KOMUNISTI SRBIJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ta pesmica u sledecem redu sadrzi ovu simpaticnu pretnju:

"...osetit nasu ce pest!"
Јесте, али то је било ономад док још нису схватили да су малко и грешили. Сада су се они променили, неће више убијати у толикој мери, на Голом Отоку ће услове мало поправити, национализација и конфискација ће се вршити постепеније. Можда ће и вишепартијски систем увести, рецимо две фракције комунистичке партије па ви бирајте. Ипак је ово сада 21 век.

Наш народ има једну пословицу: ''отето-проклето''. Сви ви црвени много каките о распродатим фирмама, а при томе заборављате да је већина тих фирми настала на темељима фабрика које су ''бандити'' покрали после рата. Комунисти су покрали приватну имовину која је сад подељена тајкунима. То је још један доказ погубности комунистичкое филозофије. Живели сте у земљи срећних у којој није смело да се мисли другачије, у којој је пљачка легализована, а сада кукате како су продате ''наше'' фабрике. Колико је људи побијено по Београду после доласка комуњара на власт?

No, haj'mo u skolu... Dakle redom:
1. Ne dokazivati lopovu da je lopov, budali da je budala i lazovu da je lazov.
2. Ako neko potegne kamen, ja cu djule.
3. Broj industrijskih preduzeca na teritoriji Srbije pre II svetskog rata je bio oko 2000. 1989. taj broj je iznosio oko 12500.
4. Privatna imovina je oduzimana na osnovu Zakona o eksproprijaciji i nacionalizaciji. Taj postupak nije karakteristican samo za "komunisticke" sisteme, vec se, istorijski, javlja kao posledica vanredne, brze, korenite promene stanja, najcesce u posleratnom drustvu. Za lupaca po dirkama (i po jos kojecemu) preporuka da proveri slican americki zakon donet nakon gradjanskog rata u SAD (za neobavestene popularno nazvanog sukob Sever-Jug).
5. Privatizacija je kriminal po sebi. Ne moze biti pravedne, zakonite ili kvalitetne privatizacije. Kapital za privatizovanje u zemljama u tranziciji je, po pravilu, rezultat procesa koji se zove prvobitna akoumulacija kapitala a zasniva se na pljacki. Mesati pripadnike levice, komunisticke ideje, sa tim procesom je...Pa, u najmanju ruku, proizvod neobrazovanosti, ideoloske zatupljenosti ili, jednostavno, nepostojanja navike da se cita, uci.
6. Imam 41 godinu. Za razliku od vecine, doziveo sam taj jugoslovenski socijalizam. Prica o sprecavanju razlicitog misljenja je netacna. Ono sto je bilo sprecavano je politicko organizovanje opozicije tom sistemu. I tada i sada mislim da je to bila greska. Naime, stvarno smatram da bi najveci deo politickih onanista koji zastupaju razlicite burzoaske idejne koncepte pravi, obrazovani komunista "udavio u kapi vode" - retoricki. Da li je bilo bolje? Tvrdim da jeste. Da li zelim povratak toga? NE, NE i NE!!! Ja zastupam tezu da je neophodno stvoriti bolje i od toga. Samoupravni socijalizam je kao nesavrsen sistem sam sebi iskopao raku. To je slucaj sa svim sistemima od nastanka ljudskog drustva. Svi oblici ranog kapitalizma su nestajali, najcesce u krvi, da bi bili zamenjivani uspesnijim, efikasnijim... Bio bih istinski idiot ako bih negirao da se opsta pravila ne odnose i na socijalisticka uredjenja. Dakle, socijalizam koi je neminovna, logicka posledica razvoja ljudskog drustva ce biti bitno razlicit od onoga koji pamtim.
7. Pljacka nikada ne moze biti legalizovana. Ona moze biti legalna. Legalizacija je proces ozakonjivanja vec pocinjenih dela/nedela. Kada smo vec kod pljacke, bilo bi lepo da odgovoris da li si i sam jos jedan od kukatorskih slucajeva cmizdrenja za oduzetom dedinom ili cukun-dedinom imovinom?

ta pesmica u sledecem redu sadrzi ovu simpaticnu pretnju:

"...osetit nasu ce pest!"

Da, osetice je!!! Na zalost, sa nekima i ne moze drugacije. Stvarno me, redovno, nasmeju pripadnici sitno-burzoaske kvazi-intelektualne "elite". Da, mozda, ne ocekujete da ce komunisti cekati da ih mlate? Naivno.
1. Svi ljudi se radjaju ravnopravni. To tvrdi Biblija, Kuran, Tora, kapitalisti, Manifest KP itd.
2. Neravnopravnost nastaje kada bilo ko na osnovu cinilaca za koje nikako ne moze biti zasluzan dobija vise mogucnosti, prilika ili, jednostavno, samo koristi imovinsko stanje svoje porodice za visu startnu poziciju u drustvu. U korenu svih teza da postoji elita krije se, kukavan, strah od opasnosti da grabez, lopovluk ili besomucno drpanje tudjeg sa pozicija svojine ne podlegne istorijskom sudu. Pa tako, zakljucujem, da je tvoje poimanje stvarnosti podlozno korekciji. Naime svi ljudi se radjaju sa vecom ili manjom prirodnom inteligencijom. To je predispozicija. Da li ce ona biti i koliko iskoriscena zavisi of faktora "x". Kada se pomnozi taj faktor sa inteligencijom dobija se pamet. Tako je i koren svog privatnog zla u tome sto ti i slicni pokusavate da "trujete" kako se neko ne radja sa inteligencijom vec sa pamecu. "Neraelno Kursula!!!"
3. Kada se u bilo kom periodu istorije ljudske rase steknu uslovi da dodje do korenite promene, neophodno je da stvarno slobodni ljudi, preuzmu odgovornost i svim silama stvore novu buducnost... Ako ti se ova parafraza cini poznatom, ne gresis. To su neke cike pisale 1776. u Deklaraciji nezavisnosti SAD. E, tu je i ta "pest". Kako objasniti engleskom lordu-zemljoposedniku da vise ne moze da marnjava porez? Puskom, dete. Kako obajsniti odredjenom sloju srpskog drustva da strahovito gresi i brlja, da proizvodi jad i bedu drugih, ako je pripadnike tog sloja bas briga za druge ljude? Hajde, pogadjaj! Pa, puskom, gradjanine!!!

Siptari su usli u strukture komunistickog rezima, zato su polako i poceli da ostvaruju svoje ciljeve. Od 1945 do 1998 godine su nas podrivali i na kraju proterali. To su komunisti Srbije, Siptari i njihove sluge.

Po statutu civilne odbrane i zastite i odrednica politickoga djelovanja u uslovima mjestimicne mobilizacije i vanrednoga stanja, Mjesna Zajedn'ca Kozara II od prijeko CeKa dala je uprilicit sve cestitke i pozdrave nasem prvom revolucijonaru poslije Zikice Jovanovica - Spanca LENINU shtono se dao odvazit zapretit' veliko-srpskim, sitno-burzoaskim i inim retrogradnim 'lementima PUSKOM i PESNICOM na ovijem kahveju.

Друже Лењине, ваше схватање равноправности људи је мало искривљено. Људи се РАЂАЈУ као равноправни, а у комунизму је та равноправност примењивана на материјалну равноправност, без обзира на способности, труд, образовање итд. појединца. Равноправност је по комунистима када сви људи имају одређени максимум земље коју ће обрађивати, када сви имају приближно исте плате и сви мисле исто. Е па неће бити да је то равноправност. Људи су различити, различите су способности сваког појединца. Другим речима комунизам спутава појединца тиме што му ускраћује другачије мишљење, право на избор, могућност богаћења које је засновано на поштеном раду. О каквој равноправности ви говорите када сви знамо како поступате према неистомишљеницима.

У комунизму, као и у фашизму облик владавине је терор (најчешће ликвидација) над свима које власт прогласи за неподобне. Да је ово нормална земља комунисти и нацисти би били забрањени као врло екстремне и опасне идеологије. Цео ваш антицивилизацијски покрет и начин размишљања је описан у једној симпатичној комунистичкој песмици: ''ко друкчије каже, клевеће и лаже''.

Generalno, dogma je uvek okrenuta protiv običnog čoveka.
Podsetio bih da dogma može biti političkog i verskog karaktera.
Smatram da nisi bio dovoljno objektivan u ocenjivanju dogmi jer si naveo samo dve političkog tipa.

сви знамо како поступате према неистомишљеницима.

Nijesi ti bolan druze dao razumijet nasega Druga Lenjina i ja ne bi sote vase srbjanske i burzujske i imperjal'sticke strane na takovi nacin benavijo o nasoj pravednoj borbi i proleterskoj revoluc'ji - i zato da se ne dadnem isponavljat ovdek ODBI DRUZE, odbi kad kazem, dati cu navuc moje cokule civilne zastite i pocet i ovdena cokulirat kao onijega devetoga marta s onijem vasijem Vukom stono se dadne slicit na kojekoga CETNIKA yebo slike svoje onako zaraso i retrogradan i tacka.

Ljudi shvatite da mi necemo nikoaga da mucimo i ubijamo. Nama je samo stalo da svi ljudi zive pristojno, da imaju reseno pitanje egzistencije, da mogu besplatno da se skoluju i lece, da sve bude dostupno svim gradjanima pod jednakim uslovima. Mi zaista nemamo bilo kakve lose namere ni prema kome.

Ja ti i dalje ne vjerujem ma koliko se trudio:lol::lol:

Јесте, али то је било ономад док још нису схватили да су малко и грешили. Сада су се они променили, неће више убијати у толикој мери, на Голом Отоку ће услове мало поправити, национализација и конфискација ће се вршити постепеније. Можда ће и вишепартијски систем увести, рецимо две фракције комунистичке партије па ви бирајте. Ипак је ово сада 21 век.

Umesto da teoretishesh i "lupash u prazno", i time potcenjujesh protivnika koji je sve jachi i jachi (da li je to dobro ili loshe nije moje da procenjujem) prochitaj prvo za shta se moderni, reformisani i reorganizovani komunisti zalazu. Tekst mi je doshao u ruke kao "Platforma za ujedinjenje komunistichkih snaga u Srbiji". "Bold"-ovani delovi u tekstu su delimichno mojih ruku delo poshto, mada licno nemam komunistichka stremljenja, JAKO mi je teshko da se sa tim delovima ne slozim. Tekst je jako zanimljiv zato shto:
- partija levice (cujte levice, malo "zalevljenog" centra) u Srbiji ne postoji.
- partija levice (ili makar "zalevljenog centra") je Srbiji definitivno potrebna.
- jako veliki broj ljudi bi u Srbiji glasao za partiju levice
- zdravorazumnost i logichnost odredjenih teza koje se u ovom tekstu mogu prochitati bi JAKO lako ljude naveo da za partiju kojoj bi ovo bio deo statuta glasa (opet ponavljam: da li je to dobro ili loshe ne zelim da procenjujem).
Naravno da se ni ja sa odredjenim delovima ne mogu u potpunosti sloziti, ali privlachnost "paketa teza i zamisli" je meni jako neporeciva. Plus bih voleo da malo popricham sa osobom koja je ovo pisala kako bi mi razjasnila odredjene detalje.

Prilozi

Па зар још постоје људи који мисле да је комунизам нешто дивно? За мене је то секта, нешто страшно што се десило нашем народу. Надам се да болест која се зове комунизам више никада неће заразити ову нашу земљу.

Са вером у бога за краља и отаџбину ;)

...moj deda je bio komunista i bio je mnogo dobar covek - najvise na svetu sam ga volela i zato me nervirate kad pricate ovakve gluposti...mozda je neko imao takvog dedu koji je bio cetnik...ili radikal...koji god....pa nisu ni svi lekari isti, ni mornari, ni pekari - kad cete to shvatiti

...moj deda je bio komunista i bio je mnogo dobar covek - najvise na svetu sam ga volela i zato me nervirate kad pricate ovakve gluposti...mozda je neko imao takvog dedu koji je bio cetnik...ili radikal...koji god....pa nisu ni svi lekari isti, ni mornari, ni pekari - kad cete to shvatiti

Неће ни схватити, докле год буду бркали комунисте и комуњаре.
(И, уопште, да је то врло различито).

...alo bre jesi ti ucio logiku u skoli... moj profesor je rasejan - svi profesori su rasejani...moj deda je bio najbolji covek koga sam u mom zivotu poznavala i neces mi ti mudrovati kako su svi komunisti losi...ako si ti sa nekima od njih imao lose iskustvo zao mi je ali kako rezonujes ne bi se ni oni bolje proveli sa tobom - znaci ti i oni koji su ti nesto lose uradili sad ste isti ...e sad sto si izvukao deblji kraj sta smo ti ja i moj deda tu krivi
...e da i ako ne znas - komunista i nacista nije isto...valjda bi se isto zvali da je tako

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back