Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
j.sander:
Da li neko moze da mi kaze koja je procedura kod polaganja rimskog kod Milosevica?
Tj.koliko dana nakon polaganja testa je usmeni deo i koliko pitanja postavlja Vuletic?
I da li se izvlace pitanja? ;) hvala........

ujutru u 9 je pismeni deo, a usmeni pocinje istog dana , zavisi kako kad , uglavnom posle podne, oko 1-2..
I sve zavisi kako si polozio test, Milosevic gleda poene..Pa na osnovu poena kaze "hocete 6-7-(najvise)8 ili da odgovarate?" za 9 i 10 moras da odgovaras..A ako imas minimalan broj poena na testu za prolaz--i tad MORAS da odgovaras..
Pitanja se ne izvlace, nego ih Milosevic postavlja - po 2 pitanja (najcesce iz obligacija, velika pitanja tipa : drzavina, testament i sl.), taj dan je Supica samo sedeo i cutao...Mada, ko zna, i on valjda nekad nesto ispituje, to nek ti neko drugi kaze..

Ako ima malo ljudi, rezultati testa su vec oko 11h, ne ceka se bas do 13,14h. I moze da se desi da pola ljudi ispituje Milosevic,a pola Vuletic. Ili samo jedan od njih, to nikad ne mozes biti siguran. Pitanja iz obligacija obavezno dobijes, e sad sve zavisi, kao sto rece koleginica, od toga koliko si bio uspesan na testu, i koju ocenu zelis. Milosevic ne smara puno, on je super covek.

Milosevic pita u zavisnosti od toga kako si uradio test, tj. na koja pitanja nisi dobro odrovorio pa te onda to umeno pita. Skroz je dobar, hoce nekad da postavi i dodatno pitanje za jos visu ocenu, ali ne kao Jelic- "mozes i da pokvaris". Ja koliko sam skapitao, Vuletic ispituje samo studente koji su kod njega vezbali. U ostalom, asistent nema pravo da ispituje i uvek moze da trazis da odgovaras kod profesora.

ja sam imala sve destetke dok nisam polagala gradjansko kod Jelica on mi je dao 6 iako mislim da sam znala bar za 8 ali dobro. Nije problem ta sestica iz gradjanskog nego sto me je covek izmalerisao posle toga sledece cetiri ocene su mi bile sestice ! :evil:

Ja sam polagala kod nje ali jos u januaru. Moj ti je savet da se obuces kulturno i bez sminke i laka za nokte. Kad sam ja polagala komentarisala je kako stignu da se nasminkaju a ne stizu da nauce, pa nekulturne generacije, ne ide se na fakultet u trenerci u njeno vreme su nosili bele kosulje i teget suknje...Isto tako ako neko zamuckuje nervira se kako buduci pravnik za jedino oruzje ima jezik i mora da zna da ga upotrebi. Ali sto se tice materije zaista hoce da pomogne i ne trazi sitnice.

Hvala Marija. Sto se tice tih nekih njenih principa oko oblacenja i sminkanja, apsolutno se slazem! Jer i sama sam protiv previse "glacanja" pred ispit, ne znam cemu to? Ne smeta mi, ali se i ja pitam koliko im vremena treba za tako nesto, i kako im je u takvoj situaciji tako nesto uopste bitno? Skroz sam skromno obucena na ispitu, obicno mi je vezana kosa, i sve sto stignem da stavim na licu je eventualno neka krema cisto da se osvezim, ali sve radi moje prijatnosti, a ne izgleda.

Back