komsije

Nikad nisam imala problema sa komšijama - ni kod kuće, niti po stanovima tokom studija.
Ali, ovaj koga imam kao komšiju pored poslovnog prostora - nadoknađuje sve!
Bilo je već reči o njemu... ali uvek ima novih budalaština tako da je teško ignorisati njegovo postojanje. Čak i moj devetogodišnji bratanac kaže: "... još kad ne bismo imali budalu za komšiju..."
Inače, od toga da čupa cveće iz žardinjere, krade otirače, lomi reklamne table... gore je to što je bezobrazan, bahat i jako nasilan. Devojku koja je tu radila kao predavač je uštinuo za dojku tako da joj je ostala žešća modrica, svog prvog saradnika je juriuo katanom (i dooooooobro posekao!), a status mu se ne zna (kao i svaki sitni prevarant, duguje državi veliki novac na ime poreza pa se firma vodi na nekog drugog, a on se nigde ne pominje): kad zove policiju da prijavi izmišljeno uznmiravanje, napad, vređenje, krađu (kako je kad inspirisan!) predstavlja se kao vlasnik, kad se pojavi na sudu, tvrdi kako je lice bez prihoda koje živi od majčine penzije, ili, po potrebi "savetnik u nastavi" (tako objašnjava svoje prisustvo), za eventualne inspekcije je "član udruženja grupe građana" (koje za to i postoji i, naravno, fantomska je organizacija) i svi znaju da je čovek odlepio, ali niko ništa ne preduzima... ili tvrdi kako procedura mora da se poštuje. Ako u međuvremenu neko dete koje tu uči strani jezik (što je pod vrlo velikim znakom pitanja budući da tu nema niti jednog kvalifikovanog, kvalitetnog predavača) strada - verovatno opet niko neće biti nadležan...
Pokušavamo da ostanemo hladnokrvni i ignorišemo ga (pošto su svi pokušaji da se nešto uradi i bolesnik pošalje na lečenje - propali), ali to baš i nije moguće kada direktno ugrozi vas ili vaš posao...
Najnoviji "biser" se odigrao pre neki dan, kada je Dečija igraonica čiji sam vlasnik bila puna dece. Upao je u neki, uslovno, zajednički hodnik pretio, psovao, vređao, terao nas napolje... Pozovem policiju, a dežurni mi 'ladno kaže kako su "bili bar 50 puta" i kako oni tu ništa ne mogu, a da je na mom mestu - iselio bi se?! Na stranu ono što je uloženo u posao, ali da li je to normalno ponašanje policije? Da li je normalno da vam savetuju kako da se sklanjate ludaku za koga svi znaju da je lud, ali niko ništa ne preduzima?! :dontunderstand:
Gde mi to živimo... i kakvo društvo "gradimo"! :dash::dash::dash:

da policija ima cesto tako glupe odgovore da to prosto boli, da ne kazem da su im svi glupi, i ja sam imao taj problem , prosto za takva stanja nema resenja a sa budalom se ne moz nastavljati:evil:

Pa to je prosto neverovatno!Da ti policija kaze da se iselis jer,zaboga,ne mogu mu nista!?Pa,oni i postoje da bi odrzavali red i mir,da ne bi svako radio sta mu se prohte,da bi stitili obicne,postene gradjane od bahatih nasilnika.

sadashnji komshija me je tuzio inspekciji jer smo napravili stepenice!! a sudimo se oko medje!!
a dok sam ziveo u stanu....komsija je cepao drva na 6om spratu, dimio kobasice, ne mogu sve ni da napishem, od 6 komsija 4 su bile dijabole, uzas...

moje komšije su ok
čak mi je jutros bilo žao kad sam videla da je jednoj komšinici nešto crveno upalu u beli veš, pa su im sve gaće roze:mrgreen:
mada da priznam, malo sam se i nasmejala:rumenko::rumenko:

i ove moje komsije su cepale drva u kuci i parket nije izdrzao , kazu ljudi koji su bili unutra kao da je bomba pala u kucu:evil:
nego imam drugi slucaj odem kod drugara da okitimo vrata za svadbu (a to se sve desava u zgradi) i sada ide zena na kolicima i ja se sklanjam i pitam da joj pomognem kad ona iz nevezanog gurne kolica na mene, normalno dodje do sukoba , kad posle on kaze ona je malo opicena ,drugi komsa je uhvatio i poceo da je davi pa se smirila, recimo uzme i ofarba ulazna vrata a nikom ne kaze a pri tom ni stanarinu ne placa :thumbdown:

Ja sam cula da u mom sirem komsiluku zivi jedna skroz otkacena porodica.Oni u svojoj zgradi prave probleme vec godinama.Naime,oni u stanu gaje gomilu macaka,koje hrane ribom,ali sve to na jedan totalno nehigijenski nacin,tako da se iz njihovog stana siri nesnosan smrad.Cula sam da komsije iznad njih leti uopste ne otvaraju terasu,jer ovi na terasi drze valjda tu ribu,pa jos kad upekne sunce,to se usmrdi samo tako.

Moje komsije,su zanimljivi,dobri.
Zatupljene su sve generacije,od dece do
deda i baba.Uglavnom smo kao porodica u malom,
ispomazemo se,druzimo,sto ja mislim da je najbitnije.:ok:

Ja se nikako ne slazem sa komsijama, sa vecinom ne govorim. Sad, nisu to sve losi ljudi, ali tako su se eto neke stvari desile, pa je uzas odnos. A da ima kretena neopevanih u mojoj zgradi, ima.

EDIT: A kod moje mame u stanu, gde sam odrasla, ima jedan tenkre, ajoj, sa njim frka nevidjena vec 30 godina. Ne zna se sta je taj radio: namerno gasi svetlo na hodniku kad cuje da neko ide (npr moja mama koja mene malu nosi u rukama), stavlja eksere na ulazna vrata da se nabode moj macak koji je umeo da otvara vrata, nece da pusti radnike telefonije koji treba da poprave kablove jer je praznik (a prethodno je ukrao telefonsku kutiju pa zbog njega niko nije imao telefon), kad cisti svoju stranu dvorista sve djubre tera na nasu stranu, i tako.

Poslednja izmena:
dodje ti jedan dan neka nazovi komsinica, mislim malo je dalje i pocne da dreci ko guska na kapiju, izadjem napolje i pita ona : jel ti tu zena jeste izadje ona i ova je pita imas li nesto za SMIRENJE :ok:

Često se šalim da od komšiluka poznajem kuću levo, desno i dve preko puta. Ukupno četiri porodice.
Dve porodice su mazne, fine, uvek kulturne, ma misli čovek med i mleko. A iza zatvorenih vrata ne možeš da veruješ šta jedni drugima kažu. Ovi što su trariji već se sa godinama gube pa prava priroda sve više dolazi do izražaja. I ovi drugi nisu mnogo mlađi ali zato što imaju unuke i snaju, psovka psovku stiže.
Obe te kao fine porodice se rugaju ostalim dvema porodicama koje su obične, nemaju toliko para, ne drže do mode i do toga da budu lažna gospoda. Šta više jedna od tih prostijih konšinica, oko 70, je obična žena sa sela ali sa izraženom inteligencijom. Često nemam vremena i strpljenja za nju ali svaka životna filozofija koju mi ona kaže na prost i jednostavan način je istinita.
Još se kao fina komšika čudi kako su deca onih jednostavnih ljudi upisala teške fakultete, a unuka njenih bogatih prijatelja nije mogla ni jedan.

Kod mene je šarena slika.Ima nas raznih. Uglavnom se svi dobro slažemo i dogovaramo.Oni koji ne valjaju sami su se vremenom izolovali.Npr. jedna komšinica se druži samo sa onima od kojih trenutno ima neku korist - kad bude provaljena oni je odkače, a ona onda po potrebi ide kod sledećeg.Mi smo počeli međusobno da se kockamo na foru ko je sledeći i dokle će "druženje "da traje. Našu ulicu će uskoro da istroši, pa će verovatno da pređe u susednu. Užas!!!!!!!!!!!

Moji komsije su mnogo smesni.Zive u kuci pored nase.Zena je niska i ,,elegantno popunjena`` i nasavnica je engleskog. Muz je visok i nabildovan(stalno nosi zlatnu lancugu)i radi u obezbedjenju nekog restorana. Imaju malog sina od 2 godine i apsolutno mu sve brane.Recimo, juce je stao na njihovu perfektnu englesku travu i zacuo se krik : ,,VRACAJ SE U KUCU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tvoj otac se MUCIO da to podsisa kako treba!``

komsa ovih dana drzi otvorena vrata i baca djubre napolje , lepo ga vetar odnese :evil:i jos danas posvadjali se i hoce zena da ga gurne sa terase hihihihii , steta nije uspela :dash:

Moje komsije su uglavnom dobri ali priprosti ljudi mada svako vece u dvoristu raspredaju o svim mogucim politickim pitanjima. Jedno vece razgovarali su ispred kuce na temu gsp karata (to je inace bilo onih godina kada karte vise nisu kupovala ni svestena lica). Jedan je pandur, drugi vozac gsp-a, a treci mehanicar.
Vozac im kaze: Ja sam svom rukovodstvu u firmi predlagao da uvedu karte u autobuse, ako treba ja cu da ih prodajem. Neka karta bude pola dinara i neka na jednoj liniji prodam sto karata. KOLIKO JE TO?...............nastao je tajac. Svi cute. A onda on doda: AJ PO DINAR DA NAM BUDE LAKSE!
:hahaha::hahaha::hahaha:

Moje uglađene komšije, ljudi od po 70 godina, se razvode. Da nije tužno bilo bi smešno. On bolestan, ona ga maximalno neguje iako ima veštački kuk i hoda uz pomoć štaka. Problem je nasledstvo. On ne želi da posle njegove smrti njena familija nasledi njegov deo i obrnuto. Najjednostavnije rešenje - razvod. Pa kad on umre ona kao bivša žena ne nasleđuje ništa već samo njegovi rođaci.
Ma ko da nasledi kuću imaću nove komšije, a to će već biti druga priča.

Back