Колико пута месечно се често причешћивали?

од патријарха Павла не, хоћеш приложити неки чланак или видео запис?
О честом причешћивању верних

I ПИТАЊЕ: Неки свештеници препоручују верним да се што чешће причешћују ради душевног и телесног здравља. Други им опет забрањују често причешћивање велећи да нису тога достојни. Тако се ствара забуна међу верним. Од ова два, које је гледиште правилније?
https://svetosavlje.org/da-nam-budu-jasnija-neka-pitanja-nase-vere-knjiga-i/46/

Отац Симеон из Рукумије је заговорник ређег причешћивања уз обавезан пост од седам дана, значи да ако је причешћивање у недељу треба строго постити шест претходних дана, и суботу такође, обавезно се исповедити. Отац Симеон каже да је то освештана пракса наше светосавске Цркве. Пре је била пракса баш у нашој цркви да се треба причестити четири пута годишње о великим постовима, а минимално једанпут годишње. Мени то делује престрого. Антихрист је пред вратима. Искушења је све више и противник делује све отвореније. Треба се што чешће пришћивати. Али и појачати духовну борбу. А често причешћивање човека јача. Ја сам за свако недељно причешћивање па и још чешће.
A da li se Jahoshua hristos pricescivao i postio, Posti se i fizicki i duhovn,a ispovedati se jedan drugom , tako pise u N zavetu.

0 puta, da li da krenem i kad? :D

Šta će mi to zaista doneti, osim tombole za raj (ne mogu reći ulaznice jer nije sigurica)?
Што си се крстио ако је нула пута. Да кажеш да си крштен кад те питају ?
Донеће ти заједничарење са Христом што се не може речима измерити.

U svojemaja zivotaja nikada se pričestaja. Ne vidim poentu ni svrhu, ljud i dalje umiru od najgorih bolesti posle tih pričesta i odlazaka u crkvu. Dakle ne rade te magije.
Tako je pričao i kralj Milan Obrenović. Kad je bio u poseti Jerusalimu, jerusalimski patrijarh ga je nagovorio da se pričesti. Kralj se onda pokajao što je pričao priče kao i ti. Rekao je da je osetio nezemaljski mir. E, to je ono što daje čoveku sjedinjenje sa samim Hristom.

Tako je pričao i kralj Milan Obrenović. Kad je bio u poseti Jerusalimu, jerusalimski patrijarh ga je nagovorio da se pričesti. Kralj se onda pokajao što je pričao priče kao i ti. Rekao je da je osetio nezemaljski mir. E, to je ono što daje čoveku sjedinjenje sa samim Hristom.
ja crkvu nosim u sebi, mir ne dolazi spolja. Tebi treba ta doza da ideš u crkvu i da slušaš popovske priče i tamjan da te smiri, meni ne treba.

Dok sam se ispovedao kod oca Dejana Dejanovića, dosta često
Nije valjda da si mu toliko cesto gresio pa da mu ispovedas te tvoje grehe na njegovu adresu ?
...u suprotnom si trebao da se Bogu ispovedas !!!
Kasnije kad sam se družio sa jednim sveštenikom, on me je "terao" da se pričeščujem češće
Koliko cesce ?
Oko "pripreme" i pristupanjanimam neki stav
Sto ne bi javno ako je u skladu sa Biblijom ?

Back