Koliko je dobro biti zaljubljen?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
332.640
Koliko je dobro biti zaljubljen ili je nekada bolje posvetiti se drugim stvarima u životu?

Clipsrce.jpg
 
Koliko je dobro biti zaljubljen ili je nekada bolje posvetiti se drugim stvarima u životu?

Pogledajte prilog 1501027
Od jednog velikog za mene, a suštinski nebitnog srceloma, biram da se zaljubljujem tako što sam zahvalna i radosna jer određena osoba/stvar postoji, ali više ne pokazujem i ne zamišljam čitav život proveden sa tom osobom/večito zagledana u istu stvar. Zaljubljujem se i u impersonalizovane ili depersonalizovane stvari-likove iz romana, filmova, stripova, ali i čitave neke filozofije svakodnevno. Traje, pa popusti, ili postane deo mene.
Ostane često lep osećaj-eto, i to sam doživela i proživela na svoj način. U nešto sam bila samo zaljubljena, a nešto je poprimilo oblik obeležja mog života. Obeležje života pripisujem ljubavi, koju ipak stavljam za lestvicu iznad u odnosu na zaljubljenost.
 
Biti zaljubljen je predivno osećanje koje može doneti mnogo radosti, sreće, uzbuđenja i smisla u životu. Zaljubljenost takođe ima pozitivne efekte na zdravlje, kao što su poboljšanje raspoloženja, imuniteta, krvnog pritiska i stresa. Međutim, biti zaljubljen takođe može imati i neke izazove, kao što su nesigurnost, ljubomora, razočaranje, patnja i gubitak sebe. Zato je važno da ne zapostavljamo druge aspekte svog života, kao što su porodica, prijatelji, hobiji, karijera i lični razvoj. Oni nam mogu pomoći da održimo ravnotežu, samopoštovanje, zadovoljstvo i ispunjenost. Biti zaljubljen je divno, ali nije jedino što je važno u životu. Treba težiti harmoniji između ljubavi i drugih stvari koje nas čine srećnim i celovitim. 🥰
 
Dobro, korisno, preporučljivo....
Ko ume da voli taj ne bi ništa drugo trebao da radi u životu, toliko je malo ljubavi! - kaže jedan mudar čovek
Mislim da ko nije voleo i ko ne voli i ne zaljubljuje se gubi mnogo - bez obzira na sve što je čovek spreman da uradi u tom stanju.
Mislim da je to jedno posebno lepo stanje i da u njemu dolaze do izražaja sve najbolje osobine čovekove - koje su u drugim okolnostima ugušenje obzirom: nisi budala, šta ti dobijaš od toga, a šta ako te prevare, a šta ako ti ne uzvrate i ostalim izgovorima koji kvare sve.

Treba se zaljubljivati iznova i iznova, i svaki put kao da je prvi i time obnavljati snagu srca da bi moglo da podnese čemer svakodnevnice i teret života koja guši i umara i otežava život.
 
Ljubav dovodi do lučenja dopamina, hormona sreće i zadovoljstva, koji je dobar za naše fizicko a i mentalno zdravlje kao što su pamćenje, aktivnost i raspoloženje., i naravno "dobiješ krila" i misliš da možeš da preletiš ceo svet :lol:
О тим хормонима не знам много.
Али кад волиш, онда ти је све лакше.
Буквално те и ударци мање боле.
То је главна лекција из животне школе.
Ето, чак се и римује...
:cool:
 

Back
Top