Frederick_
Elita
- Poruka
- 17.349
Imam iskustva u svakom pogledu, vremenom zato i ljudima sve dosadi.Stvaralstvo jaca prirodno karakter, nedostatak stvaralastva proizvodi depresiju,strahove,zasicenja.Cak i prijateljstva zasnovana na hednonizmu,povrsnim interakcijama vremenom se gase,ljudi se zasite u jednom trenutku.Samo stvaranjem covjek je trajno posvecen necem i to mu daje potencijale uvijek novi i novi motiv.Pa i kada mu nalete teski momenti nakon par godina pa i sve da mu je 10 puta teze opet mu je sa druge strane i karakter jaci jedno 10 puta nego sto je bio prije nego sto je poceo da stvara nesto.
Stvaralastvo i zajednicka pasija je u svakom kolektivu potreba i samo je tu trajno zadovoljstvo
Ja te pitam lepo: imas li iskustva u braku? Imas li iza sebe jedan propali brak? Imas li trenutno lep i skladan brak?
Ako to sve imas, onda imas iskustva i mozes da pricas, ali samo svoja iskustva - nikako da generalizujes i tvrdis neke takve stvari.
Ako nemas bas takva iskustva kakva sam naveo u pitanju: niti mozes da pricas na osnovu svog iskustva, a tek ne mozes da generalizujes.