komsije

Moje uglađene komšije, ljudi od po 70 godina, se razvode. Da nije tužno bilo bi smešno. On bolestan, ona ga maximalno neguje iako ima veštački kuk i hoda uz pomoć štaka. Problem je nasledstvo. On ne želi da posle njegove smrti njena familija nasledi njegov deo i obrnuto. Najjednostavnije rešenje - razvod. Pa kad on umre ona kao bivša žena ne nasleđuje ništa već samo njegovi rođaci.
Ma ko da nasledi kuću imaću nove komšije, a to će već biti druga priča.

Kad bi mogli u grob da ponesu.Strasno.:roll:

Znas kako bi ga ja odnegovala.:mrgreen:

Poslednja izmena od moderatora:
Moje komsije redovno zovu inspekciju,1 mesecno,ne bi li nam zatvorili radnju.Ne uspevaju,ali se trude.
Sa druge strane ograde imamo druge drage nam komsije,koji takodje zovu ispekciju,ne bi li nam srusili lokal ispred,zaklanja im vidik.
Da,deci buse lopte,ako kojim slucajem zavrse u njihovom dvoristu,ovi drugi.

Nek su oni meni svi zivi i zdravi i neka nastave svoju zivotnu misiju.:mrgreen::lol:

Код мене све неки пензионери... докони јадни...
Добро.. мало лети гунђају када се деца разиграју око зграде...
али корисни су...
нико не сме да мрдне кроз зграду а да не буде снимљен и преслишан..
ко је, одакле је и куд је пошао...:mrgreen:

Moje komsije upravo sada posle dve nedelje sklanjaju demontirani klima uredjaj iz hodnika..pre toga je novi koji je trebao da se montira toliko isto stajao u hodniku...izbace stare novine,stave ispred vrata i niko od njih cetvoro da se seti danima da ih ponese u djubre...Imamo dosta cveca u hodniku koje opada,i ja svaki dan cistim i perem Domestosom plocice..tj,svako vece.Njihova kcerka,nafrakana i doterana,za dve godine koliko sam ja ovde metlu nije uzela u ruke a uvek me pohvali kako divno mirise hodnik..:roll:
Aljkavi su i opusteni...Mene je u pocetku to izludjivalo a sada sam sool...Sta bih drugo...

Ako u komsije racunam i sve one sto stanuju u zgradi, a tako bi i trebalo, a ne samo ove sto delimo sprat s njima, onda tu ima svega, bas svega..... za jedan film komotno

Veceras je stiglo i bure za kupus..sad ce sto posto da stoji u hodniku jedno desetak dana...nije mi jasno sto ga ne odnesu na terasu,imaju dve terase cak,nego se sire po hodniku...ali nije ni to najgore.
Drugarica je kupila stan u novoj zgradi na Kopitarevoj gradini,mnogo lepa zgrada al komsije su joj uzas..80% njih se izuva ispred vrata,majke mi moje mile...i to sve patiketine br 44,pa ih uredno poredjaju,svi clanovi domacinstva...
Skoro sam nesto zaginula kod nje i kazem joj daj da potrpamo ovo sve u neku vrecu i da odnesem dole ispred zgrade...pa nek pocnu jos u prizemlju da se izuvaju kad su toliki cistunci a i miris nece da se siri...stvarno smrdi,ne izmisljam..
A ona kaze..ne,bolje je da im izmesamo...pa da nastane haos ujutru kad krenu da se obuvaju..:lol::lol::lol:
Al nije nam se mililo da ih diramo...

Veceras je stiglo i bure za kupus..sad ce sto posto da stoji u hodniku jedno desetak dana...nije mi jasno sto ga ne odnesu na terasu,imaju dve terase cak,nego se sire po hodniku...ali nije ni to najgore.
Drugarica je kupila stan u novoj zgradi na Kopitarevoj gradini,mnogo lepa zgrada al komsije su joj uzas..80% njih se izuva ispred vrata,majke mi moje mile...i to sve patiketine br 44,pa ih uredno poredjaju,svi clanovi domacinstva...
Skoro sam nesto zaginula kod nje i kazem joj daj da potrpamo ovo sve u neku vrecu i da odnesem dole ispred zgrade...pa nek pocnu jos u prizemlju da se izuvaju kad su toliki cistunci a i miris nece da se siri...stvarno smrdi,ne izmisljam..
A ona kaze..ne,bolje je da im izmesamo...pa da nastane haos ujutru kad krenu da se obuvaju..:lol::lol::lol:
Al nije nam se mililo da ih diramo...

hiruške maske na lice a rukavice na ruke pa u akciju:mrgreen::mrgreen:

nego za ovog lika sam zaboravi da napisem , taj zivi preko potoka i stalno stoji na sred dvorista i gleda kod nas , prosto neverovatno kad nasa kapija udari on trci da vidi :thumbdown:

moje komšije su jedno vreme redovno zvale telefonom da opomenu što beba plače, jednom su ćak zvali i policiju:eek:, policajac se izvinjavao, eto došao je po službenoj dužnosti:hahaha:, a kad je saznao da je policiju zapravo zvala komšinica čiji je muž takođe policajac (koji trenutno nije bio kod kuće) rekao je "svašta":hahaha:Od tad nisu zvali ni telefonom da opominju, niti su slali policiju, ko zna šta su ga zezale kolege
jedna druga komšinica je stalno dolazila da traži 20 - 30 - 50 din nikad joj nisam dala a ona nije ni odustajala, srećom odselili su se pre jedno mesec dana, pa nemam ni te muke više
ostale komšije su ni fine, ne mogu da grešim dušu

E, kad već hoćete da se smejete...
Prijatelji mojih roditelja su imali komšinicu koja je po pet puta dnevno dolazila da pozajmi bilo malo soli, brašna, ulja, šećera, sapun, toalet papir... spisak je poduži.
Zvoni ona jednom tako, a vrata ne otvori domaćica kao obično, već domaćin. Ova sa vrata krene: "Ej, ... treba mi malo aleve paprike!", a domaćin, mrtav-hladan, ozbiljno kaže: "A to... Dobro. Ja mislio ti došla gaće da pozajmiš!"
Mi smo se godinama smejali na taj štos...

Jao nemoj tako, ispasce da se smejem tudjum 'nesrecnim' dogodovstinama. :D

Ali... pisite.. :lol:

Samo za tebe Saro ponovicu pricu o mojim komsijama.
Moje komsije su uglavnom dobri ali priprosti ljudi mada svako vece u dvoristu raspredaju o svim mogucim politickim pitanjima. Jedno vece razgovarali su ispred kuce na temu gsp karata (to je inace bilo onih godina kada karte vise nisu kupovala ni svestena lica). Jedan je pandur, drugi vozac gsp-a, a treci mehanicar.
Vozac im kaze: Ja sam svom rukovodstvu u firmi predlagao da uvedu karte u autobuse, ako treba ja cu da ih prodajem. Neka karta bude pola dinara i neka na jednoj liniji prodam sto karata. KOLIKO JE TO?...............nastao je tajac. Svi cute. A onda on doda: AJ PO DINAR DA NAM BUDE LAKSE!
:rotf::rotf:

Moje prve komsije su pre desetak dana donele kupus u dzakovima.Nakon dva tri dana kupus je iz dzakova slozen u bure,pa izabcen ispred vrata stana...Ostaci od kupusa,valjda ono sto je bilo visak je vraceno u dzak..I sve to sad ceka valjda neku visu silu koja ce bure i ostalo da spusti u podrum...
Veceras kada sam se vratila kuci miris kupusa koji se tek ukiseljava osetila sam na trecem spratu..na cetvrtom je vec bilo ne podnosljivo...
ne razumem..stvarno ne razumem..a imaju sina volu rep da iscupa...
Da kazes da su dosli iz nekog p.i.c.k.o.v.c.a. na Mlavi pa da razumem..odrasli na Vracaru,akademski gradjani....Uzas...Nisam ni ljuta ni besna samo sam ocajna...Majke mi...

u našem naselju, i komšije, a i šire, od katoličkog Sv. Nikole (to je danas,( ali počelo je od juče) tako su lepo okićemi prozori....i tako je sve do posle Nove Godine
i mi ćemo naravno da okitimo prozore pred ng
a ima jedne komšije koji su se svaki dan, ali bukvalno svaki dan, kad prođem pored njihove kuće, svađali da se čulo sve do ulice
dobro je što su se odselili

Moje prve komsije su pre desetak dana donele kupus u dzakovima.Nakon dva tri dana kupus je iz dzakova slozen u bure,pa izabcen ispred vrata stana...Ostaci od kupusa,valjda ono sto je bilo visak je vraceno u dzak..I sve to sad ceka valjda neku visu silu koja ce bure i ostalo da spusti u podrum...
Veceras kada sam se vratila kuci miris kupusa koji se tek ukiseljava osetila sam na trecem spratu..na cetvrtom je vec bilo ne podnosljivo...
ne razumem..stvarno ne razumem..a imaju sina volu rep da iscupa...
Da kazes da su dosli iz nekog p.i.c.k.o.v.c.a. na Mlavi pa da razumem..odrasli na Vracaru,akademski gradjani....Uzas...Nisam ni ljuta ni besna samo sam ocajna...Majke mi...

mogu da zamislim koji smrad :thumbdown::sad2:

Zvoni ona jednom tako, a vrata ne otvori domaćica kao obično, već domaćin. Ova sa vrata krene: "Ej, ... treba mi malo aleve paprike!", a domaćin, mrtav-hladan, ozbiljno kaže: "A to... Dobro. Ja mislio ti došla gaće da pozajmiš!"
Mi smo se godinama smejali na taj štos...

Цар!
scaled.php

Back