniti tebe i slicne. Naime, covek se menja sam i to shodno onome sto vidi, sazna ili shvati.
4. Ijekavstina ti je nepotrebna kao opis ljudi moga kova. Mnogo vise ijekavstine ili praziluka u dupetima vidjam danas nego pre 20-ak godina. Mozda ce ti, malo, prosvirati vijuge ako probas da iscupas povrce iz sopstvene zadnjice.
5. Ne mislim da cu bas je biti taj koji ce ikoga uzeti na nisan. Ali ne bezim od toga. Tvoj problem nisam ja, vec neminovan sled dogadjaja. Necu ja tebe juriti po Beogradu ili nekoj bestragiji. Tebe, vec sada, juri shvatanje da je tvoje misljenje pogresno, bojazan da ce uslediti ono cega se plasis, nespremnost da suocis argumente kao i ono sto svakog jutra vidis u ogledalu. Takvi kao ti nisu spremni da sami "kolju po kucama", vec drugima u ruke guraju kame. Tako je lepo biti prosveceni, virtuelni koljac. Jel' da?
6. Mnogi kao ti su, koristeci se gluposcu prvih dana nakon II SR, prevrnuli curak i zamenili kokardu zvezdom. Ne sumnjam da ces i sam postati "crveni" ako to zatreba i, kao zeka i jajce skrivati svoje virtuelne identitete i lupetanja. Samo sto nikada vise nece biti toliko naivnih komunista kojima bi mogao da prodas tu pricu.
7. Nagutao sam se barutnih isparenja poprilicno. Mnogo je krvi, kuknjave, vriska nevinih u ratovima za jugoslovensko nasledje izmedju tebe i meni slicnih. Sve sto govoris je tvoje pravo. Sve sto mislis takodje. Ali je moja obaveza da se borim do poslednje kapi krvi da tvoje trabunjanje ostane delotvorna politika.

...e da i ako ne znas - komunista i nacista nije isto...valjda bi se isto zvali da je tako
Једина права разлика је у томе што је комунизам однео више људских живота (у целом свету), остале разлике су занемариве у односу на сличности ова два нехумана система.
Што се тиче твог деде, вероватно је он био добар човек али лош комуниста.

goxy moj deda je imao 10 godina kad je ww2 zavrsen, u tom ratu je izgubio brata i sestru... nikad mi nije pricao o njima i nikad nije delio ljude na komuniste i ne komuniste, nikad nije ruzno govorio o ljudima ma kojoj ideologiji da su pripadali ali koliko se secam blizi mu je bio SM od npr. Vuka Draskovica - poznavao ga je i govorio da mu stranka funkcionise na najgorim komunistickim principima i da ce proci kao i oni - umesto sposobnih birao je podobne i poslusne da bi mogao da manipulise njima...ipak trazio je da mu kad umre na spomenik stavimo petokraku a ne krst - valjda to znaci da mu je ta ideologija bila najbliza... zato me nerviraju ljudi kojima da bi nekog obesili nisu potrebni dokazi nego vesala - zbog takvih smo ovde gde smo

andreavk, ne trebash se pravdati za objektivne i lichne stavove ovim nesrecjnicima kojima rukovode kompleksi, frustracije iz njihove totemistichke i plemenske strukture lichnosti, od kojih neki pobegoshe chak i u englesku da bi nam 'mudrovali' i delili nas na podobne i nepodobne, po krvnom srodstvu.

У комунизму, као и у фашизму облик владавине је терор (најчешће ликвидација) над свима које власт прогласи за неподобне. Да је ово нормална земља комунисти и нацисти би били забрањени као врло екстремне и опасне идеологије. Цео ваш антицивилизацијски покрет и начин размишљања је описан у једној симпатичној комунистичкој песмици: ''ко друкчије каже, клевеће и лаже''.
ti prichash o titoizmu, staljinizmu, recimo.
paralela izmedju staljinizma i fashizma je ochita, a to je udruzhenje socijalizma i autokratije - to je najgori mogucji scenario koju su predvideli chak i rani, 'primitivni' socijalisti iz XIX veka.
a ne treba napominjati koliko zajednichkog ideje manijachki brzog kapitalistichkog/industrijskog razvitka [radi sukoba sa drugima], nacionalizma, kulta lichnosti, birokratskog aparata koji vlada masom, sa idejom socijalizma koji prethodi komunizmu.

naravno, vi ne chitate knjige, brkate terminologiju ko dobar dan, vecj samo drk.ate internet, i ponashate se kao amerikanci sredinom XX veka - lovite veshtice i ostale avete, i to ne zato shto tako treba, vecj zato shto vas na to nagovara odgovarajucja politika, a kako ste u dushi totemisti sa mazohistichkom naklonoshcju ka autoritetima, ta politika je u vama ko bubreg u loju.

Licni stavovi su subjektivni a ne objektivni, druze, kao sto i kaze mudra formulacija "objektivne teskoce i subjektivne slabosti"
genije, nisam mislio na lichne stavove kao subjektivne, vecj kao lichno izgradjene, a ne 'izgradjene' posredstvom 2V [dva vojislava], kao shto su tvoji stavovi.
al kako ti to da shvatish, kad ti je u startu pomucjen vid i 'razgovarash' po ceo dan samo sa svojim kompleksima i frustracijama, a ne sa drugim ljudima.

I "licno izgradjeni" licni stavovi su subjektivni. Vidis koliko nemas veze?

Al' nije bitno. Pricaj mi jos nesto o meni, kako sam iskompleksiran i kako sam u Engleskoj. Ma kako tupavo, depresivno i uzaludno takvo naklapanje, bolje ce ti ici od branjenja komunizma i bandtiskih komunistickih isprdaka, jer tu stvarno nema ama bas nista da se kaze.

andreavk, ne trebash se pravdati za objektivne i lichne stavove ovim nesrecjnicima kojima rukovode kompleksi, frustracije iz njihove totemistichke i plemenske strukture lichnosti, od kojih neki pobegoshe chak i u englesku da bi nam 'mudrovali' i delili nas na podobne i nepodobne, po krvnom srodstvu.
Ovaj zaebo Frojda:shock::lol::lol::lol:
Sve si pogodio:shock:...Svi smo mi ''ovce'' samo si ti the Chosen One, Prosvetljeni:lol:...Kao i ranije, mnogo filozofije, malo konkretalija:-?

da sam frojd, objasnio bih vam da ne pr.cate dovoljno i da ste pustili da preovladjuju samo rushilachki nagoni, shto u vama stvara neurozu, al ja znam, za razliku od bore chorbe, da chika frojd nije bash u vezi svega bio u pravu.
I "licno izgradjeni" licni stavovi su subjektivni.
ali mnogo tezhe ka objektivnosti, jer lichnost sama za sebe tezhi da razumom neposredno obuhvati stvarnost oko sebe, dok posredstvo u vidu tvog 2V,na primer, to isto kochi.

sori, nisam chit'o hegela tako da ne znam o chemu prichash, al s obzirom na tvoju reakciju imam utisak da bash jako treba da mu se posvetim. preskochicju da te pitam shta je 'pametnost' u odnosu na moju 'glupost', al ako imash potrebu i sposoban si, samo napred.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back