Колико сте бустера добили?

Momče priglupo, nauči da prihvatiš poraz i nastaviš dalje, ovako se samo dublje zakopavaš i sramotiš.

A opet, kada bi to shvatio, ne bi bio tupavi antivakser...
Ma bullshit. Hajde objasni zašto bi se zdrav čovjek, u najboljim godinama, bez bolesti i komorbiditeta, trebao cijepiti cjepivom koje je razvijeno u samo 6 mjeseci, iako redovna ispitivanja traju desetljećima. Koja je uopće svrha cjepiva koje ne štiti od oboljevanja i ne zaustavlja širenje zaraze te imunitet traje samo 3 do 6 mjeseci?

Ma bullshit. Hajde objasni zašto bi se zdrav čovjek, u najboljim godinama, bez bolesti i komorbiditeta, trebao cijepiti cjepivom koje je razvijeno u samo 6 mjeseci, iako redovna ispitivanja traju desetljećima. Koja je uopće svrha cjepiva koje ne štiti od oboljevanja i ne zaustavlja širenje zaraze te imunitet traje samo 3 do 6 mjeseci?
Potrebno je malo znanja da bi se takve stvari razumele, ali ajde pokušaću.

Svaka bolest je različita, svaka ima svoje specifičnosti i vakcine su tu da prvenstveno smanje rizik po ljude i društvo. Kovid je bio specifičan po tome što je:

1. nov virus, dakle nije bilo kolektivnog imuniteta,
2. druga specifičnost je to što je to mutirajući virus, menja se vremenom.

E sad, vakcine su postale dostupne početkom 2021, kada su bile poprilično efikasne i u smanjenju zaraživanja, i u smanjenju jačine oboljevanja, kao i u smanjenju prenosivosti virusa na druge. Onaj koji je primio vakcine je imao mnogo manje šanse da se zarazi, ali i ako se zarazi, mnogo manje šanse da teško oboli, a i da tu zarazu prenese drugima. Imaš naučne studije koje to potvrđuju, jeste bilo tako.

Druga stvar je što nisu mogle da ostanu toliko efikasne vremenom, ali nisu ni morale, jer kada virus mutira on se kreće u jednom smeru - da postane više zarazan, a to povlači drugi efekat - postaje manje opasan. To je čist princip evolucije, virus koji je sposoban da mutira to radi u smeru njegovog preživljavanja, nema ničeg što ga gura u smeru postajanja opasnijim. Dakle ako postoje dve mutacije, jedna koja ga čini zaraznijim, a druga koja ga čini opasnijim, pobediće zaraznija.

Kako virus može postati zarazniji? Tako što će promeniti onaj deo koji izaziva reakciju imuniteta, u ovom slučaju spajk protein na površini. Ako postoje dve mutacije koje ga čine zaraznijim, dakle menjaju ga u pravcu da se više prenosti, ali jedna ga čini slabijom bolešću, a druga ga ne čini slabijim, pobediće ona koja ga čini slabijom bolešću, zašto? Zato što čovek koji se bolje oseća neće ostati kući, nego će šetati ulicom, ići će na posao, voziti se busom, sedeti u restoranima, čime će više proširiti tu mutaciju. Ona mutacija koja obori čoveka u krevet, podigne mu temperaturu, učini ga slabim gubi na zaraznosti, jer će oboleli imati manje kontakta sa drugima i manje će prenositi virus.

Dakle vakcine su nam dale tih godinu, godinu i po u kojima je virus mutirao ka tome da postane zarazniji i slabiji. Uradile su taj posao i spasile stotine hiljada ljudi, verovatno i milione. Bez njih bi virus opet oslabio tokom tog perioda, ali bi mnogo više ljudi nahebalo.

Jel jasnije sad?

nauči da prihvatiš poraz
Koji poraz?
Pa nista sto sam ja rekao ili mislio je porazeno?
Ti si zamisljao da si porazio nesto sto si ti govorio umesto drugih...
Slicno kao Mstislav, koji izmislja ciljeve i postavlja rokove za druge...

ovako se samo dublje zakopavaš i sramotiš.
Rece neko ko i dalje gura nemogucu mogucnost da je neko radio kao med. sestra sa stanjem cestih padanja u nesvest...

ne bi bio tupavi antivakser...
Eto.
Kao sto rekoh, ti pricas i za druge i sta kazu i sta misle i sta su...
To je neko ozbiljno stanje deluzije.

Poslednja izmena:
kada su bile poprilično efikasne i u smanjenju zaraživanja, i u smanjenju jačine oboljevanja, kao i u smanjenju prenosivosti virusa na druge.
Nisu.
Pretpostavka koja nije i ne moze biti dokazana u tako kratkom periodu.
Cak se u praksi pokazalo da je upravo suprotno.
Onaj koji je primio vakcine je imao mnogo manje šanse da se zarazi, ali i ako se zarazi, mnogo manje šanse da teško oboli, a i da tu zarazu prenese drugima.
Nije.
Imaš naučne studije koje to potvrđuju
Nema.
Dakle vakcine su nam dale tih godinu, godinu i po u kojima je virus mutirao ka tome da postane zarazniji i slabiji. Uradile su taj posao i spasile stotine hiljada ljudi, verovatno i milione. Bez njih bi virus opet oslabio tokom tog perioda, ali bi mnogo više ljudi nahebalo.

Poslednja izmena:
Izgleda da nije...
Mora negde da pise eksplicitno nemoguca, nezamisliva stvar.
Tek onda je mozda nesto nemoguce.

A mene i dalje zanima gde se sa snimka i u kom trenutku vidi da ona nije bila iznenadjena i bila pripremljena i navikla na mogucnost padanja u nesvest.

Kad to dobijem, onda bih pitao da se odluce, sta je - da li cesto pada u nesvest ili pada u nesvest od i najmanjeg bola?

A tek nakon toga pitao, ako je od najmanjeg bola, zasto nije pala u nesvest odmah po ubpdu, a ne 15 minuta kasnije.

Poslednja izmena:
Nisu.

Nije.

Nema.

Ne tropaj, sada već daviš.

To što ti zapušuješ uši i vičeš LALALALA dok ja objašnjavam činjenice je samo tvoj problem.

Ajde sikter debilu.

Izgleda da nije...
Mora negde da pise eksplicitno nemoguca, nezamisliva stvar.
Tek onda je mozda nesto nemoguce.

A mene i dalje zanima gde se sa snimka i u kom trenutku vidi da ona nije bila iznenadjena i bila pripremljena i navikla na mogucnost padanja u nesvest.

Kad to dobijem, onda bih pitao da se odluce, sta je - da li cesto pada u nesvest ili pada u nesvest od i najmanjeg bola?

A tek nakon toga pitao, ako je od najmanjeg bola, zasto nije pala u nesvest odmah po ubpdu, a ne 15 minuta kasnije.

Laž nakon laži nakon laži... zaista odvratno ponašanje, ali tako tipično za antivaksera.

Ajde ti pametnjakoviću da pogledaš opet video, kao i intervju nakon, pa da mi odgovoriš na neka pitanja:

- na osnovu čega si zaključio da je prošlo 15 minuta od vakcine do onesvešćivanja?

- da li si kojim slučajem čuo kako izgovara da je osetila da joj nailazi epizoda, ali je htela da pokuša da pregura intervju?

- jesi pročitao malo o stanju koje ona ima?

Nije. Zašto bi se cijepio kad su mi šanse da ozbiljno obolim i bez cjepiva bile gotovo nikakve? Sve ovo što si napisao ima smisla za stare, bolesne, imunokompromitirane.
Zato što to jednostavno nije tačno, ja lično poznajem 3 čoveka koja su umrla od korone a bili su zdravi i imali između 40 i 45 godina, jedan baš blizak meni, išli smo zajedno i u osnovnu i u srednju.

dok ja objašnjavam činjenice
Ti pises pretpostavke, a ne objasnjavas cinjenice.

Laž nakon laži nakon laži... zaista odvratno ponašanje
Pa zasto se onda tako ponasas?

ali tako tipično za antivaksera.
Kakve to veze ima sa mnom?

Ajde ti pametnjakoviću da pogledaš opet video, kao i intervju nakon, pa da mi odgovoriš na neka pitanja:
Rado, samo ovde se izbegava postavljanje videa, sa koga se moze jasno videti da to nije ona, da nije neposredno posle.
Da i drugi mogu da procitaju sjajne komentare ispod videa, a ne samo ja.
A bilo bi zanimljivo pogledati i diskutovati govor tela nekoga ko je ocigledno doveden tu da glumi i laze.
U nekoliko navrata izgovara da je "Dobro", a glavom vrti u "Ne" pokretu.
- na osnovu čega si zaključio da je prošlo 15 minuta od vakcine do onesvešćivanja?
Dobro, proslo je 14 minuta.

- da li si kojim slučajem čuo kako izgovara da je osetila da joj nailazi epizoda, ali je htela da pokuša da pregura intervju?
Nisam, jer se nije ni desilo.

- jesi pročitao malo o stanju koje ona ima?
Ona nema i nije imala nikakvo stanje, nikakva padanja u nesvest, izmisljeno je kada su videli da se neko onesvestio nakon "sigurne i efikasne" "vakcine".
Nadali su se da smo svi dovoljno lobotomirano glupi, da progutamo da je neko sa cestim padanjima u nesvest radio kao medicinska sestra...

Poslednja izmena:

Back