kompromisno resenje

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sto bih ti reknuo?

napisi ti

1. sta treba da se uradi,

2.ko to treba da uradi,

3. i kom roku treba da uradi

4. i sta kad to sto si naveo ne uradi, tj prodadne ds politika po drugi put u srba.

oces li da kazes `jeste, jeo sam usa dovna, tup sam ko curac. mesao sam se u ono sto ne znam`

btw ko si sad pa ti? novi dilber ili klonj? jos jedan ds pitckopacenik malogradjanski jurisnik al na srbe, ne na nemce`. brao bi ti meni grasak u padinjaku u januaru

Kakav unutrašnji dijalog?

То више није битно јер је то завршено али и није поента у томе већ у исказивању своје идеје. Значи искажи и ти своју идеју, стави је као петицију на потписивање и ако скупиш довољно виртуелних потписа можда се нађе неко да ти исфинансира и скупљање стварних потписа а ако скупиш довољно стварних потписа вођа ће морати барем да искометарише зашто неће то решење да предложи Албанцима и Американцима. Као што је познато Путин се већ сложио са твојим предлогом,

Poslednja izmena:
s te strane me jako raduje sto se pojavljuje balans
s druge strane nisu nam doneli nikakav predlog resenja
s te druge strane plasim se da ne bude kao `99. kad su rusi prvo osvojili pristinu, a onda napravili dil i predali je amerima
s te druge strane plasim se da ako ne postoji plan kompromisnog resenja, mi ponovo ne budemo ebena strana za potkusurivanje
kakvi god da su, nek su i botovi, ja volim svoje srbe.

Немам било какве званичне податке - али из онога што стално слушам закључујем следеће:

- припојиће неколико градова/општина Србији,
- обезбедиће сигурносно СВЕ ЦРКВЕ И СПОМЕНИКЕ СПЦ И МОЖДА ИМ ВРАТИТИ ДЕО ИМОВИНЕ,
- неће припојити остале Србе јужно,
- КОСМЕТ ЋЕ ДЕЛОМ БИТИ ПРИПОЈЕН ШИПТАРИЈИ тј:АљБАНИЈИ.........

То више није битно јер је то завршено али и није поента у томе већ у исказивању своје идеје. Значи искажи и ти своју идеју, стави је као петицију на потписивање и ако скупиш довољно виртуелних потписа можда се нађе неко да ти исфинансира и скупљање стварних потписа а ако скупиш довољно стварних потписа вођа ће морати барем да искометарише зашто неће то решење да предложи Албанцима и Американцима. Као што је познато Путин се већ сложио са твојим предлогом,

Izvini što ću ovo reći, ne moraš da odgovoriš uopšte jer je privatno pitanje...ali da li i živiš u Srbiji?

Uopšte ne funkcionišu tako u Srbiji. Neće Vučić morati ni da trepne, kao što nije ni do sada u bilo kakvim sličnim situacijama.

ja bih tebe za ruku pa u klinicki centar, da operises nesto, makar slepo crevo. kad si taki strucnjak

odakle ti uopste ideja da se bavis politikom (doduse na najnizi profani nacin sta bi mali perica uradio kad bi mu dala platu). politika je delatnost i nauka kao i svaka druga. a upravljanje drzavom je nesto za politicke nobelovce. razumem ja da ste vi sve uprostacili, vama je bre ceda bio potpredesnik vlade srbije, a dinkic je vodio ekonomsku politiku, doduse u ambis. vi bi ste lepo upravljali, vladali, ali da ne radite, neko drugi da crnci. koji ds i nvo debilizam

ovi naprednjaci izvlace najsposobnije kada je najteze,vratise marinca iz penzije kao onomad Karadjorjdevici Zivojina Misica.Neizvesna vremena su pred nama cim se dovlaci teska artiljerija

Izvini što ću ovo reći, ne moraš da odgovoriš uopšte jer je privatno pitanje...ali da li i živiš u Srbiji?

Uopšte ne funkcionišu tako u Srbiji. Neće Vučić morati ni da trepne, kao što nije ni do sada u bilo kakvim sličnim situacijama.

18 januar 2019 | Izvor: Tanjug Putin podsetio: Srbija nije sama u rešavanju pitanja Kosova i Metohije

BEOGRAD - Najvažnije poruke koje su se mogle čuti juče od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, po oceni diplomate Vladislava Jovanovića su to da Srbija nije sama u procesu rešavanja pitanja Kosova i Metohije i podizanje bilateralnih odnosa Srbije i Rusije na viši nivo.

"Srbija nije više sama u procesu rešavanja Kosova i Metohije i predsednik Putin je poručio da je Rusija takođe tu da se pita u vezi sa konačnim rešenjem", kaže Jovanović za Tanjug.
vucic-putin-orden-aleksandra-nevskog.jpg
Tanjug (Tanja Valić)

Kako navodi, rešenje da bi prošlo i opstalo mora da istrpi proveru Rezolucije 1244 i odobrenje od strane Saveta bezbednosti.
"Tu Rezoluciju su do sada zapadni članovi Saveta bezbednosti gurali u stranu. Smatrana je prevaziđenom razvojem događaja i novom realnošću", kaže Jovanović i dodaje da je ona obavezujuća za sve, a pre svega za Savet bezbenosti, te da svi članovi SB moraju da je poštuju i ispunjavaju dosledno do kraja.
Kako on pojašnjava, odredbe Rezolucije 1244 nisu hijerarhizovane i nema nekih koje su bitnije, a druge manje bitne.
"Putin je s pravom ukazao na jednu od njih - to je pravo Srbije da pošalje jedan broj carinika i policajaca na granicu Albanije. To je jedna od suštinskih odredbi, mada su sve suštinske", navodi diplomata.
Dodaje da je Putin ukazao na tu neravnomernost, kao i na neravnopravnost u citiranju odredaba koje se tiču Albanaca i koje se tiču Srba, odnosno Srbije i da je podsetio zapadne pregovarače da Srbija nije sama, da je sa njom i Rusija.
"Podsetio je i da je Rezolucija 1244 obavezujuća i za njih i za Albance, da ona nije ispunjena u nekim bitnim uslovima i da na kraju i taj kompromis ako se postigne biće sa ruske strane procenjivan u svetlu Rezolucije 1244", kaže Jovanović.
Pojasnio je da to znači da za Rusiju kompromis koji je ispod te Rezolucije neće biti prihvatljiv.

"To je velika podrška Srbiji, ne samo zbog toga što više neće biti sama, već će indirektno i Rusija biti prisutna i od nje će zavisiti da li će taj eventualni kompromis moći da prođe kroz iglene uši Saveta bezbednosti", navodi Jovanović.
Kaže i da će poseta predsednika Ruske Federacije Beogradu sama po sebi delovati na izvestan način blagotvorno na zapadne sile, koje će morati sa većim uvažavanjem da pristupe Srbiji kada se odlučuju na upućivanje novih zahteva ili novih formi pritisaka.
Kada su u pitanju bilateralni odnosi Srbije i Rusije, Jovanović kaže da je saradnja jučerašnjom posetom ruskog predsednika podignuta na produktivniji i značajniji stepen, što uključuje i nove oblasti kao što su nove tehnologije.

nas predsednik aleksandar vucic sa vladom, stanovnicima srbije nije jos uvek izlozio plan za kosovo i kompromisno resenje..
americki predsednik donald tramp je krajem godine poslao pisma i kosovsom predsedniku taciju i nasem predsedniku da je spreman da ih obojicu ugosti u beloj kuci i da veruje da ce da bude napokon potpisano to kompromisno resenje i stavljena tacka na to pitanje
juce nam je u gostima sedam sati bio vladimir vladimirovic putin ruski predsednik i srbija se u velikom broju okupila da ga pozdravi i da cuje koje je to resenje za kosovo on nama doneo, a kako nam u vestima prenose - nije nam doneo nikakvo resenje
srbija je na margini istoka i zapada
kakvo je vase misljenje, koja struja ce imati veci uticaj i kakvo to kompromisni resenje za srbiju moze da bude najbolje?

Srbija trenutno nema druge opcije osim Americke. Mislim da je sve ostalo samoubistvo.
Zalosno, ali od kada Srbi nisu vecina na Kosovu to je izgubljeno. Surova realnost... ali tako ce Srbi lako izgubiti i ostalu teritoriju. Ljudi se sele i ne radjaju decu, izvitoperili su se u porocima.

Poslednja izmena:
Немам било какве званичне податке - али из онога што стално слушам закључујем следеће:

- припојиће неколико градова/општина Србији,
- обезбедиће сигурносно СВЕ ЦРКВЕ И СПОМЕНИКЕ СПЦ И МОЖДА ИМ ВРАТИТИ ДЕО ИМОВИНЕ,
- неће припојити остале Србе јужно,
- КОСМЕТ ЋЕ ДЕЛОМ БИТИ ПРИПОЈЕН ШИПТАРИЈИ тј:АљБАНИЈИ.........

Pa to bas i nije u redu, jer je to implicitno priznanje (ostaka) KiM kao druge drzave.

Mislim da ni Veliki Vožd ne zna

Mozda i ne zna, jos...ni on.

a ko je lud da izlozi plan..siptari preko noci bum tras uveli takse a ko yna kad je plan napravljen..

Pa trebalo bi da znamo eventualno o cemu da glasamo na referendumu jer to su vazna drzavna (drzavotvorna) pitanja.

A Putin je vec sinoc odrzao sednicu saveta ruske bezbednosti za Srbiju, o Kosovu, ali koji su zakljucci, niko nije preneo.

http://mondo.rs/a1160362/Info/Srbija/Putin-Savet-bezbednosti-o-Kosovu.html

mene jako rastuzuje kad citam kako se srbi svadjaju da bi se neko drugi okoristio dobro
nikom od stanovnika, osim ukoliko nema licnu korist, ne bi smelo da bude vazno ni kako se zove predsednik, ni ko su ministri, ni iz koje su stranke
mi smo tu da damo glas, nebitno je uopste kome, a taj neko je u obavezi da ispuni svoja obecanja
kad se obecanja ne ispune, mi treba da kritikujemo i trazimo boljeg
makar se smenjivali na svakih 100 dana
niko ne sme da ima potpunu kontrlolu nad srbijom, ako zelimo da to bude drzava u kojoj ce nasa deca da nastave svoj zivot sa svojim porodicama
srbi treba da imaju potpunu kontrolu nad svim sto oni koji su izabrani rade
ako neko kaze - potpisao sam ugovor sa ino partenrom, ali je ugovor tajan i ne sme da se objavi sledecih 20godina, nije vreme za smenu, nego za preki sud i dozivotni zatvor
srbi opametite se!
ovo je vasa drzava, a nije ni djilasova, ni vuciceva, ni daciceva!

Back