Koliko znate o Srbima koji sebe zovi "Serbi", a nas "Juzni Serbi"? I da li je Vuk Karadzic svesno unistio naziv "Serbi" i "serbski" radi kidanja veze?

PavleJurisicSerbin

Početnik
Poruka
6
Protivnici ovog stava ce reci da je to teorija zavere, ponovice da je to stvar pravopisa i slicno, ali je cinjenica da narod stvara pravopis, a on moze i da se menja, pa bih bio srecan kad bi se u sadasnjosti ili buducnosti podigla svest veceg broja ljudi o ovoj temi i kada bismo vratili nas stari, istinski i ispravni naziv "serbski" i "Serb", pa bismo se time bar malo bolje povezali sa nasom bracom koja su nam pomogla mnogo vise nego mi njima, a istorija im je bila jos stravicnija nego nasa i stradali su mnogo vise.

PS Znam da ce da se jave "strucnjaci" koji ce reci da mi nemamo bas nikakve veze sa tim Srbima. Odmah da im porucim da se nigde drugde na svetu nisu pojavila dva naroda sa istim nazivom. Pored toga, postoje istorijski dokazi da smo jedan narod.

Protivnici ovog stava ce reci da je to teorija zavere, ponovice da je to stvar pravopisa i slicno, ali je cinjenica da narod stvara pravopis, a on moze i da se menja, pa bih bio srecan kad bi se u sadasnjosti ili buducnosti podigla svest veceg broja ljudi o ovoj temi i kada bismo vratili nas stari, istinski i ispravni naziv "serbski" i "Serb", pa bismo se time bar malo bolje povezali sa nasom bracom koja su nam pomogla mnogo vise nego mi njima, a istorija im je bila jos stravicnija nego nasa i stradali su mnogo vise.

PS Znam da ce da se jave "strucnjaci" koji ce reci da mi nemamo bas nikakve veze sa tim Srbima. Odmah da im porucim da se nigde drugde na svetu nisu pojavila dva naroda sa istim nazivom. Pored toga, postoje istorijski dokazi da smo jedan narod.
ne znaš.

Znamo dovoljno da smo shvatili da su balkanski Srbi dobili ime po tim polapskim Srbima koji su u neko doba sišli ovamo, prvo u centralnu Bosnu pa se spustili do mora, pa na istok...
Ниђе се ми спуштали и дизали нисмо, потомци смо староседеоца овог простора. Од Винче на овамо. Те приче да смо дошли у стољећу седмом су смешне.

Ниђе се ми спуштали и дизали нисмо, потомци смо староседеоца овог простора. Од Винче на овамо. Те приче да смо дошли у стољећу седмом су смешне.
Ti dečko od 2 metra nikakve veze sa Piroćancem nemaš. Niti je ikada iko tvoj imao.

Hajde me nauci, ja sam zeljan znanja. Kazi mi cinjenice koje imas, a ja cu tebi koje ja imam. Kasnije, ako sam ne uvidis, cu ti reci cime sam se bavio, cime se bavim i kakvo obrazovanje imam. Svako dobro ti zelim, a sebi zelim da me "naucis" sa tim sto ti znas. Cekam :-)

Znamo dovoljno da smo shvatili da su balkanski Srbi dobili ime po tim polapskim Srbima koji su u neko doba sišli ovamo, prvo u centralnu Bosnu pa se spustili do mora, pa na istok...
Pozdrav! U pravu si, znamo dovoljno. Bar mi koji zelimo da saznamo cinjenice i pored medijskog mraka na tu temu, a i pored onih udzbenika koje su nam nametali kao deci, a koji obiluju idejama koje nisu cinjenice,a nedostaju im informacije koje su cinjenice.

Pozdrav,brate! Vidim da znas cinjenice koje su dokazane arheoloskim i genetskim istrazivanjem nasih prostora. Mi jesmo autohtono stanovnistvo Panonije i Balkana. Seobe / seoba u sedmom veku je bilo, ali to nije bila seoba kakvom su je predstavili komunisticki istoricari i "istoricari" . Sensei ima pravo kada kaze da su se polabski i balticki Serbi doselili na prostore Panonije i Balkana. On iznosi cinjenicu da doseljenje nije islo iz pravca istoka, nego sa prostora danasnje istocne Nemacke gde je nas narod bio brojan, a kasnije unistavan i teritorije kolonizovane od strane Germana. Ali, cinjenica je da je to bio samo jedan talas seobe dela srpskog naroda sa prostora na kojem je ziveo na prostor na kom je takodje ziveo. To je sustina svega i kljuc razumevanja ko smo i kako stvari stoje.

Back