Koliko vam auto troši?

Ma kakvi.
I sam si rekao da se motori menjaju na 200k km i da ne mogu vise da izguraju.
Nemoj da trazim tu tvoju izmisljotinu kad smo kacili razna kola sa 500k km i ti pisao kako je tu vec dva puta menjan motor.
Moras paziti sta pises jer jednom je ovako a drugi put onako i pratioci vrlo dobro znaju sta ko od nas pise a ti si totalno nepostojan i lako je zakljuciti da izmisljas.
Mene nikad i nigde nisi mogao nahvatati da sam promenio misljenje a ti ga menjas ko carape.
Hvalis Daciu sa trocilindricnim motorima a pre toga pljujes po njima,pa pricas da trose ko tenk a onda hvalis Daciu kako malo trosi a kako malo trosi kad ima motor sa tri klipa,pa ti svi sem koreanca lazu i trose duplo vise a onda hvalis Daciu kako malo trosi.....sve u svemu ko je tvoje pisanje uzeo za ozbiljno veoma se zaebao.

Ja priznajem da se ne kužim previše. Jednostavno mi je nekako najlogičnije da za Opel motor (iako znam daje to Fiatov motor), da će Opel (tada GM) dati ulje koje je dobro za taj motor.
Iako mi je lik na forum.hr rekao da je najbolje SHU (Shell Helix Ultra). On ima Insigniu čini mi se. Dizel, naravno.
I da je najbitnije da ulje ima C3 specifikaciju.

Ja priznajem da se ne kužim previše. Jednostavno mi je nekako najlogičnije da za Opel motor (iako znam daje to Fiatov motor), da će Opel (tada GM) dati ulje koje je dobro za taj motor.
Iako mi je lik na forum.hr rekao da je najbolje SHU (Shell Helix Ultra). On ima Insigniu čini mi se. Dizel, naravno.
Moje iskustvo sa Shell uljima ( na velikim dizelima, ne na autima) je da je SH u pocetku skracenica za shit, iskreno. Total se pokazalo mnogo bolje i postojanije.
Opet kazem na velikim motorima i pri uslovima potrosnje od nekoliko tona mesecno nikome i ne pada na pamet da kupuje kvalitetnija ulja.Ovo ti govorim za neku srenju klasu.

Ko je pisao za dačiju da malo troši
Ti se izgleda resetujes svaki dan pa jovo nanovo.
Pisao si u temo gde si govorio kako je Dacia oduvala Golf. Nemoj da ti nadjem tvoje pisanje pa da se od sramote sklonis vise s ovog foruma.
Samo,imas djon od obraza i ti si kao korov.
Moje iskustvo sa Shell uljima nije pozitivno kad se radi o motociklima o lose se pokazalo. Sa kolima za sad je kao ok ali vise ga necu sipati i sledeci put cu uzeti verovatno motul.

Poslednja izmena od moderatora:
Ovo ti sipaj ima i nemačku zastavu na pakovanju luks :mrgreen:

IMG_20210929_141337.jpg

Ja samo GM i to dexos2.
A ti naravno nikad za ništa ne daš dokaz, nego samo lupetaš. Ti sipaš tko zna kakav bućkuriš, a tu prosipaš nekakvu pamet.
Pa šta hoćeš sad da ti fotkam kanticu ili? Jes ti normalan čoveče za iste pare dobijaš vrhunsko mobil ili kastrol ulje al ti kupuješ od nakupaca iako je 21 vek i imamo internet? :think:šta misliš kako se spaljuje dp filter i katalizator nego upotrebom loših ulja koja sagore usled nedostatka kvaliteta i izdržljivosti?

Pa šta hoćeš sad da ti fotkam kanticu ili? Jes ti normalan čoveče za iste pare dobijaš vrhunsko mobil ili kastrol ulje al ti kupuješ od nakupaca iako je 21 vek i imamo internet? :think:šta misliš kako se spaljuje dp filter i katalizator nego upotrebom loših ulja koja sagore usled nedostatka kvaliteta i izdržljivosti?
Jel tebi dobro? Kakvih nakupaca? GM ulje propisano od proizvođača (GM) za taj motor, sa tim specifikacijama (C3) . E sad, to što ti kupuješ od svakakvih nakupaca, lažna ulja, samo da prođeš što jeftinije, to zbilja nije moj problem!

Onom na koji si se žalio da ti 7 godina nisu promijenili ni filtere ni ulje! 😁😂😂
Odlično ti to mijenjaš, samo nastavi tako! 😂😂😂
Menjali su naravno sve novo stave jedino su fušerisali sa filterom klime. Filter ulja nov (zagrebem ga prilikom svake zamene) i ulje novo naravno jedino ako si slep ne vidiš razliku. Ti samo nastavi da sipaš bućkuriše od ulja ko ti brani.

Vratimo se na temu potrošnja GORIVA. Ne ulja.

Juče sam opet sipao do vrha i potrošnja 7,1 benzina ali auto pun stvari do vrha i nisam ga štedeo, prosečna brzina na magistrali 80-120 kmh. Žurilo se :-)

Menjali su naravno sve novo stave jedino su fušerisali sa filterom klime. Filter ulja nov (zagrebem ga prilikom svake zamene) i ulje novo naravno jedino ako si slep ne vidiš razliku. Ti samo nastavi da sipaš bućkuriše od ulja ko ti brani.

Vratimo se na temu potrošnja GORIVA. Ne ulja.

Juče sam opet sipao do vrha i potrošnja 7,1 benzina ali auto pun stvari do vrha i nisam ga štedeo, prosečna brzina na magistrali 80-120 kmh. Žurilo se :-)
Da, da, zato si se žalio da ti ulje i filter nisu mijenjali godinama u ovlaštenom servisu! 😁

Hajde napokon da i ti kažeš istinu. Znači potrošnja van grada 6L, u gradu 9L i kombinirana potrošnja 7L. Pa to smo ti svi i govorili cijelo vrijeme! 😁

Menjali su naravno sve novo stave jedino su fušerisali sa filterom klime
O da ,grebao si a zasto si grebao kad je to ovlasceni servis?:hahaha:
Nemas poverenje u njih?
Pa tako reci a ne ovamo ih hvalis samo tako jer su ovlasceni a s druge strane ,navodno,obelezavas filtere da bi video da si ti ih zamenili.
Ja sam odavno napisao da u ovlascenom sefvisu uglavnom ne menjaju nista a naplate debelo sto je iskusio moj Kum i prosao sa crklom turbinom na 80k km sto je nemoguca misija a sve to zato sto je ulje bilo prvo fabricko a turbina se podmazuje i hladi tim uljem.
I kakve su to stvari bile kad ti se tako digla potrosnja?
300kg ili 50 kg sve zajedno sto je manje od jedne osobe?
Plus bas si ga ganjao....:hahaha:
Pa danas kad uzmes dizelasa to mu je radna brzina a kad ga cepas onda je to 150-160.Vidim tvoj auto bas leti.:lol:

O da ,grebao si a zasto si grebao kad je to ovlasceni servis?:hahaha:
Nemas poverenje u njih?
Pa tako reci a ne ovamo ih hvalis samo tako jer su ovlasceni a s druge strane ,navodno,obelezavas filtere da bi video da si ti ih zamenili.
Ja sam odavno napisao da u ovlascenom sefvisu uglavnom ne menjaju nista a naplate debelo sto je iskusio moj Kum i prosao sa crklom turbinom na 80k km sto je nemoguca misija a sve to zato sto je ulje bilo prvo fabricko a turbina se podmazuje i hladi tim uljem.
I kakve su to stvari bile kad ti se tako digla potrosnja?
300kg ili 50 kg sve zajedno sto je manje od jedne osobe?
Plus bas si ga ganjao....:hahaha:
Pa danas kad uzmes dizelasa to mu je radna brzina a kad ga cepas onda je to 150-160.Vidim tvoj auto bas leti.:lol:
Zar ovlašteni servis ne bi trebao imati svoje dijelove? Kako je mogao grebati dio koji nije njegov? Kupio je dio i odnio u ovlašteni servis da ga zamijene?

Inače i ja idem samo kod onoga majstora kod kojeg mogu gledati što mi radi s autom. Kod kojeg ta opcija ne postoji, kod njega ne idem.

Back