Komšiluk i crna magija

Danas sam u dvorištu kuće našao kokošije jaje i majka mi je rekla da ga odmah bacim u peć. Kad sam to učinio čuo se jedan jako snažan prasak?
Sad me interesuju dve stvari:

1. Kakvo može jaje imati ulogu u "magiji" i kojim povodom se ono postavljau dvorište kuće?
2. Da li je normalno da jaje ima takvu reakciju kad se ubaci u peć?

Treća stvar je što mi nikad neće biti jasno kako je neko uspeo da mi unese to u dvorište pored rotvajlera i stafija a da ga usput oni ne pojedu (i jaje i tog što je uneo). Pa me onda malo zabrinjava da to ne radi neko ko nas dobro poznaje pa ga psi ne diraju ili je tako dobro tempirao vreme kada su bili obojica u boksevima na kratko.
U suštini ja ne verujem u ove budalaštine ali ne mogu reći da sam potpuno ravnodušan posebno kad znam kakavmi je komšiluk.

moj drugar je eksperimentisao pa je celo jaje ubacio u mikrotalasnu (hteo valjda da vidi dal` moze da ga `skuva`)
rezultat je bio prasak.morao je da pere mikrotalasnu:lol:

ma,sta ti moze neko jajetom ili cime drugim..znas ti onu staru `ko drugome jamu kopa,sam u nju upada`...
da je to tacno,ja znam x primera
zato `nemoj pa se ne boj`.to je moj zivotni moto:cool:

Danas sam u dvorištu kuće našao kokošije jaje i majka mi je rekla da ga odmah bacim u peć. Kad sam to učinio čuo se jedan jako snažan prasak?

1. Kakvo može jaje imati ulogu u "magiji" i kojim povodom se ono postavljau dvorište kuće?

Treća stvar je što mi nikad neće biti jasno kako je neko uspeo da mi unese to u dvorište pored rotvajlera i stafija a da ga usput oni ne pojedu (i jaje i tog što je uneo). Pa me onda malo zabrinjava da to ne radi neko ko nas dobro poznaje pa ga psi ne diraju ili je tako dobro tempirao vreme kada su bili obojica u boksevima na kratko.
U suštini ja ne verujem u ove budalaštine ali ne mogu reći da sam potpuno ravnodušan posebno kad znam kakavmi je komšiluk.

Koka ti nije pala na pamet, već automatski neko zao sa zlom namerom? :think: Kako to? Jesi nekom činio zlo pa te ne čudi ili šta? Što bi tebi neko želeo zlo?
Ja da sam na tvom mestu jaje ne bi okusila više u životu, ko zna kake su to nečastive sile.... zamisli iz toga mož' i pile da izađe! :eek::pop:

Koka ti nije pala na pamet, već automatski neko zao sa zlom namerom? :think: Kako to? Jesi nekom činio zlo pa te ne čudi ili šta? Što bi tebi neko želeo zlo?
Ja da sam na tvom mestu jaje ne bi okusila više u životu, ko zna kake su to nečastive sile.... zamisli iz toga mož' i pile da izađe! :eek::pop:
Ja se uglavnom, ako nastojim da napišem podrugljiv komentar, osvrnem na sve okolnosti kako ne bih samog sebe napravio budalom.
Naime, u mom kraju uopšte nema koka, a i da ih ima još nisam čuo da je neka uspela da preleti kapiju visoku 3 metra, preživi napad dva psa pored kojih muva ne može da preleti a kamoli neka životinja, usput snese jaje na skriveno i vrlo nepristupačno mesto i nakon svega misteriozno se izgubi, onda svaka čast tebi i tvom nadasve inteligentnom načinu rasuđivanja. Možda u tvom kraju postoje neke super kokoške? :rotf:

Elem, ne verujem ja u magije, nikome loše nisam učinio niti poželeo ali mi je malo krivo ako je u sve to umešan komšiluk koji pokušava da napakosti mojoj porodici. Znam ja da neće nama biti ništa jer su to sve gluposti, ali mi je malo bezveze taj osećaj kada znaš da ti neko želi loše a nema nikakvog razloga za to.
Posebno ako je to neko nama "blizak". O tome se radi ako ste promašili poentu, nisam ja pitao kako da bacim kontra spell na nekog ili kako da skinem magiju ;)

da,ima nesto sa jajima,petljaju kojesta... :roll:
a sto se tice tih gluposti,uvek petlja neko na koga najmanje sumnjas (ljudi su cudo)

mi smo nasli,kad se moj brat selio posle razvoda, snajkinu dlaku zalepljenu necim sto izgleda kao katran,za unutrasnju stranu(ledja) fioke...da nismo vadili fioku,ne bi ni videli
to nije moglo samo da se zalepi tako tu....:roll:

i sad eto ispada da je neko tu dlaku zalepio tu da bi im rasturio porodicu...i uspelo mu je :roll:

Како сте знали да је длака баш снајкина? :eek: И куд гледате под фијоке?
Ајме, ја нагурала скоро 5 банки, никад нисам размишљала о магији!

П.С. Хвала Богу што је код мене неред у кући, па не бих приметила длаку...

Razumem da te je to pismo potreslo,i sigurno te muci pitanje zasto je tebi dato!?Moguce da ne postoji razlog,vec si slucajno odabran!Zasto ne odneses pismo policiji,mada ne verujem da ce se oni nesto pretrgnuti da pokusaju da uzmu otiske pa da otkriju ko je pismo poslao,ali umirices svoju savest,da si bar nesto ucinio!
Sto se magije tice,ja ne verujem u to da sad neko bajanjem ili jajima moze uciniti nekom neko zlo!
Ali,upoznala sam jednu zenu koja je istoricar,pa je istrazivala Vudu i Vlasku magiju!Otkrila je da kada vlajna zeli ubiti muza,svakodnevno mu maze tanjir zivom,i covek kopni,vene,lekari ne znaju sta mu je jer im ni na kraj pameti da mu traze zivu u krvi!I tako covek boluje,na ocigled celog sela,i kada mu nivo zive u organizmu dodje na kritican nivo,on umre,sahrane ga i nikom nista sumnjivo!Dakle,znale su hemiju i ranije stare zene,iako nisu ni cule za Mendeljejev sistem,ali su znale sta ubija i kako taj otrov da upotrebe!Molim vas,ne kazem da se to i danas radi,ali ovu pricu sam cula eto od te zene koja se bavila tim istrazivanjem!
Sto se tice te mlade zene koja je preminula,vrlo je moguca greska lekara!Mom stricu su u toku operacije kile ostavili citavo prce gaze u rani,pa sama rana nije zarastala,gnojila je,kljukali ga antibioticima i jedva covek izvuce zivu glavu!A neko se moguce sprda sa stvarima koje nisu za salu,iskoristivsi cinjenicu da su se dve porodice svadjale,pa zasigurno ne voli porodicu y,pa da im napakosti!

Ja se uglavnom, ako nastojim da napišem podrugljiv komentar, osvrnem na sve okolnosti kako ne bih samog sebe napravio budalom.
Naime, u mom kraju uopšte nema koka, a i da ih ima još nisam čuo da je neka uspela da preleti kapiju visoku 3 metra, preživi napad dva psa pored kojih muva ne može da preleti a kamoli neka životinja, usput snese jaje na skriveno i vrlo nepristupačno mesto i nakon svega misteriozno se izgubi, onda svaka čast tebi i tvom nadasve inteligentnom načinu rasuđivanja. Možda u tvom kraju postoje neke super kokoške? :rotf:

Elem, ne verujem ja u magije, nikome loše nisam učinio niti poželeo ali mi je malo krivo ako je u sve to umešan komšiluk koji pokušava da napakosti mojoj porodici. Znam ja da neće nama biti ništa jer su to sve gluposti, ali mi je malo bezveze taj osećaj kada znaš da ti neko želi loše a nema nikakvog razloga za to.
Posebno ako je to neko nama "blizak". O tome se radi ako ste promašili poentu, nisam ja pitao kako da bacim kontra spell na nekog ili kako da skinem magiju ;)

Pošto pored toliko opasnih pasa ništa ne može da uđe u dvorište ostaje samo da zaključiš da je jedan od njih dvojice sneo jaje! :rtfm: Jel mi dobro ide zaključivanje? :think:

Fora je u gledanju na svet oko sebe... ako ti u tom jajetu vidiš neku magiju - ok, magije ima. Ako ja ne vidim, nego vidim samo jaje, za mene magije nema.
I ovo što reče Tsuymish - ja sam npr možda mnogo puta videla takvu neku dlaku ali mi ni na kraj pameti nije palo da ima veze sa magijom....

Како сте знали да је длака баш снајкина? :eek: И куд гледате под фијоке?
Ајме, ја нагурала скоро 5 банки, никад нисам размишљала о магији!

П.С. Хвала Богу што је код мене неред у кући, па не бих приметила длаку...

pa nema cija da bude duga dlaka kad samo ona u toj kuci ima dugu kosu
a nismo gledali pod fioku namerno,nego smo rasturali tu policu za TV posto se brat selio u manji stan

hmmm,da,a ja razmisljam o magiji i opterecujem se time i mnoooogo me zanima sve to i verujem u tu glupost :roll::roll::roll::roll:

Morbidna prica, ja je ne bih pripisala magiji (sto se tice pisma) vec nekom umu, koji se zatupljuje gledajuci jeftine trilere i resio je da se poigra sa smrcu devojke.
Desilo se pre nekoliko godina u mom devojackom komsiluku....Zenu, ciji je sin poginuo pre dobrih 15 godina, zovu nocu na fixni telefon i traze ga .:sad2:
Mi, koji smo odrasli u toj zgradi znamo da je on poginuo, kako i sta, poznajemo celu porodicu. Ali, davno je bilo. Ljudi su se odselili, poumirali stariji, itd. Mahom, zgradu su naselili novi ljudi. Ko je zove? Zasto? Htela je slucaj da prijavi policiji. Dok se bolesna vest nije procula. Dve klinke iz ulice su cule pricu o toj zeni od svojih roditelja koji je poznaju ,pa su culi da je iizgubila dete. Posto im je dosadno i ne znaju sta ce sa sobom, potrudile su da nadju broj te zene i da je zezaju:confused: Pa su se pohvalile nekoj trecoj, ona rekla valjda mami namerno ili slucajno i sve se saznalo. Jadna zena nije nikoga teretila niti bilo sta. Ne znam kako i da li zakon regulise tu vrstu uznemiravanja. Njih su roditelji kaznili, a one su se pravdale da su slicno nesto videle u nekom horor filmu:eek:
Ova prica nema veze sa magijom, ali je pricam , jer govori kakvih umova ima. Bili mladji bili stariji, monstruozno je. Mozda je neko zeleo da se surovo igra. Mozda neko nekoga mrzi pa je hteo dodatno da zakuva.
Ne znam....U samu crnu magiju (krilca,prahovi,travke i cvorovi) ne verujem. U neki visi stupanj magije kao energije verujem. Ali da bi to neko znao upotrebiti mora mnogo,mnogo da cita i proucava. Onaj ko je sklon citanju i ucenju ne verujem da se bavi komsijama i lecenju kompleksa na njima. Prosto , ne ide.:lol:

Bavljenjem Magije, Gatanja, Horoskopa... sve su to Sotonska ucenja koja u Svetom Pismu su zabranjena. Svako ko veruje u Boga on je zasticen o bilo kakvih Vracanja i Gatanja, niko ne moze nista da mu uradi jer su Andjeli Bozji oko onih koji su Bozji. Zakljucak ako si na Bozjoj strani nema cega da se bojis.

Bavljenjem Magije, Gatanja, Horoskopa... sve su to Sotonska ucenja koja u Svetom Pismu su zabranjena. Svako ko veruje u Boga on je zasticen o bilo kakvih Vracanja i Gatanja, niko ne moze nista da mu uradi jer su Andjeli Bozji oko onih koji su Bozji. Zakljucak ako si na Bozjoj strani nema cega da se bojis.

iskreno, ne znam da li je gore smatrati da su horoskopi, gatanja i 'magija' sotonska rabota ili verovati u gledanje u tetovac...

to je kao kada bi miskovic rekao da je jedino dozvoljeno kupovati u maksiju :mrgreen:

Miskovic nije Bog,
ali to ne iskljucuje njegovu eventualnu zelju da to bude.:lol:

Tsuymish:
po bibliji covek ne bi trebao da jede zivotinje,pa nesto ne vidim da se neko potresa,pogotovo kada su slave

:eek: Dozvoljeno je jesti zivotinje. Nego, to su neki vegani
izvukli citate, kojima masu kako bi terali vodu na svoju vodenicu. :lol:

Back