Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 90.480
Nisam ni sumnjao, to je inače Berbokovkina ispostava za Hrvatsku, u Srbiji njeni levo-zeleni nastupaju pod firmom Moramo;Onaj formulara je glupost Možemo!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam ni sumnjao, to je inače Berbokovkina ispostava za Hrvatsku, u Srbiji njeni levo-zeleni nastupaju pod firmom Moramo;Onaj formulara je glupost Možemo!
Ma što te briga, nećeš valjda zbog toga oca i majku zvati roditelj 1 i roditelj 2.Nisam ni sumnjao, to je inače Berbokovkina ispostava za Hrvatsku, u Srbiji njeni levo-zeleni nastupaju pod firmom Moramo;
Očito se nikud ne mičeš iz svog sela jer da si ikad igdje putovao vidio bi da smo preskupi i to za smeće proizvode.Hrana i odjeća u RH su jeftinije nego ikada.
Ali ti naravno, kao i svaku kememtavac ima standardnu priču "prije je bilo bolje"
Pa kako to da Civilizacija ne živi u pećinama jer prije je bilo bolje.
Pljuc.
Kvantiteta ispred kvalitete je napoj. Hrana nam je većinom smeće.Pa nisu jeftiniji, ali pristupačnije, dostupnije, jesu. Hoću reći da se količinski za plaću može kupiti količinski stvari više nego ikad.
Ne bih rekao. Ono što sam ja primijetio da je meso sad puno bolje. Prije kad si kupio meso to je bilo sve jako žilavo, tri dana ga možeš žvakati i ništa, nećeš ga sažvakati. I smanjilo se jako prije. Sad to više nije slučaj. Meso je sad puno mekanije i ne smanji se kao prije.Kvantiteta ispred kvalitete je napoj. Hrana nam je većinom smeće.
Sve si rekao u prvom postu. Hrane ima količinski više u ponudi ali je lošije kvalitete. Smeće koje uvozimo ni blizu nije domaćim proizvodima koje smo imali nekada. Države koje su suverene njeguju vlastitu poljoprivredu i ne uništavaju ju. Mi smo sve što smo imali uništili. Nigdje na svijetu nećeš vidjeti više plodne zemlje a neobrađene. Kod nas se ništa ne isplati raditi jer imamo mafiju na vlasti. Sicilija se svoje riješila.Ne bih rekao. Ono što sam ja primijetio da je meso sad puno bolje. Prije kad si kupio meso to je bilo sve jako žilavo, tri dana ga možeš žvakati i ništa, nećeš ga sažvakati. I smanjilo se jako prije. Sad to više nije slučaj. Meso je sad puno mekanije i ne smanji se kao prije.
Slažem se i ne slažem se s tobom u ovom slučaju. Nije to baš tako jednostavno. Naravno, svako od nas ima svoje mišljenje. Činjenica je da živimo u doba globalizacije, gdje je cijeli svijet jedno veliko selo. Danas je sve dostupno svima. I kapitalizam, profit, je glavna zvijezda vodilja. I kad se to spoji, globalizam i profit dobijemo ovo danas što imamo. Lakše je uvesti nego proizvesti (poznato mi je to od nekuda!). I tehnološki napredak, svi žele raditi u kancelariji, ili čak i ništa ne raditi uopće nego biti influenceri. Pa koliko mi se čini (oprosti ako griješim) ni ti ne radiš na poljoprivredni, a htjela bi domaće? Hrvatska je mala, ne može biti zatvoreno tržište. Ponuda i potražnja čine svoje. Ali da, smatram i ja da bi trebali više raditi na tome da imamo svoje, pa i po cijenu profita. Što je Todorić napravio kad je kupio tvrtke u Srbiji? Preselio proizvodnju tamo, umjesto da je tamo ukinuo proizvodnju i ostavio samo logistiku, a proizvodnju povećao u Hrvatskoj. Ali ne, radnik u Srbiji je jeftiniji od radnika u Hrvatskoj. I to je "poduzetnik godine". On i njemu slični su uništili Hrvatsku. Po Baniji si imao prije puno ljudi koji su imali svinje, krave. Zašto? Jer si imao Gavrilović koji je kupovao od ljudi, svinje, krave, telad. Dukat je otkupljivao mlijeko od tih ljudi. Vajda isto tako. Sad je lakše uvesti. Ljudi su prije imali kome prodati svoje svinje, krave, telad, mlijeko. Sad nemaju i normalno da im se ne isplati raditi kad ne znaš hoćeš li imati kome prodati. To su ona 3 osnovna pitanja svakog gospodarstva, svake proizvodnje:Sve si rekao u prvom postu. Hrane ima količinski više u ponudi ali je lošije kvalitete. Smeće koje uvozimo ni blizu nije domaćim proizvodima koje smo imali nekada. Države koje su suverene njeguju vlastitu poljoprivredu i ne uništavaju ju. Mi smo sve što smo imali uništili. Nigdje na svijetu nećeš vidjeti više plodne zemlje a neobrađene. Kod nas se ništa ne isplati raditi jer imamo mafiju na vlasti. Sicilija se svoje riješila.
Što ga ti lupetaš. Pa naruči hranu sa Sicilije, dođe ti na kućnu adresu za 7 dana, ako ti ne odgovara naša. A i to da je naša zemlja nešto naročito plodna je besmislica, nekih 20% je baš plodno, ostatak meh, a 30% je ni za što, kamen i drača.Sve si rekao u prvom postu. Hrane ima količinski više u ponudi ali je lošije kvalitete. Smeće koje uvozimo ni blizu nije domaćim proizvodima koje smo imali nekada. Države koje su suverene njeguju vlastitu poljoprivredu i ne uništavaju ju. Mi smo sve što smo imali uništili. Nigdje na svijetu nećeš vidjeti više plodne zemlje a neobrađene. Kod nas se ništa ne isplati raditi jer imamo mafiju na vlasti. Sicilija se svoje riješila.
Kvantiteta ispred kvalitete je napoj. Hrana nam je većinom smeće.
Ovo s roditeljima 1 i 2 je već objašnjeno ranije, radi se o tome da dijete dobiva dvostruki iznos ako su mu oba roditelja zaposlena u Holdingu. Zato su napravili takav nespretni forumular gdje se može potpisati jedan ili oba roditelja, ako je samo jedn zaposlen u Holdingu ne može se unaprijed znati je li to otac ili majka, zato Roditelj 1.Onaj formulara je glupost Možemo!
Zašto sami ne proizvodimo hranu nego u Slavoniji uzgajamo draču?Hoćeš dobru hranu, plati više.
Hoćeš napoj iz Poljske, plati manje.
Svi smo punoljetni i znamo razlikovati kvalitetu, nije li?
Zašto je Slavonija neobrađena? Nigdje na svijetu nema toliko neobrađenog plodnog tla kao u prćiji zvanoj Hrvatska.Što ga ti lupetaš. Pa naruči hranu sa Sicilije, dođe ti na kućnu adresu za 7 dana, ako ti ne odgovara naša. A i to da je naša zemlja nešto naročito plodna je besmislica, nekih 20% je baš plodno, ostatak meh, a 30% je ni za što, kamen i drača.
Pogledajte prilog 1666676
Da se isplati bila bi obrađena.Zašto sami ne proizvodimo hranu nego u Slavoniji uzgajamo draču?
Samo je jedan krivac. HDZ. U Norevškoj npr. nema stranih proizvoda nego domaćih po policama dućana, a oni ino kojih ima skuplji su od domaćih jer oni štite vlastitu prozvodnju visokim carinama. Naravno da nisu u EU jer im to nije isplativo na dugoročne staze. Oni su se svog Kvislinga riješili.Slažem se i ne slažem se s tobom u ovom slučaju. Nije to baš tako jednostavno. Naravno, svako od nas ima svoje mišljenje. Činjenica je da živimo u doba globalizacije, gdje je cijeli svijet jedno veliko selo. Danas je sve dostupno svima. I kapitalizam, profit, je glavna zvijezda vodilja. I kad se to spoji, globalizam i profit dobijemo ovo danas što imamo. Lakše je uvesti nego proizvesti (poznato mi je to od nekuda!). I tehnološki napredak, svi žele raditi u kancelariji, ili čak i ništa ne raditi uopće nego biti influenceri. Pa koliko mi se čini (oprosti ako griješim) ni ti ne radiš na poljoprivredni, a htjela bi domaće? Hrvatska je mala, ne može biti zatvoreno tržište. Ponuda i potražnja čine svoje. Ali da, smatram i ja da bi trebali više raditi na tome da imamo svoje, pa i po cijenu profita. Što je Todorić napravio kad je kupio tvrtke u Srbiji? Preselio proizvodnju tamo, umjesto da je tamo ukinuo proizvodnju i ostavio samo logistiku, a proizvodnju povećao u Hrvatskoj. Ali ne, radnik u Srbiji je jeftiniji od radnika u Hrvatskoj. I to je "poduzetnik godine". On i njemu slični su uništili Hrvatsku. Po Baniji si imao prije puno ljudi koji su imali svinje, krave. Zašto? Jer si imao Gavrilović koji je kupovao od ljudi, svinje, krave, telad. Dukat je otkupljivao mlijeko od tih ljudi. Vajda isto tako. Sad je lakše uvesti. Ljudi su prije imali kome prodati svoje svinje, krave, telad, mlijeko. Sad nemaju i normalno da im se ne isplati raditi kad ne znaš hoćeš li imati kome prodati. To su ona 3 osnovna pitanja svakog gospodarstva, svake proizvodnje:
1.) što proizvoditi?
2.) kako, odnosno na koji način
i ono pod 3.), a to je i najvažnije
3.) ZA KOGA?
Znači trebaš imati nekoga velikog tko će kupovati, tko će biti pokretač (Gavrilović, Dukat, PIK Vrbovec...). Onda možeš imati domaće i ako se svi dogovore, uz pomoć države. Inače od svega toga ništa.
Pa kopaj, radi, obrađuj, jel ti netko brani? Meni se ne pada na pamet baviti poljoprivredom. Ti bi nekog druga i uranilovku i da nas sve šmajserima potjera na polje? Zayebi to. Norvežani bi bili qurqc od ovce kao što i jesu bili prije nego su otkrili naftu.Samo je jedan krivac. HDZ. U Norevškoj npr. nema stranih proizvoda nego domaćih po policama dućana, a oni ino kojih ima skuplji su od domaćih jer oni štite vlastitu prozvodnju visokim carinama. Naravno da nisu u EU jer im to nije isplativo na dugoročne staze. Oni su se svog Kvislinga riješili.
Po istoj logici ne isplati se ni Imunološki, zar ne?Da se isplati bila bi obrađena.
Jer hrvatski seljaci odbijaju komasaciju, a bez nje nema profitabilne poljoprivrede proizvodnje.Zašto je Slavonija neobrađena?
Ovo što se obrađuje je dovoljno za nas i nešto za izvoz. Hvala Bogu već dosta godina nema neizostavne teme o cijeni žitarica tijekom žetve i prosvjeda seljaka.Po istoj logici ne isplati se ni Imunološki, zar ne?
A ne isplati se imati ni državu, bolje je ući u EU i iseliti vlastito stanovništvo kako bi uvezao robove iz Azije i napravio zamjenu stanovništva dugoročno.
Swašta zar hrana ne raste u konzumu i tomiju?Zašto sami ne proizvodimo hranu nego u Slavoniji uzgajamo draču?
Ne, Imunološki se ne isplati.Po istoj logici ne isplati se ni Imunološki, zar ne?
A ne isplati se imati ni državu, bolje je ući u EU i iseliti vlastito stanovništvo kako bi uvezao robove iz Azije i napravio zamjenu stanovništva dugoročno.
Zašto sami ne proizvodimo hranu nego u Slavoniji uzgajamo draču?
I te kako kuže. Od poljoproivrede ne možeš lagodno živjeti. Trebaš teško fizički raditi. I onda živiš osrednje. Kome se to da i isplati?Ali hrvatski balabani ne kuže u čemu je problem, ali glavno da Agafija filozofira.