Kompjuterska svaštara

• Začetnik teme Začetnik teme epox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa na prvi mah sam pomislio da me zajebavaš. To ti je mjera za GFX, samo i isključivo GFX, znači grafičku karticu. Bez ičega ostalog. Nisam siguran da se u tih 185W može uračunati potrošnja ventilatora sa grafičke kartice, mislim da i njega izdvajaju.

Nije logičnije, meni temperatura na krajzisu ne prelazi 70°C, a ovdje piše 88°C. I da. Potrošnja od 17W u idle je uvedena u seriju 5000 i to kod 5770, što je do tad bilo nepojmljivo i za niskobudžetne GFX. 3870 troši 185W, i stvarno neću više o tome raspravljati.

E ovako posto cesto menjam komponente u kompu, imam u opciji 2 grafike, ovo NE KUPUJEM, cisto prebijanje dugova sa kolegama, ali cu je ZADRZATI za sebe za igranje i ne menjam na dalje, barem do kraja godine...
Interesuje me vas glas i konsultacija, onako sa gejmerske tacke gledista :)

GTX 275 896mB gddr3 448bit-a za 12000 RSD
GTX 460 768mB gddr5 192bit-a za 14000 RSD

Ja se izvinjavam na upadu na vas podforum ali kao potpuni duduk za informatiku volela bih da mi neko ukratko objasni
sta znaci kad se za neki posao trazi : rad u excel-u
Ja sam pogledala malo program i vidim milion nekih opcija.

Za koliko to moze da se nauci i da li bih ja mogla to sama , bez kurseva i statijaznam?

Da li negde moze da se nauci online? Nasla sam neku knjigu od cca 900 strana a nekako mi se cini da to moze jednostavnije da se objasni i na primerima:confused:

E evo i ja da upadnem malo u svastaru. Hteo bih da pitam da li slucajno neko zna informaciju kolika je radna temperatura graficke karte ATi Radeon 4650HD 1GBDDR2? Ja sam nesto procackao po netu i nasao da je oko 50 stepeni radna, kod mene je u idle rezimu 52. Ajd ako neko ima iskustva ili zna da mi odgovori...

E evo i ja da upadnem malo u svastaru. Hteo bih da pitam da li slucajno neko zna informaciju kolika je radna temperatura graficke karte ATi Radeon 4650HD 1GBDDR2? Ja sam nesto procackao po netu i nasao da je oko 50 stepeni radna, kod mene je u idle rezimu 52. Ajd ako neko ima iskustva ili zna da mi odgovori...

Pa dobra je temp. Ako je aktivni kuler, očisti prašinu iz njega ako već misliš da je velika temperatura.

Imam dva dodatna coolera i jos je kuciste otvoreno, mnogo se greje kad ga zatvorim. Cetiri HDD-a i Q6600 je izgleda dobra kombinacija ako zelis da kuvas jaja u kucistu :D :D

Zatvori kućište i ugradi kulere naprijed - da ubacuju hladan vazduh, i nazad - da izbacuju topao vazduh. Sa otvorenim kućištem kuleri nisu efikasni jer se ne može vršiti protok vazduha.

Ovako:

case_airflow.jpg

Zatvori kućište i ugradi kulere naprijed - da ubacuju hladan vazduh, i nazad - da izbacuju topao vazduh. Sa otvorenim kućištem kuleri nisu efikasni jer se ne može vršiti protok vazduha.
Ovako:
case_airflow.jpg

Ovo me asocira na prognozu vremena :lol:

Ja se izvinjavam na upadu na vas podforum ali kao potpuni duduk za informatiku volela bih da mi neko ukratko objasni
sta znaci kad se za neki posao trazi : rad u excel-u
Ja sam pogledala malo program i vidim milion nekih opcija.

Za koliko to moze da se nauci i da li bih ja mogla to sama , bez kurseva i statijaznam?

Da li negde moze da se nauci online? Nasla sam neku knjigu od cca 900 strana a nekako mi se cini da to moze jednostavnije da se objasni i na primerima

Oćemo u kafanu?
ggkoska1-1.gif

Poslednja izmena:
Ne znam gde drugo da stavim pitanjce, a glupo mi da opet smaram biciklistu demikelis:lol:
Malopre reko' da uzmem da si pustim malo mjuze dok pravim krš u sobi. I kad sam prevukla sve pesme iz foldera u winamp ostalo ovako...

mp3.jpg

I stajalo tako cca 5 minuta

:eek:

Back