salko dinamitas
Poznat
- Poruka
- 8.272
Pa do teskog zivota ,diktatura ,odgoja, ratova, naucili da slusaju vodju,nije bilo slobode.Pa do čega je to tačno - možda do jezika ili ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa do teskog zivota ,diktatura ,odgoja, ratova, naucili da slusaju vodju,nije bilo slobode.Pa do čega je to tačno - možda do jezika ili ?
Da li ih mi onda kopiramo tj. nastojimo da oponašamo njih?Американци имају много центара моћи и пионири су разноврсне културе, политичких идеологија и сл у задњих 75 година. Ми смо парохијална и прилично заостала земља. Нема неког поређења.
Da li ih mi onda kopiramo tj. nastojimo da oponašamo njih?
Srpske pobedeEvo ti u par točaka:
1. Oba naroda obožavaju narativ pobjede u ratovima koje realno nisu dobili,
ali udžbenici, propagandni dokumentarci i komentari ispod pjesama sve pretvore u epsku pobjedu stoljeća.
2. Uvijek imaju veleizdajnike kod kuće i braću u inozemstvu, a ta braća se nekako pojave samo u komentaru na YT-u, nikad kad stvarno treba.
3. Uvijek misle da je cijeli svijet protiv njih, iako svijet uglavnom nema pojma ni što rade ni zašto se svađaju.
4. Mitovi jači od realnosti.. dok ostali planiraju ekonomiju, oni planiraju geopolitička buđenja i magične godine u kojima sve kreće nabolje.
5. Stalno se suočavaju s poviješću, ali tuđom. Njihova je kompleksna, krivo interpretirana ili zapadna propaganda.
6. Što je država siromašnija, to su narativi grandiozniji. BDP pada, ali patriotski filmovi i mitovi skaču u nebesa.
7. Najviše vole pričati o suverenosti dok ovise o tuđoj volji, tuđim energentima i tuđim spasilačkim paketima. (Rusija -> Iran, Kina, Sj. Koreja itd.)
Slugerajski narod, koji lize cizme svojim diktatorima- po tome smo najslicniji Rusima.
Ali nam je ogroman deo kulture potpuna kopija americke.
Znaci, osim te 'sitnice' da su Ameri slobodarski narod; a Rusi i Srbi sluge i lizaci cizama svojim mafijasima, udbasima i diktatorima; najslicniji smo Amerima od ponudjenih.

Ovo je veoma tačno.Ми смо парохијална и прилично заостала земља. Нема неког поређења.
Taj tvoj Srbin je indoktrinirana budala. To nema veze sa mozgom.Bio sam u kafani sa jednim Srbinom, dva Nemca. U Americi. I sada oni kao bi da pričaju o ratu devedesetih kod nas, pa sve nešto uopšteno, kako ne valja i sl. A naš Srbin, odmah u glavu: Amerika je tamo napravila rat... I opet, ponovi, Amerika je kriva za rat.
A njih dvojica, utatrili, ispiždrili, ne progovarju, odjednom se nervozno osvrću oko sebe... Pa ti reci, ko je slobodarskiji...![]()
Ne Amerikanci, nego Nemci u Americi.Taj tvoj Srbin je indoktrinirana budala. To nema veze sa mozgom.
Naravno da ne uzvracaju jer su neki obicni Ameri koji nemaju pojma o balkanskim brljotinam i udbaskom srpskom drustvu.
Daj da mu ja odgovorim, pricao bi mu 3 i po dana da je potpuni indoktrinirani idiot, Malagurski tipa.
Te fore mogu da mu prolaze na zapadu. Ali na zalost, ne kod mene, koji sam rodjen i odrastao u ovom udbaskom blatu od drustva, koje je prepuno tih laznih udbaskih narativa.
Nemaju pojma ljudi o bilo cemu iz Istocne Evrope.Ne Amerikanci, nego Nemci u Americi.
Balkanski narodi nisu opcija
Kome smo slični i u čemu mislite da se ta sličnost ogleda?
Zašto nema Kube?![]()
Balkanski narodi nisu opcija
Kome smo slični i u čemu mislite da se ta sličnost ogleda?
Igrao igrice preko beta i znate kakvi suTi prosto pojma nemaš. Nemaš informacije iz prve ruke, već samo predrasude.
Ja sam sa Poljacima igrao igrice preko neta, a sa nekima od njih sam se i video u Poljskoj. Samim tim vidim da itekako postoje sličnosti u mentalitetu.
Po nekim navikama su Poljaci između Srba i Rusa. Npr. Srbi u proseku vole da popiju, Poljaci još više, a Rusi najviše.
A što se tiče politike, tu su Poljaci takođe između Srba i Rusa, jer što veći narod i država, to je izraženija pojava imperijalnih ambicija.
I Srbi i Poljaci i Rusi su imali periode u istoriji kada su imali više problema sa susedima. Dešavalo se da pojedinačno propuste neke od susednih naroda kroz šake, a da posle imaju problem kada se komšije udruže protiv njih. U slučaju Srba je to više krivica njihovih suseda.

Bila je već slična tema. Slični smo Poljacima![]()

Nije do jezika nego do ukocenosti ljudi kod nas ,ako malo iskaces iz okoline vise si opusten itd smeta im i postaju agresivni, muskarci su kod nas bolesno ljubomorni, zena je imovina ne osoba kod nas.Imam dosta prijatelja koji su koji voli taj zivot iz 60tih ,70 godina ,hipi, poslovni ljudi ali nakon posla ekstravagantni ,glasni ali protiv bilo kojeg oblika agresija ,ljubazni i izbjegavam vec dugo da ih odvedem u Bosnu jer znam sta ce biti.Otisli su u Split prije nekoliko godina,iznajmili jedrenjak da vide Hrvatsku osobu ,vratili se ,pitam ih kako je bilo kazu kazu jedrenje je bilo super ali su ljudi bljak sve im smeta a znaju i da budu agresivni a isto bi bilo i da sam ih doveo u Bosnu kao i u Hrvatskoj.Pa do čega je to tačno - možda do jezika ili ?
onda je vas citav split prepun idiota.Navijači.. slika i prilika svih Slavena.
Jako ste pametni nema kaj.
Da su navijači slika politike, svijeta ne bi bilo odavno.
Srećom, radi se samo o idiotima kojih ima u promilima.