Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Što se prve godine tiče, totalno vam je svejedno kod koga odgovarate sve dok to nije Jasminka Hasanbegović. Na sve predmete mislim.

Pravo izvrš. k. s. se uči onoliko koliko ima ispitnih pitanja.

Zena nije toliko losa koliko je bije glas, neki moji drugovi su kod nje polagali i kazu da dosta pomaze kako bi izvukla prolaznu ocenu, a daje i visoke ocene, ako se zna.

Nego, ja sam za septembar prijavio Nasledno pravo( zapravo, rekao sam da hocu Porodicno pravo, ali su mi greskom stavili Nasledno pravo, nisam se bunio, jer sam se svejedno dvoumio izmedju ta dva predmeta). Dobio sam profesora Panova, pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa tim profesorom ili sa polaganjem u " predroku"? Coveka sam video samo na slici, pa sta znam, hoce li da me izbaci iz kabineta zato sto mu jos i ja dolazim pored svih koje treba da ispituje?:mrgreen:

Nego, ja sam za septembar prijavio Nasledno pravo( zapravo, rekao sam da hocu Porodicno pravo, ali su mi greskom stavili Nasledno pravo, nisam se bunio, jer sam se svejedno dvoumio izmedju ta dva predmeta). Dobio sam profesora Panova, pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa tim profesorom ili sa polaganjem u " predroku"? Coveka sam video samo na slici, pa sta znam, hoce li da me izbaci iz kabineta zato sto mu jos i ja dolazim pored svih koje treba da ispituje?:mrgreen:

čekaj koja si ti godina? Prva?
Nasledno si prijavio ovako, unapred? Hmm... zanimljivo, nisam videla to ranije :lol:

Ovako, Panov je što se ispitivanja tiče sličan Antiću. Prvo pitanje ti je obavezno zadatak (šema nužnih ili zakonskih nasldednika, collatio bonorum, smanjenje nasl. dela supružnika u prvom nasl. redu, povreda nužnog dela - moguće da ima još, ali ovo svakako provežbaj, imaš tamo u Antićevoj knjizi primere).

Puno sreće! :)

čekaj koja si ti godina? Prva?
Nasledno si prijavio ovako, unapred? Hmm... zanimljivo, nisam videla to ranije :lol:

Ovako, Panov je što se ispitivanja tiče sličan Antiću. Prvo pitanje ti je obavezno zadatak (šema nužnih ili zakonskih nasldednika, collatio bonorum, smanjenje nasl. dela supružnika u prvom nasl. redu, povreda nužnog dela - moguće da ima još, ali ovo svakako provežbaj, imaš tamo u Antićevoj knjizi primere).

Puno sreće! :)

Jeste, ocistio sam godinu u junu, i imao potrebni prosek, pa sam prijavio Nasledno pravo. Tako ljudi cuju da studiram na Pravnom fakultetu, pa me zatrpaju pitanjima najvise u vezi sa nasledstvom, a ja jedino sto mogu da im kazem je kako je nasledjivanje regulisano u Vavilonu i Atini.:mrgreen:. Tako mene majka blamira: To vam moze moj sin reci, on studira na Pravnom fakultetu. A ja: Um....jos nisam dotle stigao. Podsecam sebe na Ckalju iz Kamiondzija: Ja studiram muziku. A lepo,pa otpevajte mi nesto. Neku ariju. Ovaj...jos nismo stigli do arije.:mrgreen:
Hvala! O profesoru Panovu cujem razlicita misljenja...Neki kazu da je najgori, a drugi da je super i da daje sve ocene od 6 do 10 zavisno od znanja(ja se nadam da je ovo drugo). Naucicu, pa sta bude. A ako mi se ocena ne svidi valjda mogu da je odbijem.

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi kaze da li profesor Panov pita ova uporednopravna resenja iz Naslednog prava?(za bilo koju ocenu). Ako jos i to treba- ja cu da poludim.
I zar stvarno nema nikoga ko je izlazio tako kod bilo kog profesora u " predroku"? Jednostavno, ne znam kako profesori gledaju one koji izlaze na ispit i bez vezbi i bez predavanja...Ipak je ovo Bolonja. Svejedno, izgleda da cu ja biti jedini u generaciji.:mrgreen:

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi kaze da li profesor Panov pita ova uporednopravna resenja iz Naslednog prava?(za bilo koju ocenu). Ako jos i to treba- ja cu da poludim.
I zar stvarno nema nikoga ko je izlazio tako kod bilo kog profesora u " predroku"? Jednostavno, ne znam kako profesori gledaju one koji izlaze na ispit i bez vezbi i bez predavanja...Ipak je ovo Bolonja. Svejedno, izgleda da cu ja biti jedini u generaciji.:mrgreen:

Не пита упоредно. Ја сам пренио једино наследно у трећу те га полагао у јануару (први пут). Код Панова најчешће испитује асистент Милош Станковић (Панов је поред њега)који је један од најбољих асистената на факултету.
Обојица су стварно добри. Једино да не причаш глупости и да не лупаш - положио си.

Не пита упоредно. Ја сам пренио једино наследно у трећу те га полагао у јануару (први пут). Код Панова најчешће испитује асистент Милош Станковић (Панов је поред њега)који је један од најбољих асистената на факултету.
Обојица су стварно добри. Једино да не причаш глупости и да не лупаш - положио си.

Хвала! Пао ми је камен са срца што то не пита.

Drugar prodaje knjige za prvu godinu prava:

Uvod u pravo
Radomir D Lukic,
Budimir Kosutic
25. izdanje, 2007 godina.
650 din.

Uporedna pravna tradicija
Sima Avramovic i Voja Stanimirovic
2007 godina.
650 din.

Rimsko pravo
Trece izdanje, 2008