Komšije čeka bankrot? Hrvatska na pomolu da proglasi veliki državni poraz!

Ne znam koliko imaš godina, al si naivan k'o francuska sobarica.
Ja sam Datenanalytiker Nemačkoj, žena je marketinški manager u jednoj multinacionalnoj kompaniji i imamo jedno dete pa mi svejedno ovo šta ovde navodiš deluje kao totalna naučna fantastika.
Ne laprdaj, molim te, i malo manje gledaj serije o visokom društvu.
I smanji parizer.
Vidiš da ti škodi
Kajgod.

Ljudi su opasne lajsne, brane ono što se braniti ne moze, ostaju u periodu pre 20g...

Ne razumeju da neki Poljak mnogo bolje živi od prosečnog Rusa, da ne kažem Ceh ili Slovenac...
Da li znaš engleski? Enjoy reading!

DB3C9208-1199-4A53-9CBC-2CF22E154FF1.jpeg

A63DA6EF-583C-4160-B76C-C5BF7C197C55.jpeg

E7EDE50D-3283-4F8F-8BF8-9DE7FC72D4AE.png

Ja sam Datenanalytiker Nemačkoj, žena je marketinški manager u jednoj multinacionalnoj kompaniji i imamo jedno dete pa mi svejedno ovo šta ovde navodiš deluje kao totalna naučna fantastika.
Ne laprdaj, molim te, i malo manje gledaj serije o visokom društvu.
I smanji parizer.
Vidiš da ti škodi
Welcome to the Brave New World. Pardon my French, Willkommen.

Ja živim u svojoj kući, imam nekretninu u ZGB koju iznajmljujem, imam neke apartmane koje liti rentam, imam 4k eura plaću, vozim odlično auto, mjesečno trošim oko 2k eura, 1000 dam ženi, ostatak ili ulažem ili si priuštim nekakvo putovanje.

Screenshot_20250102_155732_George.jpg

Gdje ti tu vidiš naivu?

Zaključio si da je ovaj prvi u stanju luksuznije živjeti od ovog drugog iako imaju isti gdp per capita ppp.
Reci kako ovo komentiraš?
Prosječna cijena kvadrata u Londonu je preko 10000£, a prosječna plaća u Londonu oko 3850£ (ako je vjerovati podacima sa neta). Znači prosječni stanovnik Londona mora raditi više od 2.5 mjeseca za kvadrat stana.
https://www.properstar.com/ujedinjeno-kraljevstvo/london/cijene-nekretnina
https://housinganywhere.com/United-Kingdom/average-salary-in-uk#What’s the median salary in the UK?

U Zagrebu je prosječna plaća preko 1500€ mjesečno, a prosječni cijena kvadrata stana oko 2700€. Znači prosječni Zagrepčanin mora raditi manje od 2 mjeseca za kvadrat stana.

Ne znam, mislim da to nije baš tako jednostavno za tumačiti.

Reci kako ovo komentiraš?
Prosječna cijena kvadrata u Londonu je preko 10000£, a prosječna plaća u Londonu oko 3850£ (ako je vjerovati podacima sa neta). Znači prosječni stanovnik Londona mora raditi više od 2.5 mjeseca za kvadrat stana.

U Zagrebu je prosječna plaća preko 1500€ mjesečno, a prosječni cijena kvadrata stana oko 2700€. Znači prosječni Zagrepčanin mora raditi manje od 2 mjeseca za kvadrat stana.

Ne znam, mislim da to nije baš tako jednostavno za tumačiti.
Da, ali prosječan londonac uvijek može u Zagreb i kupiti 4 kvadrata od jedne plaće, a zagrebčanin može otići u London, sjesti i plakati.

Londoncima doduše višpe nije jednostavno doći i živjeti u Zagrebu, ali zato bilo tko iz bilo koje zemlje EU može doći i kupiti stan povoljnije nego običan zagrebčanin.

Vrijedi i obrnuto, cijela EU je jedno tržište bez carina i tarifa, s elektronskom trgovinom i dostavom na kućna vrata možeš kupovati odjeću u Italiji, tehniku u Njemačkoj, građevinski materijal u Španjolskoj ili gdje je već povoljnije, nisi ograničen lokalnim PPP-om.

Poslednja izmena:
Da, ali prosječan londonac uvijek može u Zagreb i kupiti 4 kvadrata od jedne plaće, a zagrebčanin može otići u London, sjesti i plakati.

Londoncima doduše višpe nije jednostavno doći i živjeti u Zagrebu, ali zato bilo tko iz bilo koje zemlje EU može doći i kupiti stan povoljnije nego običan zagrebčanin.

Vrijedi i obrnuto, cijela EU je jedno tržište bez carina i tarifa, s elektronskom trgovinom i dostavom na kućna vrata možeš kupovati odjeću u Italiji, tehniku u Njemačkoj, građevinski materijal u Španjolskoj ili gdje je već povoljnije, nisi ograničen lokalnim PPP-om.
Može, ali ne pričamo o tome. Ja koliko kužim pričamo o tome kako žive stanovnici nekih država, ako sam dobro skužio). Znači tko živi u Londonu i tamo ostaje, isto tako i onaj u Zagrebu.

Može, ali ne pričamo o tome. Ja koliko kužim pričamo o tome kako žive stanovnici nekih država, ako sam dobro skužio). Znači tko živi u Londonu i tamo ostaje, isto tako i onaj u Zagrebu.
Uskoro će se kvalitet života značajno popraviti, naročito deci koja više neće imati mamu i taru nego roditelja br. 1 i roditelja br. 2:

316313E3-B50F-4E34-AB51-0080AEF5D505.jpeg

@Mej bregami, @Marin83, da li je ovo neki pilot-program ili…?

Grčka se vraća tamo gdje spada, u svoje balkansko okruženje.
Grčka ima manje plaće nego Hrvatska i još manje se za to može kupiti. Dostigli smo ih po BDP-u per capita i prestigli po PPP, što je tamo 2000. izgledalo kao znanstvena fantastika.

Evo Grci kmeče kao u klasičnoj grčkoj tragediji.

https://www.dnews.gr/eidhseis/oikon...-meiosi-misthon-to-2024-kalpazoun-ta-valkania
Nema to veze sa međusobnim jezičnim razumijevanjem nego kulturnim i civilizacijskim krugom.
Još prije 160 godina da si ušao u Srbiju vidio bi deset puta više minareta nego crkvenih tornjeva, nepismeno stanovništvo, nula književnosti, a orijentalni mentalitet ljudi se do danas nije promijenio.
Nego jel vidiš jasno nacrtanu granicu između Hrvatske i Mađarske??? To je nepismenost kod tvojih Krajišnika.
O kulturnim sličnostima i različitostima, Slovenija. Ljubav i ostale demone na stranu…
66F11EF2-88AF-4B21-BA56-26B4C54D9568.jpeg

Unija Srbije i CG sa državom SHS(ne kraljevinom da ne bi bilo zabune), je Srbiju u manje od 50 godina iščupala iz totalne zapuštenosti koja je posljedica statusa goreg od kolonije u Otomanskoj imperiji.
A etno-religijska slika Srbije se u tih 160 godina totalno promijenila, od nešto ala Libanon do punokrvne etnički čiste europske pravoslavne državice. Naravno mnogi u Srbiji će sa moralne visine SAD-u nabijati krimen genocidima nad Indijancima, a ista stvar u isto vrijeme se odvijala i u Srbiji u granicama iz 1878.
Marine, ovo sam tražio duže vreme, specijalno za tebe - šta će na ovo reći Karlo Veliki?

07BC67B8-CD43-4FC2-A6D9-EDCD083875D1.jpeg

U istočnoj Srbiji nema guslara već više od pola stoljeća?
Danas ni proščenja nisu što su nekad bila, nema tu novca
Tamo je bilo drugačije, gusle su bile na tri i četiri žice, na kojima čak može da se nekako svira kolo. Pojavili se pristupačniji savršeniji instrumenti pa potisnuli gusle i gajde.

Tamo je bilo drugačije, gusle su bile na tri i četiri žice, na kojima čak može da se nekako svira kolo. Pojavili se pristupačniji savršeniji instrumenti pa potisnuli gusle i gajde.
Prije nekoliko godina je kod nas za Božić u crkvi svirao KUD iz Zagreba na tradicionalnim sviralima, gajde, gusle, tamburice, i bilo je savršeno, drugačije, čuti tradicionalne božićne pjesme svirane tim instrumentima.

Back