Koliki ti je iq?

limunada:
Prvo bilo koliki ti je q...,a sad iq. :oops:

Svi se samo nesto hvale. :lol:
Ipak se sve vrti oko q.... :D
Radio sam na web.tickle.com, ispalo 135 (mada je test suvise lagan). Na onom skolskom 119 (ali sam to radio par dana kasnije - zakasnio na cas - pa mi je okruzenje malo odvlacilo paznju (gresio sam na najlaksim, a resavao najteze - zena se zabezeknula:) )
Za mensu sam jos mali - primaju samo preko 17 godina, a ja jos uvek imam 16 (do 14. juna) :(

i daaa, treba uzeti u obzir i to da je taj test za odrasle-kojima je uz to engleski maternji-, i dolazimo do ocekivanog zakljucka da sam ja jedno veoma inteligentno dete od samo 14 godina.

he, he. egoizam je cudo jedno :wink:

Ma, ti testovi na netu su sra*nje. Uvek prikazu manje nego shto to zaista jeste. IQ nije samo oko matematike i fizike, nego u kolichini opshteg znanja, iskustva, i mogucnosti snalazenja u nekim iznenadnim situacijama. IQ nema nikakve veze sa pamecu choveka. Neko moze da ima inteligenciju 200 a da nema pojma sa pojmom. Sve zavisi od choveka do choveka i ova tema ja napravljena da bi se svi prikazivali u najboljem svetlu. Yeah, right... :roll:

Elem, sve je to relativno (Ajnshtajn :wink: ).

Inteligencija, mudrost, zivotno iskustvo.
IQ je ljudska (vestacka) podela, a sposobnosti jednog ljudskog bica se ne mogu izraziti samo jednim brojem (i to celim, posle svega).

Najpametniji je onaj ko ume da uziva u zivotu, kakav god da je.

Sve najbolje.

Kakvo pitanje.
Zaboga... ne.
Ima onih za koje se pitam da ne kuckaju mozda iz neke specijalne shkole, a takodje ovde su prisutni i oni koji me odushevljavaju. Mislim... zashto bi na forum dolazili inteligentniji?

Ili smatrash inteligentnijim one koji zanju da ukljuche kompjuter i dodju na Net/forum.

Lanfear:
Kakvo pitanje.
Zaboga... ne.
Ima onih za koje se pitam da ne kuckaju mozda iz neke specijalne shkole, a takodje ovde su prisutni i oni koji me odushevljavaju. Mislim... zashto bi na forum dolazili inteligentniji?

Ili smatrash inteligentnijim one koji zanju da ukljuche kompjuter i dodju na Net/forum.

Nisam rekao da to mislim. Slazem se sa tobom.

Tinar:
Kada su nas primali u shkolu, bio je taj test. I nisam saznala rezultate (pa, nisam se ni raspitivala). Svejedno, mi na psihologiji radili inteligenciju i spominjali da geniji imaju IQ preko 130. I mi pitamo jel ima u nashem odeljenju i profa kaze da ima. Odem ja do profe, pitam je za rezultat i kaze mi da sam ja ta sa preko 130. Ljudi, koji je to shok bio za mene. Ne zna tachno koliko, ali je preko 130. :D :D :oops:

Ti si samo umno nadarena. Da bi bila genije moras izmisliti nesto sto niko do sad nije, genij nije koeficient inteligencije, to je neka vrsta titule jer je diskutabilno da li je neko ili nije izmislio nesto novo. A nesto novo, to ti je... e pa da ti kazem pa da ti budes genije! Nece moci!

krejzi_dajmond:
Na sajtu Mensa hrvatska sam radio test (izgleda vrlo ozbiljno, ali ne znam da li je to zvanican test) i rekli su mi da taj iq ne mogu da koristim zvanicnoo jer ga nije pregledao taj psiholog.
A, da, 147.
E, da, i ja sam radila taj test i isto mi je pisalo da moram da odem na zvanicno ispitivanje da bi rezultati bili pouzdani, jer tu je onda jos mnogo faktora koji uticu na rezultat. i isto mi je bilo 147 koliko se sjecam.
a na onom engleskom Tinkle mi je bilo 136.

http://www.mensa.hr/# je adresa Mense iz Hrvatske.S desne strane se nalaze opcije a jedna od njih je i online iq test. Sto se testa tice, nervira me sto je u prvom zadatku abeceda, ali sve ostalo je graficko-numericki test. Radi se 20 min. Valjda je slican i na pravom mensa testiranju. Uzgred, jel bio neko na to testiranje?

Back