Koliko ljudi realno glasa za vlast a koliko za opoziciju

A sta fali grejanju na drvima ,izvini molim te?
Dok vi placate 500 evra i vise za grejanje ,ja se za 50 evra grejem cele sezone i plus ne zavisim od drzave ,njihovih energenata ,restrikcija ,cena ,poskupljenja …
Nista. Ti cepaj, slazi, dimi, grej se, dzaba dzaba i mastaj o polovnim letecim kolima a litijunske baterije, ko novo, nenkorisceno 207 god.

Mozda bi mogli i neka kola na drva da patentiramo. Zvacemo ih "puf puf"

Ma penzosi su bivsi titoisti, sada nacionalisti, idealno SRS glasacko telo. Da nije Vucic bio bi Seselj. Seselj je previse ekstreman, pa zapadu vise
odgovara Vucic kao razumna varijanta...
Pa to. "disciplinovana generacija" drugim recima, malo dreknes, malo na razglas : precednik sfrj Tito je danas bio u poseti Zimbabveu i bio docekan sa najvecim mogucim pocastima gde je precednik Zimbabvea izjavio da lepsu figuru nikada nije video za svog mandata. Nas divni, prelepi, premocni Tito je izjavio da vas sve voli i da samo nastavite dalje da budete vredni i radni i da ce biti para.

Nista. Ti cepaj, slazi, dimi, grej se, dzaba dzaba i mastaj o polovnim letecim kolima a litijunske baterije, ko novo, nenkorisceno 207 god.

Mozda bi mogli i neka kola na drva da patentiramo. Zvacemo ih "puf puf"
To vi mastate o el.vozilima ja u to ne bih seo ni da mi plati neko.
Normalno da cu da cepam ,lozim i grejem se i da ne zavisim od nikoga ,a ti placaj 1000 evra .

To vi mastate o el.vozilima ja u to ne bih seo ni da mi plati neko.
Normalno da cu da cepam ,lozim i grejem se i da ne zavisim od nikoga ,a ti placaj 1000 evra .
Tako je bratic. Ni od koga ne zavisis. Ne znam samo sta ce nam onda investicije. Sta kazes, da kad sledeci put dodju pare, mi to lepo vratimo nazad i kazemo: Neka hvala, briga nas za zimu, briga nas za sneg, krzno nam je toplo, mi smo pravi medved.

Pa to. "disciplinovana generacija" drugim recima, malo dreknes, malo na razglas : precednik sfrj Tito je danas bio u poseti Zimbabveu i bio docekan sa najvecim mogucim pocastima gde je precednik Zimbabvea izjavio da lepsu figuru nikada nije video za svog mandata. Nas divni, prelepi, premocni Tito je izjavio da vas sve voli i da samo nastavite dalje da budete vredni i radni i da ce biti para.
Ne kapiras taj mentalitet. To su starci rusofili, kojima ako pljujes po zapadu osvajas srca. Znaci ono Kina, Rusija, pu po zapadu i to, a sve bivsi komunisti
koje Bosko odbija samim time...

Ne kapiras taj mentalitet. To su starci rusofili, kojima ako pljujes po zapadu osvajas srca. Znaci ono Kina, Rusija, pu po zapadu i to, a sve bivsi komunisti
koje Bosko odbija samim time...
Pa naucen da razmislja ideoloski. Vecina jeste, i ameri su ideoloski nauceni. Ameurikan lajf, ali tamo usoeva dokgle god prosecan gradjanin zivi dobro.
Ovo nase je nauceno na ideolosku zrtvu i skretanje paznje. To ne zna ni kola mu je plata, penzija, ne zna da se izbori za to, ali zato se razume u makroekonomiju, globalnu politiku u malom prstu. Sve jedno ti je zapad ili istok. To su samo dve sargarepe za skretanje paznje. Isti su meni i pro istocni i prozapadnj. Zuti, crveni, plavi, lika st god. Svi imaju zajednicku crtu. Preduzetnistvo 0 a tura nos u vlike probleme i lako se opredeljuje. Cak ce i da se zakrvi, da se potuce ako treba.

E kad se pretera, onda mu izadjes sa letvom, malo po grbi, pripretis i nazad u kotlarnicu da lozis.

Mislim da bi mogli da razmisljate i na ovaj nacin.

Sukob u drustvu Srbije se moze nazvati sukob onih koji su spremni da trpe i u trpljenju bunare neki svoj interes, raja, beda, sirotinja, cak i kad novcano to nisu , ali u glavi razmisljaju kao raja...i onih koji zele da zive od rada i uz rad bez ponizavanja, straha , omalovazavanja i nekog veceg nasilja..
Znaju da moraju da zive uz nasilje ovih prvih ili nekih drugih , koji to rade zbog primitivizma ili zbog koristi , nasilje donosi poprilicno koristi kroz bolje dilove, kroz blage ucene i vecu podelu , a nekad i kroz kriminalne aktivnosti koje su ispod radara policije, tj ne smatraju ih vaznim...

Koliko imamo ovih prvih , koji su spremni da trpe, bez obzira da li su socijalisticka ili kapitaisticka ili omladinska kategorija?
Poprilicno , cuti i smrdi parola, dobro je moze i gore, sta sad si ti pametan a mi moramo da trpimo....
Obicno kad nekog pitamo ili pitam, ispadne procena da je preko 90% ljudi takvo u Srbiji , blago ili intezivno mazohisticko uz dodatak i sadisticko, posto mazohista smatra takav vid ponasanja prirodnim, normalnim pa ga primenjuje kad je u prilici da on jashe..

Koliko imamo ovih drugih, max ih je bilo na kraju SFRJ i to ispod 20% ne vise...
A onda su prvi talas od skoro 15% u ratu vecina izbegli u inostranstvo...
I ostalo je 5% i to je izbeglo kasnije , kad je rat prosao , a videli plan uspostavljanja mazohisticke drzave...

Sada skoro da nema ljudi koji ne zele da trpe, vec je vecina u fazonu trpim ali i vracam, ali to nije znacajniji uspeh, tako se inace mnogo mazohista zadovoljava.....zato se i zove sado mazo 5% si sado , 95% si mazo ili 20% si sado a 80% si mazohista...

Mlada generacija, koju odbacuju kao neradnicku i naopaku , iako svima izgledaju buntovnicki u sustini nisu odmakli od mazohizma...to se vidi i na seksualnom planu...ali su ugradili taj sistem mazohista sam a ako mi se ukaze prilika sadista sam....i to je vise nego ocigledno gde god dodju u priliku...

Kako onda ocekujete izbore....?
Pa ko ubode zicu sado mazohizma , na pravi nacin, dobice glas....svejedno sto ovako javno prica osoba da niko nju ne sme da gazi...prica kao i kod zena, niko ne sme da je gazi , pa opet najvece zadovoljstvo oseti u grcu sa odmeravanjem sa tvrdim i jakim muskarcem a ne sa izvini jel mogu da te pomilujem po kosi....

Mnogo je preciznije proceniti glasace po sado mazo psihologiji nego ako slusas njhove stavove o ekologiji , a koga zabolese mu... za to...isto kao sto seljak koji naprska robu za pijacu ili je ubere nezrelu ili umocenu u rastvor radi brzeg sazrevanja, prica o ekologiji i jos ponosan, u sekundi zaboravi sta radi kad ide na pijacu...vestina brzog zaboravljanja.
Ili industrija koja pravi doskocice kako da napravi proizvod koji gomila kupuje, makar i stetan da sve kipi od stete...

Tako i politicki proizvod, tj glasanje..
Kad bi gledali sta ljudi misle nikad ne bi izgledalo da hoce da glasaju za nekog...
Ali itekako glasaju po stavu , po agresivnosti , po nesigurnosti koju im stvori okruzenje a ublazi kandidat...
Verujte vise ljudi ce glasati ako kandidat kaze zbog kosova necemo ratovati nego cemo pobediti na drugi nacin,(iako pokazatelji pokazuju da se gubi) nego onaj ko kaze ma ima da ratujemo za kosovo do poslednjeg ako treba...

Poslednja izmena:

Back