komsije

zabavljali se sadasnja moja zena i ja :brus: tek njena otrovna snaja viri kroz spustene roletne:gace: , kakav smrad ,

najodvratnije kad komsija komsiji krade , e to se desava kod nas samo malo dalje , tip lepo uzme merdevine i lepo ide da bere :thumbdown:

hvale se dva smrada koko su jesenas pokrali orahe,grozdje i sve sto su stigli od voca po selu:evil:

..kod mene bi izdvojio babu shto trese ponjavu svakog jutra oko 8-9h kroz prozor i sa terase u toku dana kada chuje da neko izlazi ili kada vidi nekoga da ulazi...to radi jedno 20 godina.. znachi svaki put kad je vidim nasmejem se...i kad bude umrla njen duh ce da mashe sa krpama,stoljnacima, cebadima.. sachuvaj boze, koja bolest...

naše komšije su užas kad je muzika u pitanju. sabajle, vikendom, kad jedino mogu ljudski da se naspavam, puštaju grozotu od karleuše...ili buše zidove....mirna sam jedino kad se završi grejna sezona, pa odu na selo.

Pa fala maxi.. :D "Aj po dinar.." Reci da se salis... :lol: :worth:

Meni zao sto nemam sta da doprinesem temi.. osim davno videla sam par puta letele su stolice i razni komadi namestaja sa treceg sprata, isti prozor uvek.. negde 80-tih.. i mozda par koji se kupa u limenoj 'kadi' u dvoristu ispred kuce, i kucni ljubimac im je presence koga ponekad prosetaju po istom dvoristu drzeci ga za zadnje noge.. :eek: doduse nisu moje komsije, ali dovoljno blizu.. aha.. davno je komsija zapalio svoj auto u sred noci ispostavilo se da bi naplatio osiguranje.. to bi bilo to. :aha:

evo jos malo bizarnosti komsija , vidim danas neku komsinicu , sva se uzmuvala , pitam je sta radi vreba drugog komsiju jer krade hranu za macke i kerove, nisam bio siguran da sam razumeo pa ponovo pitam sta radi ona opet isto , dakle stvarno koji bolidi:zima2:z:plez:

Poslednja izmena:
Ja živim u šestospratnoj zgradi i komšije su nam uglavnom penzioneri... ranije je nekoliko deda imalo običaj da sedi pred zgradom i snimaju svakog ko bi ušao i izašao...

Jedan od tih deda imao je običaj da se napije, baš onako dobro, sedeći i gledajući ko ulazi i izlazi... a tad je bilo muke s njim: ne što bi počeo da piša niz nogavicu (to je bilo ko dobar dan) nego što ga je trebalo odvući do kuće... A stanovao je na četvrtom spratu... a lift nije uvek radio...

Ušljema se on tako jednog dana, i jedan drugi deda, nešto mlađi od njega, preuzme na sebe zadatak da ga odcima do njegovog stana... A lift je bio u kvaru... E to je trebalo videti... i snimati kamerom :D

Ne znam ni sam koliko mu je trebalo da ga odvuče na četvrti sprat. Problem je bio što pijani deda nije baš hteo da sarađuje, pa ga je bilo teško vući iako je bio sitan rastom... A ovaj mlađi, trezni, cima ga i viče da odzvanja cela zgrada:
- Hajde, polazi, sunce ti j***m! Hajde, majku ti j***m! Ima da te gurnem, pašćeš niz te stepenice, poginućeš!

A pijani se uhvatio za gelender, ne pušta i kaže:
- Polako...
- Ma šta polako, p***a ti materina - viče ovaj drugi - ma sad ću da te gurnem da padneš! Pa ko ti kupuje lekove?! Neću nikad više da ti kupujem lekove!!!

A ovaj onako nonšalantno, pijanim glasom:
- Jel... A što se ti nerviraš? :roll:

:hahaha:

Mislim da su bar 10 minuta bili na međuspratu gde je naš stan...

A taj drugi, mlađi deda, imao je običaj da diže frku tamo gde je nema. Sećam se kad je bio jedan malo jači zemljotres, mislim da je to bilo pre bombardovanja, čovek je digao celu zgradu na noge. Svi oni izašli napolje, da vide šta se dešava, a ovaj paniči:
- Bež'te, ljudi! Srušiće se zgrada!
I kad je uzbunio kompletnu zgradu, već je bio prošao i zemljotres, i dok su ljudi stajali napolju onako u frci, ovaj je otišao kući da spava... :lol:

Jedno jutro je isto tako nešto puklo u zgradi, i ovaj opet počeo da diže frku:
- Ruši se kuća!!!
Pokušao je opet da digne frku, međutim video je da ga niko ne zarezuje... naučili ljudi. I kad je video da mu neće uspeti da digne frku, kaže:
- Ma baš me briga, idem ja na pijacu! :rotf:

Sada više nema puno takvih bisera, u međuvremenu je umrlo nekoliko njih, ali ranijih godina s njima nikad nije bilo dosadno :D

Dakyorlando , da li si da zamenimo stanove, kod nas je tako puno" LJUBAVI" i prema komšijama i prema životinjama

Ako se tebi više sviđa ovo iz moje zgrade, mogu misliti kakve su komšije kod tebe... :roll: U stvari znam, čitao sam tvoju temu o 11 pasa lutalica... šta da kažem, zaista strašno... :thumbdown: grebatorke kola, polivanje žene (prljavom) vodom... jedino da i dalje nagovaraš muža na preseljenje

Moji komsije su sve sami ludaci ili primitivci (svega par njih je izuzetak). Tresu ponjave kroz prozore, zvirkaju kroz zavese da vide kad se ko vratio iz grada, pustaju jedan prastari narodnjak "Rado bela rado" svakog vikenda i kad je slava, lupetaju nozurdama kad silaze i deru se kroz zgradu dok se penju, deca bacaju petarde po zgradi, peru terase kad pada kisa, ne ciste sneg, parkiraju na metar i po razdaljine jedan od drugoga, i sve to ne bi bilo nista da u susednoj (slepljenoj) zgradi nemam jos vece retarde. Nedeljom rano ujutru komsija taksista nadje da opravlja svog "merdzu" i pusti narodnjak do daske uz flasu piva (a s te strane su nase spavace i decije sobe).
Zatim se okupe oko njega "istomisljenici", iznesu pivo i donesu jos muzike. Onda nastane nedeljna "zurka" pri cemu je najdopadljivija pesma jedna cetnicka pesma, ostale su - prvi put ih u zivotu cujem (on je s Kosova). Pocinje glasno ogovaranje i kukanje na zenu ( s kojom se razvodi i miri stalno) a ostali ga "tese", cak i poneke komsinice - "zavodnice". Leti se iznosi meze. To tako traje sve do rucka, s tim sto je cela ta zgrada u "ljubavi", pa ko kako krene ili se vraca s pijace,"svrati" na tu "zurku".
To se isto radi posle rucka u 4-5 sati popodne, kad je vreme odmora i opet nema spavanja.
Jos gora je stvar sto retko ko iz nase ili njihove zgrade uopste reaguje. Meni je jednom poslo za rukom, jer sam zensko, pa nije bilo opasnosti od batina. Ali, srecom (tj. nazalost), zavrsilo se leto pa se sad ne cuju.
Kese se bacaju dole u travnjak, pa normalniji stanari svakog proleca i jeseni moraju da sklanjaju te otpatke. Neki su cak pocinjali da cuvaju "svoje" pse u travnjaku ispred zgrade, ali se to na jedvite jade intervencijom razumnijih stanara zavrsilo. Petkom se obavezno cuje neizdrziva lupnjava iz par stanova jer je subotom buvljak, pa spremaju delove (ko zna od cega) za prodaju.
A postoje i lepi dani, kad je sve kako treba i ljubazno i srdacno se javljaju, kad se odrzava skup stanara (doduse, i to je sve vise stresno), i kad se sprovode zajedncke akcije ciscenja dvorista. Sutradan zgrada blista, a svako od sebe pomalo da da ne narusava taj retki red i mir.

Okoliš je sad podnošljiv, jer bilo je i gore.....uglavnom reč je o sebičnjacima koji ne daju pet posto da sa druge strane zida živi neko kome nije do slušanja odvrnutih televizora i muzike noću i u vreme odmora popodne, skupljanja kose, noktiju, odgrizaka od jabuka i kuvanog kukuruza iz žardinjera za cveće, mrva sa simsa i terase.....i smrada prženog luka, slanine, mesa koji upija opran veš a i ceo stan jer se kuva na otvorenom i to sa tri strane.

Ranije je bilo žurki u svako doba, jedne sredile prijave miliciji ali borba trajala godinu ipo, drugi se smirili sami jer prestali da piju a i deca pošla u školu pa odjednom zamisli dete prvak mora da spava, a kad sam ja spremala ispite od dernjave i pijančenja do zore i grmljavine tv a uvek politika na programu ili sport, niti se moglo učiti niti odmoriti noću....

Komšija iz potkrovlja kad je krečio sebi i ovima iznad i farbao terasu prskao namerno da nam ubrljavi terasu, i to je lično rekao da je uradio namerno inače ne bih nikad poverovala, i sipao vodu u mlazu po terasi, takodje namerno.....a neko cveće mi se posušilo od tad, pa sumnjam da je voda bila čista, ali hajd sad...izdao se jednom prilikom da je to osveta sa njegove strane jer je imao neki nesporazum sa mojima pa je tako rešio da pokaže šta ume.

Baba od gore, dok je sin tu živeo i radio, deca ni na interfon nisu smela da zvone, i morala su što dalje od zgrade, a sad petoro unučića kad god dodju divljaju po plafonu, lupaju, ispuštaju stvari.....svi se trzamo...oni naravno ne.

Verovatno je ovo mnogima svakodnevica, ali ipak svi ovi nabrojani kad njima treba mir poutišavaju i rasteraju svoje najmilije, a bez lažne skromnosti naviknuti smo godinama da vodimo računa o osnovnoj kulturi pa od nas ni trunku nisu ugroženi. Kad smo živeli i u kući, meni mama nije dozvoljavala da lupam loptom kad komšije dodju sa posla, srećom pa se uvek nešto čituckalo, seckale slikice....i druge manje bučne stvari. Tad se možda činilo surovo, ali ostale su neke navike i razumevanje da ne može da se radi uvek u svako doba šta ti padne na pamet.

Komšija koji je pravio sedeljke i odvrtao tv, kad bi došao sa posla, žena koja je nezaposlena bi decu pod ruku i u šetnju van stana, da se on odmori ....jednom kad je morao sutradan ustati u šest, oboje su rasterali decu ispred zgrade još u deset uveče jer bože moj on ustaje rano...ne znaš jel da se smeješ ili da plačeš....to što mi ustajemo od pola pet do šest kako ko stalno, boli ga uvo.

Uglavnom, osim ovih malih divljaka odgore koji su i sad na raspustu kod bakice i smaraju od jutra do sitnih sati......nekako se bar buka malo sredila, no i već više od godinu dana se za noćni odmor ne razdvajam od čepića za uši, a bogami i nekad popodne.....zeznuto je kad su odvrtali muziku komšije ispod jer tad basovi udaraju kroz nameštaj sve do želuca pa ni čepovi ne pomažu.....kad bi vikendom spavali do dva tri popodne, naravno imali su mir....srećom, i pored sumnji u našu miliciju, samo pomoću i to povremenih prijava nas i još nekih u okruženju, vratila se vera u istu tj. prijave su usledile kaznama, a ovde jedino pomaže kad se udari po džepu...jedan, dva , tri...deset puta pa srećom imalo je efekta.

Nije loša ova tema, izjadamo se pa bar znamo da nas neko razume....a glupo je što ispadamo baba roge a u stvari i ti ludaci žele isto, mir, čistu terasu i sims...ali samo za sebe ....e u tome je njihov problem....taj kad legne da spava, ili mu dete uči za kontrolni ili žena oriba terasu, ugasi ili stiša tv, legne na vreme ako sutra ima obavezu, a dete ne baca odgriske po svojoj, već naravno tudjoj terasi......

Mada...izeš ove problematične bivše i sadašnje....više volim da ne trošim energiju na njih, već na one koji su super da pomognu kad treba i sa kojima možeš popričati o normalnim i pozitivnim stvarima a iako ih je čak komada dva u ulazu, najvredniji su nam!

A i da se utešim, preleteh temu, ima i stvarno horor slučajeva

Pa da,ti koji prave buku i terorisu ostale po pravilu i te kako umeju da se bore za SVOJ mir i da reaguju kada im nesto smeta.A za tudji mir ih bas briga.Znam,naslusala sam se takvih prica od raznih ljudi.Najgori su,po mom misljenju,oni koji prave buku do sitnih sati,ali rasteraju sve zive u,recimo,1 posle podne jer oni tada spavaju.Pricala mi je drugarica (vec sam je pomenula u jednom od postova) da su njeni komsije pravili buku do kasno u noc (vika,lupnjava,TV) ,a onda se zalili zbog radova u njenom stanu koji su, by the way,poceli u pola 10 ujutru.
Drago mi je sto cujem da policija naplacuje kazne,jer neke jedino udarac po dzepu moze prevaspitati.

Back