komsije

ja u cjeloj prici nemogu da shvatim da neko u stanu djeci obuva klompe, bar u nasim stanovima podovi su strasno topli, drugo imama i ja malu djecu ali dodje se kuci ruca se i jedno vodi djecu u setnju ili ako to nije izvodljivo sjednem i ja se igram sa njima tj. nadzirem igru pa zbog sebe im necu dati da divljaju, kao sto rece kako njima ne smeta.

klompice su neudobne za dete, nikad mi ne bi palo na pamet da mu kupim....ali eto nasa komsinica je kupila devojcici koja ih je celo leto nosila, sada smo danuli dusom jer ipak zepice ili carapice ne prave takvu buku :)))....

Што више напољу, што мање у кући - рецепт за хиперактивну децу.

Da, to je sad moderno, hiperaktivnost kao dijagnoza, pa još nekoj deci daju lekove, valjda deca treba da budu ustondirana i to je normalno.
Današnji svet je poludeo, nervno labilni i histerični neka se leče, umesto što bića koja su još uvek normalna i uživaju u životu, raduju se i igraju proglašavaju bolesnim.
Bolesni su svi oni kojima smeta dečija igra, glasovi i zvuk malih stopala po parketu, ne obično bolesni, nego duboko nenormalni.

Da, to je sad moderno, hiperaktivnost kao dijagnoza, pa još nekoj deci daju lekove, valjda deca treba da budu ustondirana i to je normalno.
Današnji svet je poludeo, nervno labilni i histerični neka se leče, umesto što bića koja su još uvek normalna i uživaju u životu, raduju se i igraju proglašavaju bolesnim.
Bolesni su svi oni kojima smeta dečija igra, glasovi i zvuk malih stopala po parketu, ne obično bolesni, nego duboko nenormalni.

Нормална деца и јесу хиперактивна па зато треба да трче по трави уместо да луде у педесет квадрата.

Нормална деца и јесу хиперактивна па зато треба да трче по трави уместо да луде у педесет квадрата.

to gdje ima trave...sta da rade roditelji tamo gdje je nema
tipa zivjeli smo u zarkovu
ispred zgrade betonski parking i tri zardinjere
zgrada na sred neke nizbrdice
gdje oni da se igraju?
ima takvih situacija po gradu sve vise
zgrade se grade jedna do druge, zelene povrsine postoje u tragovima...ako i toliko
niko ne razmislja opce o stvarnim potrebama stanara

gdje oni da se igraju?
zgrade se grade jedna do druge, zelene povrsine postoje u tragovima...ako i toliko

Не би веровала где су се моји играли, заједно са другом децом из краја. :mrgreen:

ne znam...imam osjecaj da smo mi imali vise, stvarne, slobode
i da su bila neka...meksa vremena
moju necaku vode u park, vode na sport, na jezik...da ne bi bila u kuci stalno
al moraju tako
bukvalno je ne smiju pustiti samu u kraju gdje zive

На дете се свакако мора пазити па га или гледаш са балкона или водиш у парк и блебећеш са истим таквим родитељима.

Шта да се ради, велики град.

pa to je...i onda oces, neces
kad sve to spojis s vlastitom rasporedom
dijete dio dana provede u kuci

Нека проведе, можеш увек да позовеш неко дете у госте или да твоје одведеш код некога. Решење за кишне и ветровите дане.

Даш им играчке да се занимају или већ шта хоће и свима добро.

Што се тиче активности типа језик или спорт, велики сам противник форсирања предшколске деце.

Poslednja izmena od moderatora:
Нека проведе, можеш увек да позовеш неко дете у госте или да твоје одведеш код некога. Решење за кишне и ветровите дане.

Даш им играчке да се занимају или већ шта хоће и свима добро.

Што се тиче активности типа језик или спорт, велики сам противник форсирања предшколске деце.

ma, to ti je vise kao igranje, aktivno, sat ili dva nego sto,oni tu uce nesto ili vjezbaju
to su bre mishevi mali od 5 - 6 godina...
a kad pozove drugo dijete u goste...e, to ne prolazi u miru i tishini u tom uzrastu...:lol:

ma, to ti je vise kao igranje, aktivno, sat ili dva nego sto,oni tu uce nesto ili vjezbaju
to su bre mishevi mali od 5 - 6 godina...
a kad pozove drugo dijete u goste...e, to ne prolazi u miru i tishini u tom uzrastu...:lol:

Бољи су кад су у друштву него кад су сами. Крену од досаде да праве штету по кући (као моја ћерка која је зидове мазала Нивеом или син који је сецкао свеће маказама за нокте).

Бољи су кад су у друштву него кад су сами. Крену од досаде да праве штету по кући (као моја ћерка која је зидове мазала Нивеом или син који је сецкао свеће маказама за нокте).

sta znam...nisu svi isti
moja necaka je super...velika pricalica...s njom moras bit angaziran stalno...
ujakovi klinci su bili svi razliciti
najstarija je bila mirna, al sto je mirinija to ti je jasnije bilo da upravo pravi neko sranje...
srednji malac je ono chudo bio...pet minuta bez nadzora i nadjes ga recimo kako sjedi u mravinjaku :sad2:
najmladji je imao svoje prostrano dvoriste...jedino bas poduzetno sto je radio jest da se uzvere auticem na vrh tobogana...:lol:
mi smo bile relativno dobre, al suprugova majka kad pocne pricat sta su on i rodjak radili...
zapanjim se kako su opce ostali zdravi i citavi...
tako da se pitam kakvo ce ovo nashe celjade bit...ako bude na oca, nadrljali smo...i mi i komsije...:lol:

Kako mrzim ove matorce dosadne, smeta im svaki šum
nisam skoro bio na nekoj dobroj bleji da u neko doba noći murija nije kucala na vrata jer prijavljuju penzioneri smarači
nek su te oterali, dete je dete, šta glumiš ludilo.

sta znam...nisu svi isti
moja necaka je super...velika pricalica...s njom moras bit angaziran stalno...
ujakovi klinci su bili svi razliciti
najstarija je bila mirna, al sto je mirinija to ti je jasnije bilo da upravo pravi neko sranje...
srednji malac je ono chudo bio...pet minuta bez nadzora i nadjes ga recimo kako sjedi u mravinjaku :sad2:
najmladji je imao svoje prostrano dvoriste...jedino bas poduzetno sto je radio jest da se uzvere auticem na vrh tobogana...:lol:
mi smo bile relativno dobre, al suprugova majka kad pocne pricat sta su on i rodjak radili...
zapanjim se kako su opce ostali zdravi i citavi...
tako da se pitam kakvo ce ovo nashe celjade bit...ako bude na oca, nadrljali smo...i mi i komsije...:lol:

Очи на леђима мораш да имаш. А истина је да се највећа срања догађају кад су као мирни и кад ћуте. Боље да се не подсећам, мука ме ухвати и дан-данас.

gdje oni da se igraju?

to je nazalost problem zivota u gradu, moji kada odemo na selo povilene, neznaj gdje pre da trce....
ali postoji veliki broj igraonica u sklopu kafica pa odem sa komsinicama ili drugaricama i njihovom djecom, mi pijemo kafu a djeca skacu,provlace se po onim spravama kao majmuncici :)
u stanu "moras" posvetiti vreme djetetu dok ako imas kucu zakljucas kapiju i samo povremeno nadgledas da se ne povredi, sad bar kod nas kuca cak i u blizini grada je nedostizan san samo za plac nam je potrebno brdo para a o dozvolama da i ne pricam.... tako da od dva zla uzmi manje.

klasican problem..mi smo na zelenjaku, opcije su ili parkic ispod hotela moskve koji je prepun pseceg i macjeg izmeta i koji sluzi iskljucivo za izvodjenje pasa ciji vlasnici ne kupe sa svojim psima a sluzi i sa smesne mladje turiste iz obliznjeg hostela koji, ocekujuci da su dosli u neku civilaziju, neretko legnu na tu usranu travu i suncaju se...

dakle, opcija nam je ili kalemegdan, ili parkic u admirala geprata ili tas (nemam obicaj da vodim decu u igraonicu jer kada ih izvodim, cilj mi je da ih izvedem i da jurcamo po travi a ne u zatvorenom prostoru)...
mojim matorcima je bilo mnogo lakse u paviljnima na nbgd-u..tada nije toliko bilo IN imati pse pa su parkvi bili cisti a na nbgd-u parkova mnogo oko zgrada...

klasican problem..mi smo na zelenjaku, opcije su ili parkic ispod hotela moskve koji je prepun pseceg i macjeg izmeta i koji sluzi iskljucivo za izvodjenje pasa ciji vlasnici ne kupe sa svojim psima a sluzi i sa smesne mladje turiste iz obliznjeg hostela koji, ocekujuci da su dosli u neku civilaziju, neretko legnu na tu usranu travu i suncaju se...

dakle, opcija nam je ili kalemegdan, ili parkic u admirala geprata ili tas (nemam obicaj da vodim decu u igraonicu jer kada ih izvodim, cilj mi je da ih izvedem i da jurcamo po travi a ne u zatvorenom prostoru)...
mojim matorcima je bilo mnogo lakse u paviljnima na nbgd-u..tada nije toliko bilo IN imati pse pa su parkvi bili cisti a na nbgd-u parkova mnogo oko zgrada...

sad bi trebalo da su po vecim parkovima zone za pse odvojene
ili barem da su igralista odvojena
u ovom parku ispred nase zgrade je tako
i na pamet mi ne pada da psa vodim tamo gdje se klinci igraju
a ima ih ko vrabaca : )))

Много је такве деце која су као чигре.
Ми још нисмо били добили своје, кад је изнад нас био неки клиња.
Све тако, паф-паф-паф- туф, трчало дете, много сам волео те звуке дечјег табањања.

Већи је проблем што ти редовно гледаш Дневник и то како рече у пола 8, забрињавајуће.

lepa baba i mirno dete ne postoje,čim se smiri il mu nije dobro ili radi nešto opasno po život,
dokle god trupka,super
trupkaju i meni,ali matori,pa šta da se radi,ko mi kriv što nisam u potkrovlju pa da trpim curenje s krova umesto lupanja,
život u zgradi je red trpljenja,red tolerancije,red psovanja kad se pretera :D

Тачно.

Без псовања, наравно.

Seru ovi sto nesto trabunjaju kao brane decu sto prave buku.

Ja bi te roditelje dobro isprangijao jer su oni krivi, majke cesu pi#ku a nece da izvedu decu napolje.

Prosto nije prirodno za ljudski mozak da bude stalno bombardovan bukom.

Па што их не испрангијаш, лако је, у пола 8 знаш где су :)

Има истине и у томе да родитељи не изводе децу или им све допуштају и они и деца су неваспитани.

Ja bi te roditelje dobro isprangijao jer su oni krivi, majke cesu pi#ku a nece da izvedu decu napolje.

deluje lako kada gledas freeclimbere dok se pentraju drzeci se na jagodicama prstiju...kada sAm probas videces da ne ide bas tako glatko...
kao sto je vec receno, nijedno dete nece sve vreme biti tiho bez obzira na kolicinu vremena provedenog napolju....

Jedva čekam da živim iznad nekog lika kao ti, skakaću mu po lobanji svaki dan samo zato što je smarač džangrizavi

Back