Koliko vam auto troši?

Povratak iz NS-a.

Potrosnja.jpg

Trenutna potrošnja, ja bi to ukinuo ko zna koliko se ljudi slupalo gledajući u to :lol:

Stara korola je imala led diode i kada voziš ekonomik gori zelena sijalica a ako stiskaš crvena. Šta će ti više i to da bude u vidnom polju.

Фабрика каже 5,5...

По мом искуству, 6,5 по граду, зависи да ли сам у гужви. На, како кажу, магистралном путу - једном сам стигао на само 3,9 (иначе не више од 4,5). На аутопуту 5,5.

Na otvorenom troše isto možda mrvu manje. Meni na 140 auto putem srkne i 6 litara. Na 160-170 7 litara benzina. Ali ja nikada ne vozim auto putem samo magistrala i tu na 60-90 kmh troši ispod 5 litara. Pošto sam 90% vremena u gradu odabrao sam gradski automobil.

Hecbek je mnogo prakticniji ,na banderu mogu da se popnem ...
Zezam se ja malo, znam da je za neke stvari praktičniji hečbek, ali meni kad neko kaže "automobil" uvek u glavi prvo slika sedan limuzine. Tako sam ga crtao kad sam bio dete, to je za mene ostao ultimativni oblik karoserije. Drugo, uvek me asocira na vrhunski luksuz, retko ćeš videti predsednika države da se vozi u nečemu što nije sedan limuzina.

Ako bih morao da uzmem hečbek, to bi verovatno bilo nešto ovako:

FIAT_F595-Abarth-2021_main.jpg

Zezam se ja malo, znam da je za neke stvari praktičniji hečbek, ali meni kad neko kaže "automobil" uvek u glavi prvo slika sedan limuzine. Tako sam ga crtao kad sam bio dete, to je za mene ostao ultimativni oblik karoserije. Drugo, uvek me asocira na vrhunski luksuz, retko ćeš videti predsednika države da se vozi u nečemu što nije sedan limuzina.

Ako bih morao da uzmem hečbek, to bi verovatno bilo nešto ovako:

Pogledajte prilog 1189887
Dobar ,samo da nema panoramu a koliko vidim nema.

@DarkMoon, i to ima zavisnosti. Kada pogledam, mnogi se slazu da po BG-u je normalno 8L i vise. Meni je 8L prosek pri oko 23-26km/h. U Nisu je bilo 7,5-8L pri brzini od 17km/h. Pisem o prosecnim vrednostima.

Nije samo u pitanju podji stani. Vec i sama konfiguracija zemljista. Nizbrdo, ravno, uzbrdo. Na novom BG-u moze se komotno u 4-oj ici 50-60km/h i potrosnja padne na oko 3-3,5L, pa i manje. Ali 'vamo preko reka, ima dosta uzbrdo i nizbrdo. Kada ide uzbrdo ume da cimne 11,12 pa i 15L. Sto za auto od tone i po i nije lose. Zavisno koliko je teska noga na gasu.
A onda se nadje neko ispred ko ide jedva nekih 30km/h pa jednostavno ne znas da li da ides drugom ili trecom. Ako idem drugom, masnina "trazi" da prebacim u trecu. Ako to uradim, "preskocio" bi onog ispred, i vracanje u drugu.
A povrh svega, sto taj na 50-70m ispred semafora, zeleno sljasti, zove, moli, preklinje, prodji, prodji ... a on se ne seti da da gas. ili jednostavno ne moze. Pa i semaforu "dojadi", prebaci na crveno. I onda naravno stajanje i cekanje.
Za to vreme dok je on stigao do semafora, imam osecaj da bi prosao, vratio se i ponovo prosao.

Tako da sa 8L prosecne sam itekako zadovoljan. Naravno, mesecno ili dvomesecno produvavanje se podrazumeva.

Back