Koliko kilometara možete da vozite "u cugu"?

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.861
Koliko kilometara možete da vozite bez pauze, a da ne napravite sudar ili prekršaj?

Postavio sam ovu temu jer je jedna moja poznanica iz Loznice vozila do Beograda, završila šta je imala, vozila nazad, sve bez problema i bez pauziranja i kad se vratila u Loznicu, slupala auto takoreći pred kućom.

E sad, ne znam da li je ona loš vozač, ne verujem da je loša jer je pre živela (i vozila) u Beogradu i za tih nekoliko godina nije imala nijedan problem, znači i da nije nešto posebno dobar vozač, nije ni loš. Hajde da postavim ovu temu da je prosečan vozač.

Koliko ste najdalje vozili i da li ste pravili pauzu?

Oko 350 km u jednom pravcu.Ali pravim pauze. Nemam problem da 200 km odvezem u cugu.
Ja dugo vremena nisam išao daleko ali sećam se kao dete da su ljudi vozili od Beograda do Herceg Novog sa samo jednom pauzom, na Tjentištu.

Mislim da ja toliko ne bih mogao, i to se onda išlo sa "Stojadinom" sa sve prikolicom. Ili čak i "Fićom". :D

Doduše, nisam uračunao ove nenormalne vrućine.

Ja dugo vremena nisam išao daleko ali sećam se kao dete da su ljudi vozili od Beograda do Herceg Novog sa samo jednom pauzom, na Tjentištu.

Mislim da ja toliko ne bih mogao, i to se onda išlo sa "Stojadinom" sa sve prikolicom. Ili čak i "Fićom". :D

Doduše, nisam uračunao ove nenormalne vrućine.
Nema potrebe za tim. Ali bih mogao da baš moram.

I faktor mladosti.
Sećam se kao klinac od 20 godina zamolio me komšija da idem sa njim da preuzme auto sa mađarske granice, pa mu treba neko da doveze taj drugi auto.

Krenuli smo uveče, bez stajanja, on je vozio, kad smo se vraćali, ja sam vozio jedan a on drugi auto, uopšte nisam bio umoran, ali smo ipak svratili na ćevape u povratku :)

Ja sam tad mogao i "u cugu", sad se iskreno ne bih kladio na sebe 🤣

Ја стајем на пар сати, највише због тоалета :) , али одвезао у дану, без одмарања, оно кренем ујутру, стигнем увече/ноћу, пар пута преко 1200 км. Али је то реално превише
Realno, jeste. Ipak svaka čast.

Zavisi sta se vozi i gde se vozi.

Dobar SUV sa pametnim tempomatom, ako vozim autoputem, mogu da teram koliko hocu, bukvalno od ujutru do uveče, dok mi se inače ne prispava. Pauze pravim samo za wc, grickam nešto lagano usput i teram.

Dok neki manji, tvrdi sportski auto po krivinama u Alpima, nema šanse ni 3h u cugu.

Sa motorom pravim pauze na sat i po. Tu nema zaiebancije.

Koliko kilometara možete da vozite bez pauze, a da ne napravite sudar ili prekršaj?

Postavio sam ovu temu jer je jedna moja poznanica iz Loznice vozila do Beograda, završila šta je imala, vozila nazad, sve bez problema i bez pauziranja i kad se vratila u Loznicu, slupala auto takoreći pred kućom.

E sad, ne znam da li je ona loš vozač, ne verujem da je loša jer je pre živela (i vozila) u Beogradu i za tih nekoliko godina nije imala nijedan problem, znači i da nije nešto posebno dobar vozač, nije ni loš. Hajde da postavim ovu temu da je prosečan vozač.

Najvise sam odvozio cca 900 km bez prekrsaja i sudara. Put je bio sa dosta stajanja jer smo stali u dva grada. Razgledavanje, hrana, cuga. Nije nam se zurilo.

Besmisleno mi je juriti od tocke A do tocke B kao sta smo lani brat i ja isli do Minhena. cca nesto vise od 500 km. Svako je odvozio odprilike pola, a sta se mene tice stajao bi svako toliko. Ne radi umora nego razgledavanja. Drugi dan sam odvozio 150 km do Austrije koje je dosta trajalo jer sam cesto stajao. Volim razgledavanje :)

To sve zavisi od toga da li sam odmorna ili ne.

Kada sam lepo spavala i vozim recimo pre podne ili tokom dana, onda mogu 4 sata bez problema i bez stajanja, oko 400-500 km. Recimo Beograd - granica sa Makedonijom. Mada sam vozila i Beograd - Krk bez stajanja, to je oko 560 km. A bome i BG-Ljubljana bez stajanja. ("čekanje" na granicama je isto vožnja)
Inače je preporuka praviti pauze na svaka 2 sata.

Ali kada sam umorna, onda mi se prispava i posle sat-dva vožnje... to je ako sam tog dana bila na plaži, ili te noći nisam dobro spavala, kratko. Ili ako vozim u sumrak, tad se najviše umorim jer sam inače jutarnji tip.

Nego me čudi Loznica, pa ona je na nepuna 2 sata? Vozila sam mnogo puta do Loznice bez stajanja i nisam se umorila. Tako da ta osoba je prosto bila umorna, ne mora da ima veze sa tim koliko dugo je vozila. Ima dana kada smo raspoloženi za vožnju, a ima i onih kada smo zamišljeni, teško nam da vozimo, jedva čekamo da stignemo.

U cugu mogu dok me ne uvate.

28h...samo zakacim leg bag i conveen i picim..

Active-leg-bag-9.jpg

Back