Komšiluk i crna magija

U Bibliji ima mnogo incesta,ali niko normalan ga ne cini!Samo bolesnici i psihopate!
Sto se tice predvidjanja,koju Biblija zabranjuje,a sama je puna predvidjanja i prorocanstava,ona zadrzava ekskluzivno pravo,jer je sveta!Astrologija je nauka i nije predvidjanje,vec proucavanje uticaja Zvezda i Planeta,na Zemlju,kao i na coveka!A sto je Biblija zabranjuje,jasno je jer je nauka!
Astro-zvezde
Logos-nauka

Ja sam imala sreću da odrastem porodici u kojoj niko nije spominjao takve stvari.
Prvi put sam se susrela sa pričama takve vrste u društvu moje drugarice koja je tvrdila da joj je neko ukrao deo veša sa štrika dok se sušio.
Neznajući o čemu se radi ja sam naivno pitala kome to treba i ona mi je objasnila da je to jedna vrsta 'bajanja',uzme se deo garderobe kome neko hoće da uradi nešto,npr. da se neko u njega zaljubi ili da se nekom nešto napakosti i sl. i to ta 'gatara' nečim zapraši i šta bude ne znam ali je činjenica da se ljudi svačim bave.
U suštini ne treba se sa tim opterećivati ali malo opreza nije naodmet.

U Bibliji ima mnogo incesta,ali niko normalan ga ne cini!Samo bolesnici i psihopate!
Sto se tice predvidjanja,koju Biblija zabranjuje,a sama je puna predvidjanja i prorocanstava,ona zadrzava ekskluzivno pravo,jer je sveta!Astrologija je nauka i nije predvidjanje,vec proucavanje uticaja Zvezda i Planeta,na Zemlju,kao i na coveka!A sto je Biblija zabranjuje,jasno je jer je nauka!
Astro-zvezde
Logos-nauka

:lol: To sto je drugi deo naziva astrologije - logos
ne cini astrologiju naukom. Astrologija je bila nauka u vreme dok nije razdvojena astronomija od astrologije.

Slazem se da se po razvitku optickih pomagala astronomija odvojila od astrologije.Ali zapadna astrologija je nastala u Persiji pre nekoliko hiljada godina i tada su sem Urana,Neptuna i Plutona,ostale planete bile poznate,iako nije bilo teleskopa!
U staroj Grckoj su je proucavali,a jedino je u vreme inkvizicije bila zabranjivana u Evropi,kada se verovalo da je Zemlja ravna i ko god je rekao da je okrugla,bio spaljen na lomaci!
Proucavala se na Tibetu,Indiji,Kini i Japanu!
Druga je stvar sto se u danasnje vreme komercijalizovala i koristi za proricanje sudbine,od strane polupismenih,priucenih nazovi astrologa!I kao takvu,ja je ne prihvatam!
Ali ne mozes osporiti uticaj kretanja nebeskih tela na samoj Zemlji,pa i na pojedince!
Ja sam kao dete,u vreme punog meseca,cesto"mesecarila"Uvek je bio neko tu od odraslih da me vrati u krevet.Kada sam pocela sama da zivim,bila sam u strahu da u toku noci ne odlutam,pa sobzirom da verujem u nauku,posetila sam neuropsihijatra.Objasnio mi je da se motorika probudi,a da sam ipak u dubokom snu,i da bi takvo moje ponasanje trebalo prestati kada dozivim neki jak dozivljaj ili stres!Uistinu,nakon mog prvog porodjaja,vise nikada nisam"setala"nocu!
Ali i dalje sam neopravdano nervozna u toku punog Meseca!

Poslednja izmena:
Astrologija nije nauka, jer za pocetak koristi geocentricni sistem,
po kome se Sunce obrce oko Zemlje. Palnete ne mogu imati uticaja
na coveka, zbog svoje udaljenosti. Za Mesec se smatra da utice na plimu i oseku, ali Mesce je
najblizi Zemlji. Pri tome koristi se i pogresna terminologija.
Astrologija potpada pod sujeverje. Ko hoce da veruje neka veruje,
u nesto sto je van pameti, nevezano za ono sto pise u Bibliji.
Ako nisu znali za tri planete koliko su njihove procene, u ono vreme, mogle biti tacne? :roll:

Ja sam imala sreću da odrastem porodici u kojoj niko nije spominjao takve stvari.
Prvi put sam se susrela sa pričama takve vrste u društvu moje drugarice koja je tvrdila da joj je neko ukrao deo veša sa štrika dok se sušio.
Neznajući o čemu se radi ja sam naivno pitala kome to treba i ona mi je objasnila da je to jedna vrsta 'bajanja',uzme se deo garderobe kome neko hoće da uradi nešto,npr. da se neko u njega zaljubi ili da se nekom nešto napakosti i sl. i to ta 'gatara' nečim zapraši i šta bude ne znam ali je činjenica da se ljudi svačim bave.
U suštini ne treba se sa tim opterećivati ali malo opreza nije naodmet.

Pa jes' ono, klasični lopovi više nisu u modi :)
A na koji oprez konkretno misliš, šta mi možemo da učinimo povodom toga?

Pa jes' ono, klasični lopovi više nisu u modi :)
A na koji oprez konkretno misliš, šta mi možemo da učinimo povodom toga?

1) kupovina ves masine koja susi ves kako bezobrazne komsije ne bi kraduckale ves sa zice iz dvorista :mrgreen:

2) zamena turske kafe nes kafom - tu niko ne moze da gleda u solju.

3) ako nosimo rukavice niko ne moze da nam gleda u dlan...

evo ja se na brzaka setih 3 nacina gerilske borbe protiv zlih sotonskih gatara :D

1) kupovina ves masine koja susi ves kako bezobrazne komsije ne bi kraduckale ves sa zice iz dvorista :mrgreen:

2) zamena turske kafe nes kafom - tu niko ne moze da gleda u solju.

3) ako nosimo rukavice niko ne moze da nam gleda u dlan...

evo ja se na brzaka setih 3 nacina gerilske borbe protiv zlih sotonskih gatara :D

Crveni konac oko ruke?
Pljuvanje na crne mačke?

Crveni konac oko ruke?
Pljuvanje na crne mačke?

reputacija za trud ALI moram da napomenem da:

koriscenje crvenog konca takodje spada u preventivno magijasenje (mada, jeste da je vezivanje konca siroko prihvacen vid borbe protiv svega i svacega ) :D

mace volim tako da ne bih mogao da podrzim pljuvanje. eventualno bi se mogle 'potkupiti' nekim parizerom/slaninicom kako bi ostale na svojoj strani ulice :mrgreen:

reputacija za trud ALI moram da napomenem da:

koriscenje crvenog konca takodje spada u preventivno magijasenje (mada, jeste da je vezivanje konca siroko prihvacen vid borbe protiv svega i svacega ) :D

mace volim tako da ne bih mogao da podrzim pljuvanje. eventualno bi se mogle 'potkupiti' nekim parizerom/slaninicom kako bi ostale na svojoj strani ulice :mrgreen:

A ako imaš crnu mačku za kućnog ljubimca kako onda? :think: Ma da ipak ja vežem končić?

A ako imaš crnu mačku za kućnog ljubimca kako onda? :think: Ma da ipak ja vežem končić?

imas crnu macku gajbi :eek:???
tebi ni 10 pakovanja koncica ne moze da pomogne :hahaha:

crne macke su odlicne!
meni nikakava gatarska radnja ne bi pomogla za mog belog dugodlakog linjatora.
samo ona crvena cetka i seltojetp pomazu kad krene da menja dlaku :mrgreen: (ali to su vec neki drugi problemi :)).

imas crnu macku gajbi :eek:???
tebi ni 10 pakovanja koncica ne moze da pomogne :hahaha:

crne macke su odlicne!
meni nikakava gatarska radnja ne bi pomogla za mog belog dugodlakog linjatora.
samo ona crvena cetka i seltojetp pomazu kad krene da menja dlaku :mrgreen: (ali to su vec neki drugi problemi :)).

Aha! :aha:
Evo da rasteramo demone :mrgreen:

I nećemo više da spamujemo, ubiće nas moderatori :lol:

Aha! :aha:
Evo da rasteramo demone :mrgreen:

I nećemo više da spamujemo, ubiće nas moderatori :lol:

ok. slazem se. necem ovise spamovati.
mada..nismo toliko spamovali. ipak smo razmatrali nacine odbrane od crne magije kao i uticaje razlicitih macaka na zivot pojedinaca :D

sad kad sam video fotku, setio sam se da smo vec razmenjivali slicice nasih demonskih macaka :D
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13958918&postcount=63

prepustam ostalim sagovornicima mikrofon :vudu:

poz

mada..nismo toliko spamovali. ipak smo razmatrali nacine odbrane od crne magije kao i uticaje razlicitih macaka na zivot pojedinaca :D

sad kad sam video fotku, setio sam se da smo vec razmenjivali slicice nasih demonskih macaka :D

poz

Ne znam ko će posle tebe i mene smeti da postuje :mrgreen:
Sem ove Tsuymish, ona je imuna na te demone :lol:

...jel vam nekad ciganka gatala... mojoj drugarici je pola sata pricala svasta a nista nije rekla, jos joj ona pomagala odajuci informacije... na kraju kad je htela da joj da 1 euro ciganka kaze da ne valja davati sitan novac, kao mora u papiru i dade joj 5 eura... ja je posle pitam - pa dobro sta ti je rekla a ona ne zna :D

...jel vam nekad ciganka gatala... mojoj drugarici je pola sata pricala svasta a nista nije rekla, jos joj ona pomagala odajuci informacije... na kraju kad je htela da joj da 1 euro ciganka kaze da ne valja davati sitan novac, kao mora u papiru i dade joj 5 eura... ja je posle pitam - pa dobro sta ti je rekla a ona ne zna :D

Evo i meni je jedan forumas kao video sve jer kao vidi i sve je promasio :aha:

Evo i meni je jedan forumas kao video sve jer kao vidi i sve je promasio :aha:

To su sve gluposti!Ja verujem da postoje ljudi koji imaju neku za sada naukom neispitanu"moc",ako se to moze nazvati mocima!Tipa,telekineza,telepatija,ima ljudi koji imaju neku uznemirenost pre neke katastrofe,tipa zemljotresa itd!Ali sve ostalo su nevidjene gluposti,kojih je uvek bilo i bice,jer uvek ce postojati labilne licnosti sklone nekom verovanju!

poz

E pa i mi macka za trku imamo :zper:

a2vryq.jpg

A evo nam je i metla

Crooked_Witch_Broom_2420.jpg

:metla:

Back