Da li neko moze da postavi ispitna pitanja Djurdjevic, nasledno pravo? Ili neka kaze gde na netu mogu da ih nadjem, jer zivim daleko od Beograda da bih isla da ih kupim... Hvala...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li neko moze da postavi ispitna pitanja Djurdjevic, nasledno pravo? Ili neka kaze gde na netu mogu da ih nadjem, jer zivim daleko od Beograda da bih isla da ih kupim... Hvala...
Наследно колико знам нема на нету, купују се.
Е сад, немој да купујеш, него лепо учи све јер су питања само поднаслови побројани безвезе, а чак ни пасуси за питања који стоје у загради, нису лепо обележени.
Код кога излазиш?
Pitanje za starije kolege.Da li je pametno da sada kupim knjige za 1. god. od lika koji je prosle god. kupio nove? Da li se menjaju ili vaze od prosle god?
Pa, kod Djurdjevica.. Nabavila sam njegovu knjigu... Da li je knjiga podeljena na oblasti, pa da se iz svake izvlaci pitanje ili on, jednostavno, postavlja pitanja iz glave, ne obazirujuci se na knjigu? Nadam se da razumes sta hocu da te pitam... ocekujem brz odgovor, jer sutra posle podne putujem...
ma ne menja se kupi![]()
Osim ako prof. Bujuklić ne izbaci trilogiju Forum Romanum "Imperija uzvraća udarac".![]()
E ljudi, jel neko moze da mi kaze sta se radi na "forum romanumu", cuo sam da se odrzava na faxu, jel isao ko, kakvi su utisci?![]()
Nisam kolega, ali znam koješta.
Forum Romanum ti je knjiga, dodatak za Rimsko pravo, jako zanimljivog sadržaja, preusmjeri ti život u potpuno druge tokove (kao Stepski vuk onomad). Inače, nije obavezna, ali sve ti je u njoj. U njoj možeš sve saznati, od delikta četvoronožnih životinja do imena komšijine babe prvog princepsa.
A studijska grupa Forum Romanum ti je najobičnije sektaško utvrđenje. Tamo nemoj da zalaziš, svašta se priča.
Moram kupiti knjigu prvom prilikom, a cuo sam da ta studijska grupa okuplja ljubitelje antike, a posto se moze reci da se svrstavam u takve, zeleo bih da se ukljucim u rad te grupe. E sad me zanimaju utisci ljudi koji su tamo bili, da li svako moze da se prikljuci i kakva je atmosfera uopste?![]()
hahahaha jao sta ce ti ta knjiga) to kupi ako ti bude zika zapao
) samo se ljudi dodatno opterecuju i na kraju nista
nikakve koristi ...ahaha
![]()
kao sa onim strucnim grupama ...inace u forumu se uvek sklopi jedan brak
tako kazu
ljubitelj antike sedi i uci to sto imas i ocisti semestar u roku
)
A jel znas nekoga ko je bio na tim grupama? Stvarno me zanima nesto vise o tome, ako iko zna ista, nek napise, posto je na sajtu sturo objasnjeno...
Bio sam ja na strucnoj grupi iz UPT(Uporedne pravne tradicije) i svakom bih je preporucio. Prvo, rad na strucnoj grupi mi je bio zanimljiv a tu je i pragmaticni deo( na kraju sam dobio 10 bez odgovaranja). O strucnoj grupi ce vam govoriti na nekom od prvih casova. Za nju se prijavi tako oko 200-300 ljudi ali na kraju taj broj bude sveden na 40 jer postoje dva eliminatorna testa. Za prvi test dobija se 30-40 strana teksta koji se tice teorija o nastanku drzave i otprilike isto toliko strana udzbenika. Posle toga testa otpada odredjeni broj ljudi. Zatim sledi drugi deo testa za koji se uci takodje 30-40 strana udzbenika i Frejzerov tekst o magiji(negde stotinjak strana). Oni koji prodju i taj test ostaju na strucnoj grupi( oko 40 ljudi). Sto se rada na strucnoj grupi tice na nekom od prvih casova dobijate zadatak da napisete egipatski zakonik( u saljivom tonu). Zatim se radi po knjizi profesora Avramovica Isejevo besednistvo(simulacija sudjenja u Atini: studentima se podele uloge tuzioca, tuzenog i magistrata-vrlo zanimljivo). Na kraju se radi kolokvijum-citava knjiga(uzgred da pomenem da studenti sa strucne grupe idu u predrok-umesto u januaru polazu u decembru sto je velika olaksica). Ja sam kolokvijum dobro uradio a dobro sam radio i na strucnoj grupi pa sam dobio 10 bez odgovaranja, a i oni koji su katastrofalno radili nisu lose prosli( najniza ocena na strucnoj grupi bila je osmica).
Ja sve ovo nisam znao kada sam se prijavljivao, ali eto, neka nekome bude lakse. Vazno je poceti dobro.
Hvala puno!
Zvuci zanimljivo, ako budem imao vremena, verovatno cu se prijaviti.
A jesi li isao na forum romanum, i znas li nesto vise o njemu?
hahahahahma on samo nek' moli boga da ne dobije ziku
) i ne treba mu forum romanum
) ja ga nisam imala ;D uh
![]()
Sto? Zika uopste nije tezak ispitivac, ne trazi on nista vanzemaljsko.[/QU
Ja nisam bila kod njega ali svi koji su bili su mi rekli da je uzas zivi ...
Sto? Zika uopste nije tezak ispitivac, ne trazi on nista vanzemaljsko.[/QU
Ja nisam bila kod njega ali svi koji su bili su mi rekli da je uzas zivi ...
Gori od Vuletica?Videce se sta je uzas kad on pocne da ispituje, a to je kako cujem od januara.
Sada stvarno-meni Zika uopste nije bio tezak, on trazi samo ono sto je pricao na predavanjima. A koliko je dobro sto Zika ne pusta na lepe oci, bez osnovnog znanja, videce se kada dodju Gradjansko i stvarno.