Koliki ti je iq?

devojkaK:
Pa, mislim da ce ti pomoci. Meni je pomoglo kad nisam imala snaga zbog velikog posla. Popij i "Gynko". :wink:
Gynko je cudo, nekad sam to konzumirao, posle sam iz ne znam kog razloga prestao, ali toplo preporucujem svima.
I da pitam ove sto su resavali "Europski test inteligencije" da li su postovali 'time limit' od 20 min. ili su razmisljali po 5min. na svakom pitanju?

He kad se setim osnovne skole kad sam radio to cudo i pravdao se razrednoj: "Ma znao sam ja sve, samo nije bilo vremena".

1. Ako legnes u 8 sati i navijes sat da ti zvoni u 9 sati, koliko dugo ces spavati?

2. Da li u SAD-u postoji 25. decembar?

3. Ako imas u kutiji samo jednu sibicu i ulazis u mracnu sobu u kojoj se nalaze: petrolejka, plinska svetiljka i pec na drva, sta ces prvo zapaliti?

4. Neki meseci imaju 30, a neki 31 dan, koliko meseci u godini ima 28 dana?

5. Sta pise na novcicu od tri dinara?

6. Doktor ti je dao tri tablete, da pijes jednu na svakih pola sata. Koliko ces dugo piti tablete?

7. Sanjas da si u mracnom tunelu, sa jedne strane dolazi voz, a sa druge zmaj. Sta ces uciniti?

8. Sta je bilo pre 1945. godine?

9. Da li je moguce coveka koji je ziveo severno od New Yorka, sahraniti zapadno od Misisipija?

10. Da li je moguce u SAD-u, vencati se sa sestrom svoje udovice?

11. Ako pod punim Mesecom bacis crveni kamen u Crno more, sta ce se dogoditi?

12. Ti si moj sin, a ja nisam tvoja mama, sta sam ti ja?

13. Ako se coveku odsece desna ruka, koliko mu prstiju ostane?

14. Avion se srusio na kanadsko-americkoj granici. Gde ce se sahraniti preziveli putnici?

15. Koliko rodjendana ima majka troje djece?

16. Jabuka ima tri grane, svaka grana ima tri grancice, svaka grancica ima tri ploda, svaki plod ima tri kostice. Koliko ima krusaka na stablu?

17. Koliko puta u toku 24 sata (jednog dana) minutna kazaljka predje iznad satne kazaljke?

18. Ako danas u podne pada jaka kisa, moze li se za 36 sati ocekivati jako sunce?

19. Bijeli pjevac snese jaje na jugoslovensko-hrvatskoj granici. Da bi se izbegao medjunarodni spor, cije je jaje?

20. Koliko je 10 i 30?

Ajd da vas vidim 8) :wink: :D

Truman:
krvolok:
limunada:
A sad mi nesto pade na pamet...Koliki je iq onih koji sastavljaju te testove? :) Jer ako su oni recimo u stanju da sastave test npr.do 150 recimo da je to max....to automatski znaci da su oni pametniji od 150 i ko ce sad da utvrdi tu njihovu pamet... :roll: uh...nadam se da vam je jasno sta sam htjela reci... :

Pa fora je valjda u tome sto se ta pitanja smisljaju godinama a to cine ljudi koji su,pretpostavljam,inteligentni.I onda se okupi grupa strucnjaka,sastavi pitanja od vec postojecih,uvede norme i to je to.

Inteligencija je brzina povezivanja i otkrivanja veza izmedju objekata.
tako da ustvari svaka osoba pre ili kasnije reshi sve zadatke na testu inteligencije , ali je pitanje za koliko vremena. Naravno da tu postoje ogranichenja tipa nepoznavanja abecede ili slabije znanje matematike koji znaju da umanje verovatnocu "padanja na pamet" kombinacije i odnosta izmedju brojeva ili slova....ali kod slika je mislim sve jasno....

I kad smo vec kod toga koliko je maksimum koji se dobija na mensinom testu na hrvatskom sajtu , mislim na ovaj link koji je nina dala ....

Vidim neko 150 , ja dobih 156 , pa me interesuje koliko bi to otprilike bilo u onim silnim skalama vishe ih i nepamtim koliko ih ima.....

Tuzni_patak:
Truman:
krvolok:
limunada:
A sad mi nesto pade na pamet...Koliki je iq onih koji sastavljaju te testove? :) Jer ako su oni recimo u stanju da sastave test npr.do 150 recimo da je to max....to automatski znaci da su oni pametniji od 150 i ko ce sad da utvrdi tu njihovu pamet... :roll: uh...nadam se da vam je jasno sta sam htjela reci... :

Pa fora je valjda u tome sto se ta pitanja smisljaju godinama a to cine ljudi koji su,pretpostavljam,inteligentni.I onda se okupi grupa strucnjaka,sastavi pitanja od vec postojecih,uvede norme i to je to.

Inteligencija je brzina povezivanja i otkrivanja veza izmedju objekata.
tako da ustvari svaka osoba pre ili kasnije reshi sve zadatke na testu inteligencije , ali je pitanje za koliko vremena. Naravno da tu postoje ogranichenja tipa nepoznavanja abecede ili slabije znanje matematike koji znaju da umanje verovatnocu "padanja na pamet" kombinacije i odnosta izmedju brojeva ili slova....ali kod slika je mislim sve jasno....

I kad smo vec kod toga koliko je maksimum koji se dobija na mensinom testu na hrvatskom sajtu , mislim na ovaj link koji je nina dala ....

Vidim neko 150 , ja dobih 156 , pa me interesuje koliko bi to otprilike bilo u onim silnim skalama vishe ih i nepamtim koliko ih ima.....

Pa to bi otprilike bila ona 2% natprosecno inteligentnih ljudi a skala ide do 174 po ovom testu.
Ocigledno da ispadosmo svi geniji posto se osoba koja ima vise od 130 smatra vec natprosecno inteligentnom. Ipak, ovaj mensin test je samo bio pretest za prijavu na pravi, dakle, tek tu bi se videli realni rezultati :wink:

lady me:
Nina2:
lady me:
ih bre Nina... ovaj test ti je za predskolsko...

Dal je moguce da ti stvarno nisi skapirala da je to zezanje? :shock: Pa pise ti 'zabavni test..'
Pod hitno na jos jedno merenje pravog IQ :wink:

pa zabavan je mozda za decu predskolskog uzrasta ili za one koji su na tom intelektualnom nivou... :roll:

O, pa izvin'te molim vas gospodjo , sto smo ostali mozda previse infantilni u odnosu na Vas. :roll:
Ali ipak bih bas volela da mi das odgovore na pitanja bas da vidim na kom si ti nivou. Mogu da se kladim da bi pogresila na najglupljem pitanju od ovih glupih.
Samo da ti kazem da je jedno pitanje iz ove glupe grupe bilo i na Milioneru i da se lik koji je odgovarao zeznuo pri istom.

lady me:
ajde Nina ne pali se...
Pitanja jesu za klince i zato je tvoja postavka istih na ovom topicu sa sve : "ajd sad da vas vidim" smesna.
A i ti si smesna.

Cico, tesko da bih se palila zbog tebe. 8)
Izuzetno mi je drago da se zabavljas na tako nizak nacin, ismejavajuci mene, mada cudi me da ti moj prethodni post sa testom mense nije bio smesan, vec si brze bolje pozurila da se pohvalis svojim rezultatom (neko bi te zato mozda nazvao sitnom dusom, ali ja bas i ne volim da vredjam na taj nacin, jos manje da se spustam na tako nizak nivo, citaj tvoj.) :?
Zabava je obostrana kad vidim koliko ocekujes da padnem na ovakve glupe provokacije u pokusaju kacenja samnom, zao mi je, jednostavno tvoje misljenje ne smatram uopste bitnim.
Sad mozes slobodno da nastavis sa provociranjem i vredjanjem.

Posto je kao sto rekoh bio u pitanju zabavni test evo i smesnih (za neke glupih) odgovora:

ODGOVORI:

1. 1 sat
2. Da.
3. Sibicu.
4. Svi.
5. Ne postoji novcic od tri dinara.
6. Sat vremena.
7. Probuditi se.
8. 1944. godina.
9. Ne.
10. Ne jer si vec mrtav, buduci da ti je zena udovica.
11. Potopice se.
12. Tata.
13. 15 prstiju.
14. Nigde, jer preziveli nisu mrtvi.
15. 1 rodjendan, svoj.
16. Ni jedna, jer na jabuci ne rastu kruske.
17. 22 puta.
18. Ne, jer ce biti ponoc.
19. Petao ne nosi jaja.
20. Pola jedanaest.

Evo malo i konkretnih stvari... Sa MENSA-inog newsletter-a:

Testiranje u Beogradu (31.10.)
------------------------------
Testiranje ce biti odrzano, u vise grupa, u nedelju 31. oktobra 2004.
godine, u terminima od 10:30, 12:00 i 13:30 casova, u prostorijama na
adresi Resavska (bivsa General Zdanova) 28.
Za testiranje se mozete prijaviti od srede 27. oktobra do petka 29.
oktobra, na sledecim lokacijama:
- u prostorijama Call-a, Djordja Jovanovica 11/I u vremenu od 12 do 17
casova
- u prostorijama studentske unije na Elektrotehnickom Fakultetu u
vremenu od 12 do 14 casova
- u prostorijama INS-a, Djure Jaksica 6/I u vremenu od 17 do 19 casova

Prilikom prijavljivanja OBAVEZNO sa sobom ponesite neki dokument iz
koga se moze videti vas JMBG (licnu kartu, pasos, ...). Tom prilikom ce
vam biti odredjena grupa, odnosno termin, za testiranje. Donja starosna
granica za testiranje je 17 godina.

Cena testiranja je 600 dinara, a ucenici, studenti i penzioneri
placaju 450 dinara. Molimo vas da ponesete djacku knjizicu, indeks ili
neki drugi dokaz da spadate u kategoriju onih koji se testiraju po
povlascenoj ceni. Prijave ce se primati sve dok se ne ispuni predvidjeni
broj mesta. Ukoliko preostane slobodnih mesta, uplate ce se primati i na
sam dan testiranja.
Dodatne informacije mozete dobiti na bginfo@mensa.org.yu

Detaljnije informacije o proceduri testiranja mozete naci u
narednoj poruci ili na nasoj prezentaciji na sledecoj adresi:
http://www.mensa.org.yu/test.php#procedura

Hvala na interesovanju.

Pa ajd' sad trk tamo da se testirate... Da ne bude 'svi junaci mukom ponikose' :D

Back