Za koliko nas je "ojadila" Vučićeva vlast?

Za koliko para nas je "ojadila" Vučićeva vlast?

• Nije nas ništa ojadila

glasova: 3 18,8%
  • Do 1 milijardu evra

glasova: 0 0,0%
  • 1-10 milijarde evra

glasova: 1 6,3%
  • 10-50 milijarde evra

glasova: 1 6,3%
  • 50-100 milijarde evra

glasova: 3 18,8%
  • Preko 100 milijarde evra

glasova: 8 50,0%

• Ukupno glasova
    16
  • Anketa je zatvorena .
Cenu od 10 hiljada eura po m2 ne placaju stranci, ni obicni domaci kupci, placaju je ili srpski tajkuni ili clanovi stranke na valsti koji su ucenjeni da "investiraju" u BnV novcem koji su pokrali na korupcionaskim poslovima. Zato je BnV i dalje balkanska vukoyebija.
Cena izgradnje ne prelazi 1000 evra, naročito kada država Srbija gradi prateću infrastrukturu unutar kompleksa Kvadat od 4-6000 evra plaćaju malo imućniji građani. "Iz aviona" se vidi da je u pitanju
velika mutljavina.
Telenor je norveska firma, nije ni slovenacka ni hrvatska a ni srpska. Firma u koju se umupmava novac iz drzavnog naftnog investicinog fonda (pa je zbog toga u EU i USA pod istragom antimonopolskih zakona). Na kraju je Telenor prodao biznis u Srbiji, sta mislis zasto?
To je bila najbolja telekominikaciona kompanija u Srbiji dok je ovde poslovala. A zašto su otišli znaji samo oni.
Delta Holding vidi neku svoju poslovnu logiku u svemu, imali su novac da utce i realizuju sve a nama obicnom svetu ostaje da mrzimo super bogate
I koliko sada vredi Sava centar sa sve zemljištem od 70 miliona evra? Pa svako može da bude biznismen ko Mišković, kupi ispod cene, uloži pare u kapitalni objekat koji će uvek imati vrednost i koji uvek može nekome da proda. To je suština.

Cena izgradnje ne prelazi 1000 evra, naročito kada država Srbija gradi prateću infrastrukturu unutar kompleksa Kvadat od 4-6000 evra plaćaju malo imućniji građani. "Iz aviona" se vidi da je u pitanju
velika mutljavina.
To je bila najbolja telekominikaciona kompanija u Srbiji dok je ovde poslovala. A zašto su otišli znaji samo oni.

I koliko sada vredi Sava centar sa sve zemljištem od 70 miliona evra? Pa svako može da bude biznismen ko Mišković, kupi ispod cene, uloži pare u kapitalni objekat koji će uvek imati vrednost i koji uvek može nekome da proda. To je suština.
Koliko kosta m2 kvadratni stana na Vracharu? Tih 5-10 hiljada takodje, u centru Zemuna je 4 hiljade cak. Cena izgradnje prelazi 1000e po m2 naveliko, bliza je 2000 za luxuznu gradnju, u zavisnosti da li ugradjujes spansku/italijansku keramiku, hrastov parket I klase, aluminijumsku fasadnu stolariju, da li zgrada ima Kone lift sa touch screen monitorima, podno grejanje itd. Za 1000e/m2 vise ne mozes ni u Lestanima da ozidas kucu posle svih placenih dazbina. I ja sam bio u zabludi da ce mene da izadje trosak na 1000e/m2, cak iako sam u toj struci ceo zivot, ali me na kraju na Fruskoj gori izasao m2 1250eura (uredno sam vodio evidenciju koliko sta sam placao, sabrao na kraju to i podelio sa brojem m2). Tu je i radna snaga postala ekstremno skupa, danas u Srbiji pravog zidara ne mozes naci ispod 50-60 eura na ruke za primer, mozes naci nekog jeftinijeg ali da je priucen i da ce ti iskriviti zid koji zida.
Danas je u Srbiji takozvani nivo sive gradnje sa najjeftinijim materijalima vec 800-850 eura, treba ti jos par stotki da to uredis za stanovanje. U tim stanovima po boljim lokacijama se investitoirima ispalti da ugradju skuplje/luxuznije materijale jer je tamo kupuju oni koji imaju novca, oni koji nemaju nece ni u Lestanima moci da kupe krov nad glavom.

Zasto je Telenor otisao iz Srbije? Zato sto vise nije mogao da ostvarauje toliki profit na koji su navikli, no uleteo je Peter Kelner koji je zadovoljan tim profitom. Od kad je poginuo nemam pojma ko dalje upravlja bivsim Telenorom.

Koliko vredi Sava centar sada? 200-300 miliona? Ko bi uopste i zasta kupovao Sava centar? Da bi jednom u mesec dana iznajmljivao salu za koncerte na kojima karte kostaju 20 eura ili iznajmljuje poslovni prostor za 100eura/m2 jer boze moj danasnji Beograd bas ne obiluje praznim poslovnim prostorom? Zbog toga ce da dodje investitor iz Svajcarske ili USA i stuca 200-300 miliona u nekoj drzavi koja je ekstremno ekonomski napredna i koja ima bogato stanovnistvo odnosno ono sto vole real estate agenti da kazu "potencijal"? Ne znamo koji je interes Miskovica da sve to uradi, da li ce ga prodavati i kome, ali je od raspalog Sava centra napravljeno opet nesto sto valja, to je jedini benefit za BGD.

Uzgred, tvoje socijalisticke ideje su za postovanje, bio bi ti sjajan investitor samo da si imao u dzepu 117 miliona eura. No nisi, niti ces ikada. Miskovic ima, i za razliku od nas je uspesan biznismen. Zato i ne dolazi na ovaj forum da tupi o tudjem novcu.

Uzgred, tvoje socijalisticke ideje su za postovanje, bio bi ti sjajan investitor samo da si imao u dzepu 117 miliona eura. No nisi, niti ces ikada. Miskovic ima, i za razliku od nas je uspesan biznismen. Zato i ne dolazi na ovaj forum da tupi o tudjem novcu.
On je postao bisnismen znamo već kako i igra i dalje po istim pravilima.
Koliko kosta m2 kvadratni stana na Vracharu? Tih 5-10 hiljada takodje, u centru Zemuna je 4 hiljade cak. Cena izgradnje prelazi 1000e po m2 naveliko, bliza je 2000 za luxuznu gradnju, u zavisnosti da li ugradjujes spansku/italijansku keramiku, hrastov parket I klase, aluminijumsku fasadnu stolariju, da li zgrada ima Kone lift sa touch screen monitorima, podno grejanje itd. Za 1000e/m2 vise ne mozes ni u Lestanima da ozidas kucu posle svih placenih dazbina. I ja sam bio u zabludi da ce mene da izadje trosak na 1000e/m2, cak iako sam u toj struci ceo zivot, ali me na kraju na Fruskoj gori izasao m2 1250eura (uredno sam vodio evidenciju koliko sta sam placao, sabrao na kraju to i podelio sa brojem m2). Tu je i radna snaga postala ekstremno skupa, danas u Srbiji pravog zidara ne mozes naci ispod 50-60 eura na ruke za primer, mozes naci nekog jeftinijeg ali da je priucen i da ce ti iskriviti zid koji zida.
Ovo ti je računica sa zemljištem:

https://www.blic.rs/biznis/nekretnine/koliko-investitora-kosta-da-izgradi-neto-kvadrat/5tzz1wx

Ekonomsko ojadjivanje ovako teroristicko-mafijaske bande se ne moze opisati preciznim ciframa, jer precizne cifre nisu ekonomija, nego racunovodstvo i sabiranje/oduzimanje.

Ekonomsko ojadjivanje ove vlasti se ogleda u potpunoj kontroli i reketiranju domaceg kapitala. To unistavanje srpskih preduzetnika, koji ili postaju poslusnici, ili potpuno zavisni od drzavnog fiksa SNS udbaskih mafijasa, je nesto sto se ne moze istaknuti ciframa. Unistavaju sve elemente preduzetnistva u Srbiji, od slobodnog raspolaganja kapitalom, preko konkurentnosti na pravom slobodnom trzistu, do inovacija i creative destruction pojava.

To vredi stotine milijardi evra, i proteze se kroz generacije i decenije. To utice na svaku poru ekonomije u Srbiji.

SNS je ozbiljna kriminalna banda, i kancer drustva.

On je postao bisnismen znamo već kako i igra i dalje po istim pravilima.
Ovo ti je računica sa zemljištem:

https://www.blic.rs/biznis/nekretnine/koliko-investitora-kosta-da-izgradi-neto-kvadrat/5tzz1wx
Jarani koji su radili tu kakulaciju su odokativnom, shac, metododom osamarli da je sam trosak gradnje 1000 eura po m2 BRUTO povrsine a posto prodaju jelte NETO povrsinu ( u njihovom primeru je to 80% od bruto povrsine) onda ispada da ih gradnja povrsine koju prodaju kosta 1250 eura/m2. Kao investitor moras racunati na to da troskove gradnje zajednickih delova zgrade prebacis na kupce, to je osnov toga posla a ti toga ocito nisi svestan. Kalkulacija od 1000 eura/m2 je radjena na najjeftinijoj zavrsnoj obradi i instalacijama, sa onom luxuznom ode i na duplu cenu. Recimo laminat placas sa ugradjom 12-15-tak eura/m2 a prvoklasni hrastov parket vez ikakvih cvorova sa dascicama od 50cm te izadje i preko 100/m2, nemam pojma koliko te izadje parker od tresnjinog drveta ili pak tikovine ali znam da se i takvi parketi ugradju po luxuznim stanovima u BGD. Kanjizine ili neke turske plocice sa ugradnjom te izadju 30-35 eura/m2 a uzmes li spanske/italijanske vrhunskog kvaliteta moze da te m2 izadje i 200, mozes da ugradis PVC stolariju za 100eura/m2 (dobijes ga po toj ceni na veliku kolicinu) ali mozes da ugradis vrhunsku aliminiujumsku oblozenu hrastovinom i zatvorena antireflektujucim i antitermickim staklom za 500 eura/m2.... itd, itd.

Ovo pisanje pomalo zamara, imam ja i drugih inreresovanja. U svakom slucaju tu se maznjava dobra lova na korupciji ali nije bas u stotinama milijardi $, SDrbija nije ni toliko velika ni toliko bogata zemlja. Vase je da se izborite za vasu buducnost (doduse i ja sam zaradio za neku penziju u Srbiji), da dovedete neke nove ljude koji vise nece ukrasti ni 1$ na drzavnim poslovima i da sve koji pokusaju momentalno hapsite. Cak i svercere hrane iz Lidla koji prodaju svercovanu robu ispred Kalenic pijace... opsa, sta ce onda nas forumaski drugar, od cega ce ziveti?

U svakom slucaju prijatno. Cao. :)

To je samo iz državnog budžeta, ali se pare uzimaju i na druge načine.
Prodajom? Sta je vas jadni preCednik imao da proda kada su prethodne vlasti vec sve rasprodale sto je valjalo i bilo profitabilno? Zato i kuka na zute. On je, jadan, morao da ide okolo i preklinje da neko ulozi u Jat ili u gradnju po BGD a vi to ne cenite.

Ozbiljno, sadasnja vlast je mogla samo na buzdetskim novcima da se ovajdi, sve ostalo sto je nekome je sica za to, vec gornjom racunicom dodjosmo do toga da je od 6-15 milijardi eura neka odokativna cifra. A onda uporedite to sa onim sto je u Srbiji prodato, to nije ni 15% te cifre.

Jarani koji su radili tu kakulaciju su odokativnom, shac, metododom osamarli da je sam trosak gradnje 1000 eura po m2 BRUTO povrsine a posto prodaju jelte NETO povrsinu ( u njihovom primeru je to 80% od bruto povrsine) onda ispada da ih gradnja povrsine koju prodaju kosta 1250 eura/m2. Kao investitor moras racunati na to da troskove gradnje zajednickih delova zgrade prebacis na kupce, to je osnov toga posla a ti toga ocito nisi svestan. Kalkulacija od 1000 eura/m2 je radjena na najjeftinijoj zavrsnoj obradi i instalacijama, sa onom luxuznom ode i na duplu cenu. Recimo laminat placas sa ugradjom 12-15-tak eura/m2 a prvoklasni hrastov parket vez ikakvih cvorova sa dascicama od 50cm te izadje i preko 100/m2, nemam pojma koliko te izadje parker od tresnjinog drveta ili pak tikovine ali znam da se i takvi parketi ugradju po luxuznim stanovima u BGD. Kanjizine ili neke turske plocice sa ugradnjom te izadju 30-35 eura/m2 a uzmes li spanske/italijanske vrhunskog kvaliteta moze da te m2 izadje i 200, mozes da ugradis PVC stolariju za 100eura/m2 (dobijes ga po toj ceni na veliku kolicinu) ali mozes da ugradis vrhunsku aliminiujumsku oblozenu hrastovinom i zatvorena antireflektujucim i antitermickim staklom za 500 eura/m2.... itd, itd.
Najskuplja stavka u toj računici je zemljište koje je Srbija dala bespaltno i plus se obavezala da izgradi svu infrastukturu unutar kompleksa za trećinu vlasništva. Da je to zemljište prodato na tenderu javnim pozivom ne bismo ovaj razgovpr uopšte ni vodili.

Prodajom? Sta je vas jadni preCednik imao da proda kada su prethodne vlasti vec sve rasprodale sto je valjalo i bilo profitabilno? Zato i kuka na zute. On je, jadan, morao da ide okolo i preklinje da neko ulozi u Jat ili u gradnju po BGD a vi to ne cenite.

Ozbiljno, sadasnja vlast je mogla samo na buzdetskim novcima da se ovajdi, sve ostalo sto je nekome je sica za to, vec gornjom racunicom dodjosmo do toga da je od 6-15 milijardi eura neka odokativna cifra. A onda uporedite to sa onim sto je u Srbiji prodato, to nije ni 15% te cifre.
Kad bi samo znao koliko straobalnih para su se nakrali nevezano za budžet preko sto raznih linija.

A šta su sve prodali, to je posebna priča. Ali legitimna prodaja je manji problem od krađe.

Kad bi samo znao koliko straobalnih para su se nakrali nevezano za budžet preko sto raznih linija.

A šta su sve prodali, to je posebna priča. Ali legitimna prodaja je manji problem od krađe.
Sta su konkretno prodali? Koje firme i za koliko? Sta je dobro preostalo posle privatizacija iz I i II talasa? Ostalo je par firmi koje su imale zemlju u svom vlasnistvu (IMT i Beko, IKL u centru je prodat jos ranije) a to nisu milijarde $, nisu ni stotine miliona vrednosti da bi vlastodrsci na svojih 10% zaradili stotine miliona ili milijarde $ kojima se frljaju po ovakvim "pametnim" mestima. Svakoj vlasti kad nema sta krupno da proda, krupno reda velicine milijardu $ (a za tu lovu u Srbiji apsolutno nista nije prodato, najskuplja ikada prodata firma je NIS za 400 miliona eura kesha, telekom firma Karica je ipak bio privatna kompanija) je glavni, ubedljivo glavni izvor korupcionog novca - budzet.

Opet ilustracija, taj NIS je prodat za 400 miliona eura, 10% provizije na njega bi bilo 40 miliona a na 21 milijardu eura godisnjeg budzeta dodjosmo od minimalnih 600 miliona do 1,5 milijardu provizije na korupcinaske poslove. Pa uspotredis tih 40 milion provizije za NIS sa tih 600 miliona i dodjes da je provizija iz budzeta 15 puta veca ( averovatno je i 25 puta veca) nego ona zaradjena provizijom na prodaju najvece srpske kompanije i kompletnog monopolskog trzista naftinim derivatima. Ybt, jel kapirate kolika se lova vrti u budzetu, koliki su ti novci kad je godisnji red velicine (verovatnih) milijardu eura samo za korupciju drzavnih cinovnika koji se mogu "ogrebati" za svoj deo.

Ne kazem da korupcija nije korupcija ni prilikom prodaje zemljista ali to je mali % od onoga sto godisnje marnu na javne nabavke i investicije. Samo pogledajte koliko kostaju gradjevinski radovi koji se rade za drzavu u odnosu na one koje placaju privatnici, pogledajte da se na javnim nabavkama uvek kupuju flote najopremljenijih (najskupljih) modela automobila, kupuju se najskuplji ratni avioni na trzistu, kupuje oprema za bolnice po naduvvvanim cenama... i tako od opstine Crna Trava pa do predsednistva drzave, od JP Vodovod u Mokrinu pa do EPS-a, od pijacne inspekcije u Negotinu do generalstaba VJ. I na sve to ide %, na apsolutno sve. Zato je prosle godine i pala ona nadstresnica u NS, zbog toga sto onaj ko je trebao iz pozicije svoje struke da kaze "stanite kreteni, necu ovo da dozvolim i potpisem" to nije uradio jer je i on imao svoj % u tom poslu.

No, to je sve "nevidljivo" jer i mediji potenciraju neke bombasticnije pojedine slucajeve korupcije, pa se zamajavamo sa 20 ili 40 miliona koje je drzava navodno izgubila na nekim prodajama a ovamo za isto vreme drugovi iz vlasti marnu 20 puta vecu lovu. Cesto mi pada na pamet da se to namerno radi da se Vlasi ne dosete, nalozis da urade neku takvu prodaju i pustis "buvu" u etar, svi se gloze oko toga, pise se mesecima, godinama a za to vreme uzimas pravi i veliki novac.

Za koliko para iz državnog budžeta nas je "ojadila" Vučićeva vlast za ovih 13 godina? Ili nas možda nije ništa "ojadila" odnosno nije ništa od nas ukrala ova Vučićeva vlast?

Moje je misljenje uvek bilo da se nesreca ne moze novcano izmeriti jer neke stvari nemaju cenu.

Kada se u Vucicevoj Srbiji ne ide u skolu danima jer neko dojavljuje bombe to nema cenu, stres ne ide na kantar.
Kada nam poubijaju decu u skoli ili nam vojska pregazi decu, kada padnu tone betona na malu decu...kako izmeriti?

Kako izmeriti novcano zagadjenje, tlo, vodu i vazduh, zelezare i rudnike, kako izmeriti karence koje niko ne postuje za voce i povrce, kako izmeriti zdravstvo koje je unistio, prosvetu, gradski prevoz, koja je cena dostojanstva radnika u pelenama?

Mnogi ljudi nisu gladni i zedni, ali su zeljni stabilnosti i neke pravde.
I zato mora da ode.

Kilometri puta, trgovi i stanice, sve je to beznacajno spram pristojnosti koju su radikali i slicni naprednjaci ubili.

Mogao bi da mi pruzi na dlanu na desetine miliona bilo koje valute, opet bih glasala protiv njega.

Nije tačno, najviše su se ovajdili na zaduživanja za razne stvari (kapitalni radovi, nabavka opreme, itd...).

Imaš informacija ovde: https://www.ceicdata.com/en/indicator/serbia/external-debt

Zatim i na nečim što nije direktno vidljivo, a ne računa se u spoljnji dug, što su državne obveznice, što je opet zaduživanje države.

Dakle napredna banda nije samo pokrala ono što sada može da se ukrade, nego je i zadužila državu, tj. ukrali su i ono što će buduće generacije tek da stvore.

I naravno šlag na tortu je i zarada na kriminalnim aktivnostima, što se ne može nazvati da je direktno pljačka društva, ali je nešto što nanosi štetu društvu u ogromnoj meri. Najočigledniji primer organizovane kriminalne delatnosti su kockarnice kojih ima u neverovatno velikom broju, a čija uloga i nije kockanje, već pranje novca iz kriminalnih aktivnosti. Sudeći po broju kockarnica, čini mi se da se ovde pere novac veći i od onog koji lokalni kriminal može da "stvori".

Nije tačno, najviše su se ovajdili na zaduživanja za razne stvari (kapitalni radovi, nabavka opreme, itd...).

Imaš informacija ovde: https://www.ceicdata.com/en/indicator/serbia/external-debt

Zatim i na nečim što nije direktno vidljivo, a ne računa se u spoljnji dug, što su državne obveznice, što je opet zaduživanje države.

Dakle napredna banda nije samo pokrala ono što sada može da se ukrade, nego je i zadužila državu, tj. ukrali su i ono što će buduće generacije tek da stvore.

I naravno šlag na tortu je i zarada na kriminalnim aktivnostima, što se ne može nazvati da je direktno pljačka društva, ali je nešto što nanosi štetu društvu u ogromnoj meri. Najočigledniji primer organizovane kriminalne delatnosti su kockarnice kojih ima u neverovatno velikom broju, a čija uloga i nije kockanje, već pranje novca iz kriminalnih aktivnosti. Sudeći po broju kockarnica, čini mi se da se ovde pere novac veći i od onog koji lokalni kriminal može da "stvori".
Sinko, za tvoju obavijest: kapitalni radovi i nabavka opreme se rade preko budzetskijh izdvajanja, to je pokriveno i zakonski (Zakon o budzetskom sistemu i Uredba o kapitalnim projektima).

Budzetski deficit se pokriva stranim zaduzivanjem ili izdavanjem drzavnih obveznica.

Toliko o tome.

Uzgred zar Mozzart nije ubedljivo najveci sistem kladionica u Srbiji? Kazu da drze 65-70% trzista u Srbiji.

Sinko, za tvoju obavijest: kapitalni radovi i nabavka opreme se rade preko budzetskijh izdvajanja, to je pokriveno i zakonski (Zakon o budzetskom sistemu i Uredba o kapitalnim projektima).

Budzetski deficit se pokriva stranim zaduzivanjem ili izdavanjem drzavnih obveznica.

"Sinko", šta si sad rekao što ja već nisam rekao?
Kapitalni radovi se ne isplaćuju u potpunosti iz budžeta, već se iz budžeta finansira dug prema bankama-finansijerima tih kapitalnih projekata. Tako samo uzimali kredite kod JP Morgana za put koji je radio "Behtel", kod "Eksim banke" (valjda) za puteve koje su radili Kinezi, a sad se zadužujemo i kod regionalnih banaka takođe za puteve.
A putevi su samo jedan deo priče.
Tu je pre svega "Expo" 2027, za šta se upravo vrše pripreme za novo zaduživanje. BG metro, francuski vojni avioni, kineska vojna tehnika, energetika, itd...
Zadužiš se kod stranaca, posao daš svojima, naplatiš trostruko više od države.

"Sinko", šta si sad rekao što ja već nisam rekao?
Kapitalni radovi se ne isplaćuju u potpunosti iz budžeta, već se iz budžeta finansira dug prema bankama-finansijerima tih kapitalnih projekata. Tako samo uzimali kredite kod JP Morgana za put koji je radio "Behtel", kod "Eksim banke" (valjda) za puteve koje su radili Kinezi, a sad se zadužujemo i kod regionalnih banaka takođe za puteve.
A putevi su samo jedan deo priče.
Tu je pre svega "Expo" 2027, za šta se upravo vrše pripreme za novo zaduživanje. BG metro, francuski vojni avioni, kineska vojna tehnika, energetika, itd...
Zadužiš se kod stranaca, posao daš svojima, naplatiš trostruko više od države.
Kapitalni radovi se isplacuju iskljucivo iz budzeta, ne postoji zakonski osnov da se uzme kredit za autoput taj i taj direktno od stranih banaka, u skupstini se izglasa budzet (ili rebalans) za sledecu godinu gde Vlada i svako ministarstvo obrazloze svoja potrazivanja iz budzeta. Pa tako ministarstvo za kapitalne investicije/gradjevinarstvo taksativno navede koliko novca im treba za uzgradnju autoputa tog i tog u sledecoj budzetskoj godini. Ako drzava ne moze da pokrije budzetske rashode sa budzetskim prihodima (sto je zadnjih +20-tak godina praksa) onda se razlika pokriva stranim zaduzenjima. Tacnbo se zna koliko kosta autoput taj i taj i onda se drzava zaduzi kod Morgan ili EBRD banke za taj iznos sa obrazlozenjem namene tog kredita. Tako to dragi a neupuceni sinko fercera. Ne moras da zahvaljujes, zato je forum i mesto gde mozes da naucis nesto o stvarnosti.

A da se vratimo na tebe, ti si sinko napisao da se na budzetska zaduzenja DODATNO drzava zaduzuje kreditima za kapitalne investicije, nabavku opreme i ostale stvari. Pa da jos jednom citiramo samog tebe:
Nije tačno, najviše su se ovajdili na zaduživanja za razne stvari (kapitalni radovi, nabavka opreme, itd...). ..... Dakle napredna banda nije samo pokrala ono što sada može da se ukrade, nego je i zadužila državu, tj. ukrali su i ono što će buduće generacije tek da stvore.

Iz ovoga je vidljivo da ti ne razumes (ili nisi obavesten) kako se finansiraju kapitalni radovi, nabavka opreme i ostale stvari koja radi drzava. Te umesto da se zahvalis sto ti neko otvori oci ti odmah skaces na njega. Tako tipicno za online "poznavaoce" i komentarore u Srbiji, olako se upustite u komentarisanje stvari koje ne poznajete a ne dopustate da vam neko ukaze na to da ste neupuceni. U moje vreme kad te neko tako uputi ocekivalo se da to i prihvatis a ne i dalje istrajavas u svojim stavovima. OK, od apriori stava da se kapitalne investicije iskljucivo finansiraju izvan budezta dodatnim zaduzivanjem polako si presao na to da se delimicno isplacuju, mala pukotina u tvojoj strategiji, a svako dalje inistiranje je samo stav da si tvrdoglav a ne obavesten ili obrazovan.
Takve stavljam na ignore listu.

Back