Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a mozes i da se prijavis regularno na druge vezbe koje ti se vise svidjaju pa ides. bitno je da radis kolokvijume pa makar imao i keca ali najbitniji je potpis koji dobijes na kraju semestra da si pohadjao minimum dve vezbe tj.da imas dva potpisa u indexu da pokazes na salteru kad overavas semestar.

Ja te potpuno razumem..prvo i prvo jer Uvod u pravo ne mogu da slusam na predavanjima,toliko su mi nezanimljivi predavaci...danas sam otisla i popodne cisto da vidim da nije to do onog naseg nesrecnog Jovanovic ujutru,ali nije...a nedostatku koncentracije doprinosi i to sto nas ima 1000 i cim krene neko komesanje ja izgubim nit i ne mogu da se ukljucim ponovo! Ovo Rimsko mi jos deluje i zanimljivo jer sam i na predavanjima i na vezbama kod ZIke...Uporedna pravna sam kod Voje i to mi je donekle zanimljivo...ali ovaj Uvod...Tabula rasa! Ne znam da li jos neko ima,ili je imao isti problem!
A za ovaj engleski,ako ne polozim ovaj test,mogu da se obesim lepo! :)

Oooo da! Zamisli još kako je kad sediš u poslednjem redu na balkonu na Uvodu xD Hvala bogu pa su tu vežbe inače ništa ne bih razumela :(

Ne bih se ja brinla za engleski, uostalom ne ulazi u prosek, bitno je samo da položiš, a mislim da svako to može :)

Bilo bi lepo kad bi neke starije kolege dale savet nama zelenima :mrgreen: Što se tiče profesora, učenja... :)

ljudi moji nemojte da se tripujete za engleski. prvo sto se tice toga sta se uci, svaka prosecna srednja skola ili gimnazija ima isto gradivo u prvoj godini :) prezent, past, blabla upravni govor... mislim zamislite, postavljanje pitanja...
sto se tice seminarskog to moze a i ne mora ali za malo truda mozete da dobijete ocenu vise na ispitu bez da odgovarate. a kolokvijume radite kako god umete samo sto bolje jer vam od toga najvise zavisi ocena na ispitu. ja sam generacija 08 i nama je tako bilo. a na testu moze da se prepisuje jer se radi u petici gde se sjati cela rulja prve godine. ja sam sedela u prvom redu tako da, verujte mi na rec. samo ako vam se nije nesto promenilo. engleski treba da vam je najmanja briga gledajte kako cete ostalo :)
na predavanjima ce se prorediti guzva za nekih dve nedelje osim ako niste neka super napredna i marljiva generacija koja ce ici svaki dan, u principu to svi izgustiraju do pocetka novembra. tako da znate i ko bude stvarno hteo da uci uspece da cuje ne brinite, sedite negde malo nize i blize. sve se moze kad se hoce ;-)

Ja te potpuno razumem..prvo i prvo jer Uvod u pravo ne mogu da slusam na predavanjima,toliko su mi nezanimljivi predavaci...danas sam otisla i popodne cisto da vidim da nije to do onog naseg nesrecnog Jovanovic ujutru,ali nije...a nedostatku koncentracije doprinosi i to sto nas ima 1000 i cim krene neko komesanje ja izgubim nit i ne mogu da se ukljucim ponovo! Ovo Rimsko mi jos deluje i zanimljivo jer sam i na predavanjima i na vezbama kod ZIke...Uporedna pravna sam kod Voje i to mi je donekle zanimljivo...ali ovaj Uvod...Tabula rasa! Ne znam da li jos neko ima,ili je imao isti problem!
A za ovaj engleski,ako ne polozim ovaj test,mogu da se obesim lepo! :)

Zato imas sve objavljeno medju materijalima na sajtu. Meni nisu nezanimljivi jer sam Osnove prava i Logiku (koja je dosta prisutna u onome sto oni trenutno predaju) imao u srednjoj skoli - sto mu dodje na isto (dosadna materija, lose ocene, gubio sam volju za ucenjem). Sada, nakon 4 godine, nemam problem da razumem pojmove koje Jovanovic koristi. Slusaj ga samo i videces da sve ono sto on prica, na neki nacin ima smisla i znas iz dosadasnjeg zivota, samo sto koristi drugaciju terminologiju i prezentira na nov nacin.

valentina je zikin asistent tako da pretpostavljam da ti dodje na isto ali nikad nisam isla kod nje tako da ne mogu da tvrdim. sto se tice 10 kod zike mislim da je obavezno da spremis nesto i iz forum romanuma ili da mu se zesce ucepis tokom semestra. sve je moguce na nasem faxu je i nemoguce postalo moguce :)

Da li mogu da dobro prodjem kod Zike na ispitu ako ne idem kod njega na vezbe vec kod Valentine?
I da li mogu da imam 10 iz predmeta na cije vezbe ne idem (nije me komp rasporedio)?

Naravno, možeš imati 10 iz bilo kog predmeta, vežbe ti pomažu, one te ne ograničavaju, bar u većini slučajeva.
Što se tiče rimskog, iz sopstvenog iskustva ti govorim, Valentina i Žika često spajaju svoje grupe, pa u petici zajedno drže vežbe. Kod Žike je suština da ideš na sva predavanja, uredno vodiš beleške, učiš to i bez problema ćeš raditi kolokvijume.
A pošto imam 10 kod Žike, bez imalo čepljenja, mogu ti reći da je za razumevanje rimskog neophodan Forum romanum, a uz to sam za učenje koristio i beleške sa predavanja i Rmsko privatno pravo, udžbenik Dragomira Stojčevića, i nikad lakše dođoh do 10ke.
Srećno!

Back