Kada biste mogli da promenite bar jednu stvar u svom zivotu sada, sta bi to bilo?

• Koja je jedna navika ili izbor koju želim da promenim, ali stalno odlažem?
  • Ako uklonim strah ili izgovore iz jednačine, šta bih danas mogao/la promeniti?
  • Kako bi moj život izgledao da sam tu promenu napravio/la pre godinu dana?
Ponekad, živeti punim plućima znači imati hrabrosti da promenite pravac, da počnete iznova i napravite možda male ali korake koji se itekako računaju a vode vas ka životu koji zamišljate. Definišite šta vas sputava—i kako ćete danas započeti tu promenu?
Ovo pitanje može delovati zastrašujuće, ali je i oslobađajuće. Poziva vas da razmislite o oblastima svog života koje se ne poklapaju s vašom srećom ili rastom. Posmatrajte ga ne kao priznanje neuspeha već kao priliku za preusmeravanje—da usmerite svoj život bliže onome gde želite da budete.
Ponekad su stvari koje želimo da promenimo male—poput posvetiti više vremena sebi ili trošiti manje energije na toksične odnose. Ali, mogu biti i velike, poput promene karijere ili selidbe u novi grad. U svakom slučaju, kad identifikujete jednu stvar koju biste želeli da promenite to vam omogućava da usmerite svoju energiju i ostvarite napredak, umesto da menjate više stvari odjednom I osećate se preopterećeno.

moski-sam_bigimage.jpg

izvor:

pronadjisebe.com
Da imam malo vise discipline i da nisam lijen a na drugu stranu da sam vrijedan vjerovatno bi bio ozbiljniji sto ne bi volio.

Da dopunim svoj post.

Meni je žao što nisam promenila neke stvari u prošlosti. Sada više to nije važno.

Kada pomislim koliko je dece gladno, bolesno, kada pomislim kako ljudi teško žive i ovde i u nekim afričkim zemljama, ili gde se vode ratovi...zadovoljna sam sadašnjim životom...

Realno, treba svi da budemo zadovoljni, uprkos problemima koje imamo. Imamo hranu, vodu, kuće, stanove, net, smart telefone ili ajfone..A uvek težimo ka nečem višem, umesto da se radujemo sitnicama.

Pre nekoliko godina promenila sam nešto u životu, još ranije bila je još jedna promena. To su velike promene, selidba npr, i ne dešavaju se često.

Tako mozemo svako s.anje u zivotu opravdati.. nije to ok :D
Imaš onu staru "učinjenom poslu mane nema".
Ili onu "posle bitke - svi su generali" :D

Ne radi se tu toliko o pravdanju koliko o prihvatanju nesavršenog puta i naše sopstvene nesavršenosti.

Treba raditi na sebi, naravno, ali treba i biti svestan ovoga:

• Koja je jedna navika ili izbor koju želim da promenim, ali stalno odlažem?
  • Ako uklonim strah ili izgovore iz jednačine, šta bih danas mogao/la promeniti?
  • Kako bi moj život izgledao da sam tu promenu napravio/la pre godinu dana?
Ponekad, živeti punim plućima znači imati hrabrosti da promenite pravac, da počnete iznova i napravite možda male ali korake koji se itekako računaju a vode vas ka životu koji zamišljate. Definišite šta vas sputava—i kako ćete danas započeti tu promenu?
Ovo pitanje može delovati zastrašujuće, ali je i oslobađajuće. Poziva vas da razmislite o oblastima svog života koje se ne poklapaju s vašom srećom ili rastom. Posmatrajte ga ne kao priznanje neuspeha već kao priliku za preusmeravanje—da usmerite svoj život bliže onome gde želite da budete.
Ponekad su stvari koje želimo da promenimo male—poput posvetiti više vremena sebi ili trošiti manje energije na toksične odnose. Ali, mogu biti i velike, poput promene karijere ili selidbe u novi grad. U svakom slučaju, kad identifikujete jednu stvar koju biste želeli da promenite to vam omogućava da usmerite svoju energiju i ostvarite napredak, umesto da menjate više stvari odjednom I osećate se preopterećeno.

moski-sam_bigimage.jpg

izvor:

pronadjisebe.com
Sve bih opet uradio pogrešno.

Back