komsije

Ovako,ima 4 stana u zgradi,komsija preko puta Madjar,ne mrzim nijednu manjinu i sve da napomenem ali ponasa se kao da je visa klasa i ne druzi se uopste sa komsijama,oni ispod mene ko da su ispali iz pink kalupa sto kazu babe "Banda,qurva itd",lupaju vratima,ponasaju se kao da je sve njihovo,ali radim na tome da ih smestim na mesto.I oni treci mladji bracni par aj oni su nekako normalni sa njima jedino moze da se prica.Uglavnom meni se ne svidja uopste i odselila bih se odma da imam priliku.

Komšije mi svi neki fini ljudi.Svaki svoju kuću sa jedne strane doktor profesor sa druge inženjer sve familijarno lepo se slažemo dobar dan komšija i popijemo po neko piće preko ograde ali posete nikako .Imamo ključ od njihovih kuća a i oni od našu kuću.Da zaključim celu priču dobar indijanac mrtav indijanac.

Komšije mi svi neki fini ljudi.Svaki svoju kuću sa jedne strane doktor profesor sa druge inženjer sve familijarno lepo se slažemo dobar dan komšija i popijemo po neko piće preko ograde ali posete nikako .Imamo ključ od njihovih kuća a i oni od našu kuću.Da zaključim celu priču dobar indijanac mrtav indijanac.

Zašto je to tako, pijete preko ograde ali ne zalazite jedni drugima? Pitam jer je ovdje 90-ih doselilo dosta Vojvođana i donijeli su taj običaj koji nikad ovdje nije prihvaćen..ovdje su komšije maltene i nekoliko puta dnevno jedni kod drugih, dok su recimo kod nekih od tih Vojvođana nikad nisam bila u kući, ako i dođeš do dvorišta, nikad te ne pozovu u kuću.

Zašto je to tako, pijete preko ograde ali ne zalazite jedni drugima? Pitam jer je ovdje 90-ih doselilo dosta Vojvođana i donijeli su taj običaj koji nikad ovdje nije prihvaćen..ovdje su komšije maltene i nekoliko puta dnevno jedni kod drugih, dok su recimo kod nekih od tih Vojvođana nikad nisam bila u kući, ako i dođeš do dvorišta, nikad te ne pozovu u kuću.
Није ми познат тај обичај иако су моји и по оцу(Бачка) и по мајци(Банат) бар три века у Воши.
Генерално гледано сем околине Земуна и Панчева с околином, Војвођани се не селе у Бегиш, превише загушљив, дезорганизован, са цветајућим криминалом, саобраћајем уби боже, градским службама у колапсу... расуло у односу на НС.

Hrvati. Pričao mi jednom jedan od njih, sad već pokojni, kako je imao velikog prijatelja i komšiju s kojim je sate i sate razgovarao preko ograde ali nikad jedan drugom nisu zalazili u kuću. Mislim da to nikad neću shvatiti.
Pa vidis da nisu Srbi,to se ne racuna nista.
Није ми познат тај обичај иако су моји и по оцу(Бачка) и по мајци(Банат) бар три века у Воши.
Генерално гледано сем околине Земуна и Панчева с околином, Војвођани се не селе у Бегиш, превише загушљив, дезорганизован, са цветајућим криминалом, саобраћајем уби боже, градским службама у колапсу... расуло у односу на НС.
Ej mani me,vidim ti po nicku odmah kakav si.

Pa ovi moji komšije Hrvati, koji su starosjedeoci ovdje, isti kao i mi....ili smo ih mi s vremenom "pokvarili" :lol:
Ти Сремци из Хртковаца и Никинаца нису Хрвати већ похрваћени Арнаути из католичког племена Клименти који су дошли у доба бечког рата око 1.700. и све до око 1870. углавном су спикали шиптарски, немају они везе са Словенима.

Ти Сремци из Хртковаца и Никинаца нису Хрвати већ похрваћени Арнаути из католичког племена Клименти који су дошли у доба бечког рата око 1.700. и све до око 1870. углавном су спикали шиптарски, немају они везе са Словенима.

Tako je. Ali ne zaboravi one koji su naseljeni nakon 2. svj. rata, uglavnom sa Korduna i krških dijelova Hrvatske...većina se 90-ih ponovno vratila u Hrvatsku.

Tako je. Ali ne zaboravi one koji su naseljeni nakon 2. svj. rata, uglavnom sa Korduna i krških dijelova Hrvatske...većina se 90-ih ponovno vratila u Hrvatsku.
Није ми познато да су се људи колонизовани у Вошу 1945.-53. враћали у Хрватску, или БиХ.
Неко те слагао.
Чак и они који су дошли 90их или су остали овде, или отишли у иностранство сем неколицине стараца који су отишли у Хрватску да умру.

Eto objasnio lik.
Ja sam Srbin a oni Nemci zato sam rekao dobar indijanac i tako dalje.
Pa eto vidis kako sam znala da nisu Srbi.

Komšiluk mi nije loš, retko se viđamo, uz dobar dan i doviđenja. Nisu nešto bučni. Ne idemo jedni kod drugih, a svako je sam na svom međuspratu.
Ono što mi smeta je što imamo lepo zaklonjeno dvorište, ali po nekom nepisanom pravilu, još od pre Hrista, niko ga ne koristi, iako bi deca bila potpuno bezbedna u njemu. Valjda je nekada nekim namćorima s drugog ulaza smetala dečija graja, a možda bi i zgazili neki cvet... E da jedan komšija s drugog ulaza je privatizovao to dvorište, pa sadi neko cveće, bez da pita druge stanare za mišljenje.

Znamo bolje samo jednu damu... Ovi drugi su ok, nemamo neki kontakt s njima, ali nas ni ne diraju.

Sa tom damom mama cesto poprica, znamo njen zivot , muz joj umro, i njega smo znali....
sin joj u inostranstvu,,ima svoju decu vec.

Ona je vrlo koristan clan komsiluka, jer je onaj tip kog ne mrzi da se stalno cima po Opstinama i ostalim ustanovama,
da pita - kad ce da odnesu sljunak, zamene cevi , prosire put itd. itd. :lol:

zvoni sad les pored i kaze sto ste otvorili prozor na hodniku,to je inace njen prozor niko ne sme da ga otvara,a mi nemamo pojma zabole nas u zivotu nismo krocili na tu stranu hodnika,crkla dabogda pichka ti materina

Nekako mi se čini da se mi na selu ipak malo više družimo. Juče samo otišla do svoje prve komšinice, da joj čestitam imendan, odnijela kolače i neku sitnicu... nekako nam to prešlo u naviku, imendani, rođendani, vjerski praznici jedni i drugi i drago mi je da je tako.

zvoni sad les pored i kaze sto ste otvorili prozor na hodniku,to je inace njen prozor niko ne sme da ga otvara,a mi nemamo pojma zabole nas u zivotu nismo krocili na tu stranu hodnika,crkla dabogda pichka ti materina

A kako je to njeno kad je na hodniku?
Da dodam :D
objekt-pod-video-nadzorom.jpg

Back