Koliko vam auto troši?

I meni ej pisalo 13.5-18km/l ali je fakticki trosio vise, proverio sipanjem do cepa i racunanjem kilometraze.
Iskreno da ti kažem,nemam vremena za proveru.Tako mu piše na kompu.Na kliu sada piše prosek 6.6,za stojadina ne znam,mislim da troši oko 7 litara.
U klia sam sipao pun rezervoar preksinoć.Prešao sam oko 700 km i sinoć sam bio na rezervi.Nisam otvarao knjigu koliki mu je rezervoar,mislim da je oko 40 ili 45 litara.Sipao sam za 50e a cena po litri je 1.28e.Eto pa ako imaš vremena ,izračunaj.

Ispravak mislio sam da je sipao 50l
Onda je 5,58 potrošnja što je super

IMG_20210925_084911.jpg

Vi nemate pojma da vozite
Ma da,samo ti znas da vozis a benzinac G60 ti trosio 14L.
Bas cudno sto auto sa 160ks i to model od pre 32 godine trosi toliko.Da nisi ocekivao da ti trosi 7 po gradu?
Ti bi razjebao plivajuci zamajac na dizelasu u roku od 50k km takvom voznjom jer vozis petom 60 km/h sto znaci da onda ipak neko drugi zna da vozi a ti ne.
I naglasavam po koji put da ti predstavljas smetnju u saobracaju i da ti verovatno sve po spisku i trube ti ostali vozaci jer kocis saobracaj samo da bi sebi dokazao kako se nisi zaebao a sto generalno jesi dok tako vozis.
Stisni malo taj gas pa ces da vidis koliko ti auto trosi.
Toliko ce svaki malolitrazni benzinac da trosi nevezano za kubikazu,tri klipa ili turbo.

Prva, druga, treća u ler pa koči na semafor. Ne vozi se tako auto troši i po 50% više goriva u gradu. Nije ni čudo što kmečite na ovoj temi i crkavate od ljubomore. Poradite na svojoj kulturi vožnje i ostvarićete uštedu u potrošnji goriva i apsolutnu kontrolu nad vozilom usvim uslovima na putu.

Svaki auto ima označeno na cajgeru kada može da se menja brzina četvrta preko 30 a u petu može na 50 gore dole od zavisnosti motora. Sve ispod toga šteti kompletnom motoru i transmisiji.

4526449165ee2070ed6a06811942106_v4_big.jpg

Odlično je po gradu koristiti navigaciju jer stalno opominje na prekoračenje brzine a novi brograd pun kamera. Viziš i razmišljaš o svemu i svačemu očas potone noga na gasu.

Ovako odma zvrji i popustiš. Jes da ja prvi ne koristim al ajde da napomenem.

Svaki auto ima označeno na cajgeru kada može da se menja brzina četvrta preko 30 a u petu može na 50 gore dole od zavisnosti motora. Sve ispod toga šteti kompletnom motoru i transmisiji.
Steti Hyundaiu ali zato nemcu ne steti i gasiras ga koliko moze i tako godinama da ne kazem decenijama i onda se pojavis ti i pljujes po tom nemcu koji izdrzava sve ono sto tvoj koreanac ne bi izdrzao.
I sam si sad to javno napisao i priznao.

Svi nemački automobili koji dođu u srbiju imaju raspali plivajući zamajac tako da je očigledno koliki su krševi u pitanju. Nema jednog sa ispravnim da je uvežen. Skida se i stavlja zamenski jeftini a posle par nedelja pukne radilica.

A Hyundai nema plivajuci zamajac kod dizel motora?
Hoces da kacimo?
Plus kako vise ne skontas da je plivajuci zamajac potrosni deo kao sto su potrosni kvacilo i diskovi sa plocicama.
To sto ti poznajes takve majstore koji krpe oko motora to je tvoj problem ali kod nas se stavlja plivajuci zamajac i ocigledno ne znas da nema za vise od pola automobila tog fisknog zamajca.

Tačno je da je plivajući zamajac potrošni deo i dp filter i egr ventil. To sve treba zameniti na svakom dizelašu iz uvoza jer je NEISPRAVNO ili pred smrt :D

Niko preko ne prodaje auto koji je ispravan, idu samo krševi.

Za svaki dizel polovnjak iz uvoza mora da se izdvoji 1000 evra za potrošni materijal kao što su plivajući zamajac, dp filter i egr ventil minimum! Cene idu i do nekoliko hiljada evra!

Na to sve dodajte mali i veliki servis barem još 500 evra. A tu je i kompletan trap koji se drži ko babini zubi!

Ako vam nešto nije jasno pogledajte oglase i trgovci polovnjacima su počeli da valjaju samo malolitražne benzince.

Uglavnom vratimo se na temu POTROŠNJA GORIVA dosta spamovanja.

Sad mene zanima realno dal današnji automatik može manje da troši od manuelca ako uzmemo u obzir da većina ljudi nema pojma da vozi i ima kulturu katastrofa?!??

Back