Koliko vam auto troši?

Registrovao sam auto koji se sv idja mojoj devojci a kog nikad nisam prodavao i nigde ga nisam oglasio a radi se o Freemontu.
Potrosnja koju sam uspeo da ostvarim u cisto gradskoj voznji sa svim novosadskim guzvama je neverovatnih 7,6L po bord kompjuteru.Vozim ga laganini bez naglih ubrzanja i kocenja i zaista ga je gušt voziti sto je i devojka sama zakljucila i rekla da je zaljubljena u taj auto.
Zasto neverovatnih 7,6?
Pa zato sto Freemont ima 1950 kg i mislio sam da ce biti tesko ispod 10L da bude u gradu ali eto uspevam bas da mu spustim potrosnju.
E sad ne znam koliko trosi na otvorenom jer nisam jos mrdnuo iz grada ali fabrika kaze 5,3 a i u gradu kaze 8,3 ali ja sam imao dve Toyote RAV4 koje sam vozio po 10 meseci i fabrika kaze 8,9 a ja sam po bordu uspevao leti da je spustim na 7,5L dok je zimi trosila 10L.
ŽInace Freemont sa rezervoarom moze da predje bas puno km jer ima 80L zapreminua ako trosi ovako malo ispdane da moze da predje 1000 km gradske i skoro 1500 km na otvorenom ako se pazljivo vozi.

Prodavaola ga tvoja baba pre godinu dana.
A pokusaj terenca je dokaz tvog neznanja jer ovo je Dodge Joutney u osnovi sa fiatovim motorom.
Koliko si tupson je cinjenica da lupetas napamet i pravis se pametan a ja taj auto nikad i nigde nisam okacio da prodajem ali ti moras da budes najpametniji i ti znas sve sta ko radi.
Ja sam tri meseca cekao da se taj auto iz N1 prepravi u putnicko vozilo jer nasi slepci nece da puste da bude N1 iako je po svim stranim papirima to bio.
Jel sad znas sto je stajao?
Na kraju sam resio da uzivam u voznji jer je preudoban i tih i kad se vozi nemas pojma da je dizelas a o opremi da ne pricam jer ima sve ono sto ti nemas u tvom korejskom plastikaneru.
Ono sto je vazno je da zaista trosi malo i to je tema o kojoj se ovde treba pisati a ne srrati odmah kako se nesto prodavalo ili nije.

Citroen AX.............proizvodnja 1998 , kupio ga 2000 godine, trosio 3,3 l dizela / 100 km.
Nazalost , prodo sam ga 2004 jer odole mnogo koroziro pa se nije isplatila popravka.
Ovu sadasnju djubrad ne mogu ni izbliza da uporedim sa AX.
Pise 6 l a trosi 11 litara, izgraviran 320 a ne moze ni 250 da izgura.

Evo danas natočio. Od zadnjeg točenja prešao sam 857km i stalo je 41.83 litre.
To je 41.83 : 8.57 = 4.88 litara potrošnja.
S tim da moram napomenuti da sam išao na more (oko 500km, tamo i nazad). Većinom autocesta i nešto malo magistrale, plus čekanje na Lučkom u povratku od skoro sat vremena i gmiženje u prvoj 1.5km. Po povratku doma većinom gradska vožnja i relacije do 10km.

Citroen AX.............proizvodnja 1998 , kupio ga 2000 godine, trosio 3,3 l dizela / 100 km.
Nazalost , prodo sam ga 2004 jer odole mnogo koroziro pa se nije isplatila popravka.
Ovu sadasnju djubrad ne mogu ni izbliza da uporedim sa AX.
Pise 6 l a trosi 11 litara, izgraviran 320 a ne moze ni 250 da izgura.
AX je bio mali auto -dizel uzmi mali auto pa ce trositi malo

Evo jednog "teretnog"
Screenshot_20220815-100907_Chrome.jpgScreenshot_20220815-100923_Chrome.jpg

Ma da naravno i taksi i policijska vozila su čist luksuz tek kada pređu prvih milion km i dođu u srbiju na remont trapa kod gige u šupu, smanjenje kilometraže, novu lažnu servisnu knjižicu sa tek urađenim velikim servisom. To N1 mu dođe ko bonus.

Poslednja izmena od moderatora:

Back