Nijesi ti bolan druze dao razumijet nasega Druga Lenjina i ja ne bi sote vase srbjanske i burzujske i imperjal'sticke strane na takovi nacin benavijo o nasoj pravednoj borbi i proleterskoj revoluc'ji - i zato da se ne dadnem isponavljat ovdek ODBI DRUZE, odbi kad kazem, dati cu navuc moje cokule civilne zastite i pocet i ovdena cokulirat kao onijega devetoga marta s onijem vasijem Vukom stono se dadne slicit na kojekoga CETNIKA yebo slike svoje onako zaraso i retrogradan i tacka.

Ako vec pretendujes da budes duhovit (mozda samom sebi) ili koristis ijekavski govor, daj, uradi to pravilno. Ovako mi je neprijatno i da citam nepismenog coveka.
1. SPO (SE-PE-O) i 9. mart su neka davna i jadna proslost.
2. Mozda je izlisno sto se, kao covek rodjen u Beogradu, ponekad zgrozim nad gluposcu svojih sugradjana ali navike odumiru tesko. Veoma je zanimljivo slusati ljude koji napunjeni tudjim stavovima iste promovisu kao svoje. Ja nisam komunista zato sto mislim da vracam neka izgubljena vremena. Na moje opredeljenje me nagoni matematika. Lepo je teziti da se bude pripadnik neke elite rodjenjem. Jos je lepse piskati tatine i mamine parice i, do besvesti, lupetati o sopstvenom povlascenom polozaju. Humanizam mi ne dozvoljava da okrecem glavu od osiromasenih ili ljudi kojima je uskracena sansa. Jos manje je moguce da se takvima pomogne dobrotvorstvom. Dakle, nesto se menjati mora.
3. Ne mislim da je moguce promeniti tebe i slicne. Naime, covek se menja sam i to shodno onome sto vidi, sazna ili shvati.
4. Ijekavstina ti je nepotrebna kao opis ljudi moga kova. Mnogo vise ijekavstine ili praziluka u dupetima vidjam danas nego pre 20-ak godina. Mozda ce ti, malo, prosvirati vijuge ako probas da iscupas povrce iz sopstvene zadnjice.
5. Ne mislim da cu bas je biti taj koji ce ikoga uzeti na nisan. Ali ne bezim od toga. Tvoj problem nisam ja, vec neminovan sled dogadjaja. Necu ja tebe juriti po Beogradu ili nekoj bestragiji. Tebe, vec sada, juri shvatanje da je tvoje misljenje pogresno, bojazan da ce uslediti ono cega se plasis, nespremnost da suocis argumente kao i ono sto svakog jutra vidis u ogledalu. Takvi kao ti nisu spremni da sami "kolju po kucama", vec drugima u ruke guraju kame. Tako je lepo biti prosveceni, virtuelni koljac. Jel' da?
6. Mnogi kao ti su, koristeci se gluposcu prvih dana nakon II SR, prevrnuli curak i zamenili kokardu zvezdom. Ne sumnjam da ces i sam postati "crveni" ako to zatreba i, kao zeka i jajce skrivati svoje virtuelne identitete i lupetanja. Samo sto nikada vise nece biti toliko naivnih komunista kojima bi mogao da prodas tu pricu.
7. Nagutao sam se barutnih isparenja poprilicno. Mnogo je krvi, kuknjave, vriska nevinih u ratovima za jugoslovensko nasledje izmedju tebe i meni slicnih. Sve sto govoris je tvoje pravo. Sve sto mislis takodje. Ali je moja obaveza da se borim do poslednje kapi krvi da tvoje trabunjanje ostane delotvorna politika.