Koliko je hrabrost bitna za ljubav?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma, brt mislila sam na ono lepo je imati odnose sa osobama koji rešavaju probleme, odnose, ne beže, ne sakrivaju se iza ovog ili onog, tuđih uticaja itd. Ono kad kaže ja bih ali me ta i ta osoba pritisla, pa jbt šta ima ko da te pritisne, uradiš šta hoćeš. Itd. Ili ono beži od osude okoline, šta će ko reći. Pa stani na crtu. Tako.. ima puno stvari gde je potrebno biti jak i odlučan. Možda sam čak više mislila na odlučnost nego hrabrost. Ali nebitno, piše svako šta misli
Niko nije uvek jak, hrabar i odlučan, niko ne rešava uvek probleme i popravlja odnose. Nekad je do nas samih, umori se čovek od silnih, krupnih i sitnih nedaća, pa bi samo da ćuti i spava. Nekad smo se previše dali, pa nam nije mnogo ostalo, onda smo mali i prazni. Nekad je do volje i merenja čiji je duži i ko je koliko puta napravio prvi korak. Ništa u životu i ljubavi nije crno ili belo, i ništa nije sivo poput umornog srca. Nekad je hrabrost otići, nekad boriti se, a nekad pustiti da sve prođe. Jer najteže je sebi priznati da si se za.j.eb.ao.

Poslednja izmena:
Niko nije uvek jak, hrabar i odlučan, niko ne rešava uvek probleme i popravlja odnose. Nekad je do nas samih, umori se čovek od silnih, krupnih i sitnih nedaća, pa bi samo da ćuti i spava. Nekad smo se previše dali, pa nam nije mnogo ostalo, onda smo mali i prazni. Nekad je do volje i merenja čiji je duži i ko je koliko puta napravio prvi korak. Ništa u životu i ljubavi nije crno ili belo, i ništa nije sivo poput umornog srca. Nekad je hrabrost otići, nekad boriti se, a nekad pustiti da sve prođe. Jer najteže je sebi priznati da si se za.j.eb.ao.
srce nikad ne moze da bude umorno bas kao neciji duh.

samo telo koleginice. samo telo.

Ali ako bi ipak trebalo dati neku definiciju, nezavisnost, usklađenost naših vrednosti i našeg ponašanja, ništa fejk, ništa gluma, pa nek košta koliko košta. :)

Mda. Privlačno je voditi ljubav sa takvom osobom. Znaš da šta god uradi to je uradila iz cele sebe, pa makar to bila i neka kombinacija ;)

I neće se posle praviti luda ;)
Stoji iza sebe i svojih dela.

Tako meni deluje kad neko ima integritet.
(od reči integralno, potpuno, celo ?)

Integrity comes from the Latin word integritas, meaning "one" or "whole."
People who are one way on the inside and another way on the outside—i.e., not. “whole”—lack integrity; they have “duality” instead.

Integritet je važniji i od hrabrosti i od odlučnosti. Bez integriteta sve druge osobine su nekako bledunjave, bez sjaja, čak i kad su važne. Osim toga, integritet je tako sexy.

Kad tako gledamo, hrabrost za osobu od integriteta nije posebna vrlina, niti je pitanje da li će je imati ili neće, već je imanentna. Biti ceo i to što si, ne skrivati se iza drugih ili čak sebe, jasno se suočiti sa svima, to za takvu osobu nije opcija već način funkcionisanja.

Hrabrost bi bila volja i suočenje sa nečim možda teškim?

Iskrenost takođe ne ide bez hrabrosti.

Hrabrost je i da se odupreš mišljenjima drugih i ideš kuda misliš da treba

Imati pored sebe hrabru osobu koja je to dokazala ili neku kukavicu? Šta biste pre izabrali? ;) Da li je to važno?
Nije važno.
Niko nije univerzalno hrabar niti univerzalno kukavica, niti je čovek rigidno biće koje se drži nekog zacrtanog kursa , ma šta mislio ili pričao o sebi.
Volimo ljude zbog nekih drugih stvari.

Hrabrost bi bila volja i suočenje sa nečim možda teškim?

Iskrenost takođe ne ide bez hrabrosti.

Hrabrost je i da se odupreš mišljenjima drugih i ideš kuda misliš da treba

Imati pored sebe hrabru osobu koja je to dokazala ili neku kukavicu? Šta biste pre izabrali? ;) Da li je to važno?

Paulice..hrabrost nije voljno stanje već moranje stanje..
Kad kažeš sebi -ja moram i onda se suočiš sa problemom, to je hrabrost..

Dakle, kad sam dovedena pred svršen čin izuzetno sam hrabra u suprotnom, nema veće kukavice od mene..:lol:

Kad tako gledamo, hrabrost za osobu od integriteta nije posebna vrlina, niti je pitanje da li će je imati ili neće, već je imanentna. Biti ceo i to što si, ne skrivati se iza drugih ili čak sebe, jasno se suočiti sa svima, to za takvu osobu nije opcija već način funkcionisanja.
Da, možemo i ovako da kažemo: osobu od integriteta ni sopstveni strah neće sprečiti da uradi ono što smatra ispravnim i potrebnim. :)

Dakle, kad sam dovedena pred svršen čin izuzetno sam hrabra u suprotnom, nema veće kukavice od mene..:lol:
Ovo mi se dopada. Većina ljudi ima sreće jer prođe kroz život bez preke potrebe da izvuče iz sebe sav svoj potencijal za hrabrost.

Da, možemo i ovako da kažemo: osobu od integriteta ni sopstveni strah neće sprečiti da uradi ono što smatra ispravnim i potrebnim. :)

Rekla bih da tada strah uopšte nije ni tema.

E, što se toga tiče, negde sam pročitala u jednoj protestantskoj etici, nešto tipa: "uradim to pa makar se nebo srušilo" ;) Drugim rečima, za ono što mislim da treba, efekti kao strah itd su sporedna stvar :D

Pa ja ne mislim tako. U svakom danu, u susretu sa ljudima, u sitnim odlukama, dolazi do toga jesi ili nisi ;)
Da li iz straha razmišljaš o B opcijama... ili odmah radiš A opciju ako deluje da tako treba.
Zar se to ne dešava svakog dana?
Ovo mi sad nije jasno. Zašto postoji razlika?

Biti hrabar u zdravom smislu reci je biti sposoban da izadjes iz zone komfora. Da se suocis s problemom, da krenes da ga resavas. Naravno i u trenucima retke opasnosti biti spreman da budes krvolocna zivotinja.
Ali u ljubavi, po meni je opasna stvar uzimati hrabrost kao meru ili kriterijum, jer to lako ode u krajnost i budalastinu koja skupo kosta. Pogotovu u nasem drustvu koje izrazito machoisticko i femisticko. Ljudi su spremni da izadju iz kola i potuku se oko toga ko je imao prednost. Frajer koji je spreman posle 4 - 5 pica da razbije flasom nekome glavu i izdeformise mu lice za ceo zivot? Zasto? Jer ju je muvao? A ona mu mozda dala signal pre toga? To se racuna kao hrabrost kod nas, biti budala. A razlika je sto ne umes da procenis situaciju i rragujes impulsivno. A to je onda podlozno manipulaciji, niti perspektiva za zivot. Zamisli odnos gde ona njega konstantno provocira na hrabrost pasivno agresivnim ponasanjem. A i nisi neki. Ti da si neka muskarcina... Onda selektivno biranje najagresivnijeg muskarca u drustvu i davanje tome signal kako bi doslo do tuce oko nje. A njoj proradi onaj osecaj u stomaku. Napali se.

Jednim delom zato nam je drustvo i nazadno, jer smo u nekim stvarima na nivou predpubertetlija. Impulsivni i lako planemo na rec biti hrabar, biti baja, biti hrabar biti jak.
Licno se jezim od zena koje pominju da musko treba da je musko. Zna se tacno na sta misli. Kao da trazi pit bula, neku budalu da joj dopunjuje patolosku gresku u odrastanju. Nekakav iracionalan strah i potreba za zastitom, cak do mere erotizacije svega toga. Vidjao takve slucajeve i dalje od mene.

Back