Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cuj, na privatnom fakultetu ne bi smeli to da ti kazu! Kakav glup komentar! Pa gde bre da ti kazu kad od tebe zavise, a sem toga, tamo uvek polozis, pa makar i polu nag dosao!
Slazem se sa Savom, ljudi zaista ne znaju da razlikuju neke norme ponasanja. A oni koji brane te namigushe, mozda i sebe pronalaze u njima. Mogu da mrzim nekog profeosra koliko hocu, ali moram da ga postujem, najpre zbog godina, a posle i zbog toga sto je apsurd ne ceniti ljude koji su zavrsili velike skole, to je moja kultura.

Danas je neki navodno sastanak na kome se raspravlja o oktobru 2!

kakvih ljudi? jel to nesto sifrovano stripovano? :)
kako vi lupetate pa to je za medalju...
prvo, moj komentar se ne odnosi na neki konkretan privatni fakultet nego na bilo koji privatni fakultet na svetu kao instutuciju u kojoj placas za svoje obrazovanje i profesionalan odnos profesora prema tebi. nije na profesoru ustavnog prava da poducava ljude bon tonu i lepom ponasanju (a da ga pri tome ni sama ne primenjuje). uostalom, ako postoji dobra volja neka na nivou fakulteta donesu odluku kojim uredjuju nacin oblacenja, a kakve odluke postoje u mnogim ustanovama, ukljucujuci recimo i sudove...a ne da tamo neka vucicka samovoljno trenira strogocu i soli pamet odraslim ljudima...
drugo, postovanje se ne iskazuje time sto ces na ispit doci nenasminkan...
a trece, ti bi ih vratila kuci da si profesor? masta moze svasta. :lol: a i da je tako, pa to devojko pokazuje koliko si netolerantna i koliko bi zloupotrebila svoju malu moc da je imas...odakle tebi ideja da ti ili bilo ko drugi moze sebi da da za pravo da maltretira druge ljude rukovodeci se svojim licnim kriterijumima...i na posletku nazalost pokazuje koliko sustinski tvoj licnost veze nema sa pravicnostcu i pravom...

S_K_V_O:
kakvih ljudi? jel to nesto sifrovano stripovano? :)
kako vi lupetate pa to je za medalju...
prvo, moj komentar se ne odnosi na neki konkretan privatni fakultet nego na bilo koji privatni fakultet na svetu kao instutuciju u kojoj placas za svoje obrazovanje i profesionalan odnos profesora prema tebi. nije na profesoru ustavnog prava da poducava ljude bon tonu i lepom ponasanju (a da ga pri tome ni sama ne primenjuje). uostalom, ako postoji dobra volja neka na nivou fakulteta donesu odluku kojim uredjuju nacin oblacenja, a kakve odluke postoje u mnogim ustanovama, ukljucujuci recimo i sudove...a ne da tamo neka vucicka samovoljno trenira strogocu i soli pamet odraslim ljudima...
drugo, postovanje se ne iskazuje time sto ces na ispit doci nenasminkan...
a trece, ti bi ih vratila kuci da si profesor? masta moze svasta. :lol: a i da je tako, pa to devojko pokazuje koliko si netolerantna i koliko bi zloupotrebila svoju malu moc da je imas...odakle tebi ideja da ti ili bilo ko drugi moze sebi da da za pravo da maltretira druge ljude rukovodeci se svojim licnim kriterijumima...i na posletku nazalost pokazuje koliko sustinski tvoj licnost veze nema sa pravicnostcu i pravom...

Ako mi dozvolite da se ukljucim u diskusiju... pre svega ne vidim kakve veze ima manekenisanje i provokativno oblacenje sa privatnim fakultetima. Fakultet kao fakultet, u ma kojoj da je svojini, jeste ustanova koja ima pravila ponasanja.
Sa druge strane, ne mora da znaci da "manekenisanje" samo po sebi ima za cilj da postigne "nesto" (znate na koji cilj mislim) :) Ali, daleko od toga da je maltretiranje da se ljudima zabrani dolazenje u suknji iznad kolena, majicama na bretele, sortcevima, itd. Mislim da to nema veze sa licnim kriterijumima, vec da to jos uvek jeste neki civilizacijski nivo. Probajte da udjete u sud npr u nekom dopi...ku... Naravno, danas je to prisutno na svim fakultetima (verovatno), a krivci su stereotipi ove zemlje... :(
Sto se tice kilo i po, dva - sminke... To (uglavnom) devojke mogu da raspredaju uz kafu... ("I hate clowns!") :lol:

Postoji nesto sto se zove academic dress code sto je neformalno vazece na npr. oksfordu. Oni dakle svojim studentima ne naredjuju kako da se obuku na predavanjima, ali studenti jednostavno imaju neki ustaljeni nacin oblacenja koji postuju. Niko ne treba da im govori niti da im naredjuje, to je jednostavno postovanje institucije. Jedino na dodelama diploma i svecanostima postoji obaveza nosenja uniforma.

@S_K_V_O Ako neko ovde lupeta bez podrske to si prva ti. Mislim da te ta Vucicka ojadila po nekom drugom pitanju, pa tebi sad malo krivo. Ispade zena mucitelj fakulteta. Pa ako je to maltretiranje, vi budite hrabre, pa se borite za svoja pobogu povredjena prava i tuzite je!
O gospode boze, kako ti brkas pojmove! Kafic i fakultet su dve razlicite stvari, kad skontas to, javi se i daj komentar. Zamisli..poredi pravicnostt sa stilom oblacenja, bolje receno nepristojnosti.Nepravicno ti je da ti ne nosis minjaka, a tvoja drugarica moze. E majkemi sam se nasmejala na tvoj post, u kojem pokusavas da me napadnes, bas sam se potresla.

Micotakis:
@S_K_V_O Ako neko ovde lupeta bez podrske to si prva ti.
a, jel ti mislis da meni treba necija podrska? :lol: to je ono sto je tebi potrebno...
Mislim da te ta Vucicka ojadila po nekom drugom pitanju, pa tebi sad malo krivo.
ne, nije me vucicka ojadila, ustavno sam vezbala i polagala kod ratka, iz prve (kao i 90% ostalih predmeta)-boli me uvo za vucicku, ja maltene ne znam kako izgleda...meni nesto drugo bode oci...ali ocigledno da ti sustina promice...
Ispade zena mucitelj fakulteta. Pa ako je to maltretiranje, vi budite hrabre, pa se borite za svoja pobogu povredjena prava i tuzite je!
a za sta da je tuzimo? za neprofesionalnost i nepristojno ponasanje? :lol: jesi ti naucila nesto na tom fakultetu? i ne nije muciteljka, samo nije u redu da se tako ponasa i to je poenta mog pisanja.
O gospode boze, kako ti brkas pojmove! Kafic i fakultet su dve razlicite stvari, kad skontas to, javi se i daj komentar.
zayebavas? :lol:
Zamisli..poredi pravicnostt sa stilom oblacenja, bolje receno nepristojnosti.Nepravicno ti je da ti ne nosis minjaka, a tvoja drugarica moze.
ako bas mora da ti se crta - nepravicno je zloupotrebljavati svoj polozaj i stavljati sebe iznad drugih samo zato sto ti se moze... pravo pak podrazumeva i to da ti kao hipoteticki profesor fakulteta ne mozes da vratis kuci studenta sa ispita zbog toga sto se tebi licno ne svidja kako je obucen. odakle ti pravo?
E majkemi sam se nasmejala na tvoj post, u kojem pokusavas da me napadnes, bas sam se potresla.
ma vazi...

@ivchoni-sustinsko u mojoj prici nije konkretna situacija oblacenja i sminkanja, stavise ja ga nisam ni pomenula, sustinski je odnos profesora prema studentu...
nicim nisam osporila cinjenicu da postoji primereno i neprimereno, pristojno i neprostojno oblacenje i ponasanje a svi se zakacili za to...ali sam osporila profesionalnost profesora koji studentu kaze "stigao si da se nasminkas ali nisi stigao da naucis" i komentarise slicne stvari... pa dobro nek mi neko kaze jel to pristojno i jel vi to radite u svakodnevnom zivotu? ne, ne radi ni ona samo se osilila jer je ona tu neka vlast. pitam se sta bi radila da je veca... ni to toliko nije ok, a da ne pricam o vracanju studenata sa ispita kako to zamislja mali perica...ona bi ih vratila...nije nego... mene prosto nervira sto ljudi svasta daju sebi za pravo...
a sto se suda tice, postoji propis koja regulise oblacenje i koga svi moraju da se pridrzavaju. vrlo dugo ime ima tako da ga ja trenutno ne znam. ;) kad se takav donese na nivou fakulteta nema problema-ali ih nece vucicka sam donositi...

Posto sam ja dala koleginici savet za Vucicku i navela njen komentar moram nesto da objasnim. Ona nikom konkretno nije to rekla. Posle nekoliko devojaka koje su vratile pitanja, ona je to rekla vise kao savet u fazonu polushale, a ne neke stroge kritike. Nijedna od tih devojaka nije to uvredljivo shvatila. To je bilo vise u fazonu gundjana brizne mame, i stvarno se iznervirala sto je tog dana prolaaznost bila mala. Onda je pricala kako se sredjuju za ispit, pa menjaju profesore a za to vreme bi mogli da sede i uce. Iz te njene price sam zaklucila da zena ne voli takvo oblacenje pa sam to i rekla koleginici. Svi mi volimo da cujemo pred ispit kakvi su profesori, sta vole a sta ne, jer oni celokupan utisak o nama sticu u tih deset minuta odgovaranja. I oni su samo ljudi, na njih uticu razni cinioci koji u prvih pet minuta stvore pozitivan ili negativan utisak o nekom. Moja prica je bila samo iz tog razloga.

ivchonny:
Ako mi dozvolite da se ukljucim u diskusiju... pre svega ne vidim kakve veze ima manekenisanje i provokativno oblacenje sa privatnim fakultetima. Fakultet kao fakultet, u ma kojoj da je svojini, jeste ustanova koja ima pravila ponasanja.
Sa druge strane, ne mora da znaci da "manekenisanje" samo po sebi ima za cilj da postigne "nesto" (znate na koji cilj mislim) :) Ali, daleko od toga da je maltretiranje da se ljudima zabrani dolazenje u suknji iznad kolena, majicama na bretele, sortcevima, itd. Mislim da to nema veze sa licnim kriterijumima, vec da to jos uvek jeste neki civilizacijski nivo. Probajte da udjete u sud npr u nekom dopi...ku... Naravno, danas je to prisutno na svim fakultetima (verovatno), a krivci su stereotipi ove zemlje... :(
Sto se tice kilo i po, dva - sminke... To (uglavnom) devojke mogu da raspredaju uz kafu... ("I hate clowns!") :lol:

U OVOM POSTU MI SMETA JER SAM PRIMETIO DA IVCOHONNY, INACE MOJ DOBAR SYBER DRUG(A BIO BI JOS BOLJI DA NIJE NA PRIVATNOM HEHE:) PRICA NEPRISTOJNOSTI.....
JER NEPRISTOJNOSTI NA OVOM AKADEMSKOM PODFORUMU SU BILE DO SAD SAMO MOJE AUTORIZOVANO PRAVO....SAD SEDIM U POZI RODENOVOG MISLIOCA,I RAZMISLJAM KAKO MI NECE VISE BITI ZABAVNO DA PSUJEM AKO TO POCNU OVDE SVI DA RADE :)

savomilosevic:
U OVOM POSTU MI SMETA JER SAM PRIMETIO DA IVCOHONNY, INACE MOJ DOBAR SYBER DRUG(A BIO BI JOS BOLJI DA NIJE NA PRIVATNOM HEHE:) PRICA NEPRISTOJNOSTI.....
JER NEPRISTOJNOSTI NA OVOM AKADEMSKOM PODFORUMU SU BILE DO SAD SAMO MOJE AUTORIZOVANO PRAVO....SAD SEDIM U POZI RODENOVOG MISLIOCA,I RAZMISLJAM KAKO MI NECE VISE BITI ZABAVNO DA PSUJEM AKO TO POCNU OVDE SVI DA RADE :)

Cuti, ja bar te nepristojnosti koliko - toliko cenzurisem (tackicama). :lol: Ne zelim da ti uzimam primat... :lol:
Sto se tice navedene mane (nekome vrline)... Sta ces, niko nije savrsen :lol:

E,drage moje kolege,ja sam danas mnogo srecna pa moram da podijelim sa vama svoju radost:) Polozila sam stvarno! :) Onaj Hiber je najveci lik na faxu,najozbiljnije! Elem,ova rasprava o oblacenju i Vucicki se bas zahuktala pa predlazem da je stopiramo,posto su sva dali svoje argumente i svi se slazu da to nije u redu,samo se ne slazemo oko pristupa tom fenomenu,am I right?:) A sad pitanje pitanja-KAD ONI MISLE DA IZBACE OBAVJESTENJE ZA OKTOBAR II ???!!! U NOVEMBRU?!

Lupeta ova S_K_V_O i ne poznaje zenu, a vec bi da joj strasno sudi. Ne znam odakle joj to da je nekog vratila s ispita. Ti si upravo ta koja ne bi smela ni da joj se obratis, a kamoli da je tuzis. A ovde prodajes nama neku hrabrost, i stajes u odbranu nekih cica. A onda menjas svoj stav kroz svaki novi post. No, boli me uvo, ne mogu o tome.

Danas su na salteru mom kolegi rekli da nista ne znaju o oktobru 2. A ja sam dosla do zakljucka da ce ga biti, jer je Panov odlozio neke ispite za 18. oktobar, a upis je do 16. zvanicno. Nadam se da i to nesto znaci...:confused:

Da se nisam razbolela, verovatno bi spremila dobro za ovaj ispitni rok, a ovako bi mi puno znacio taj oktobar 2! Kao i mnogima, verujem!

Danas je Paunovic procitao obavestenje koje je dobio od dekana da je na jucerasnjom sastanku vecina profesora glasala protiv oktobra II, ali da ide ponovno glasanje do 15.10. i ako se tada vecina slozi da bude dodatnog roka, on ce biti od 23. do 27.10.
Sto se Panova tice, pa masa profesora odlaze pojedine ispite posle zvanicnog zavrsetka roka, tako da to ne mora da bude neki orijentir.

Micotakis:
Lupeta ova S_K_V_O i ne poznaje zenu, a vec bi da joj strasno sudi. Ne znam odakle joj to da je nekog vratila s ispita. Ti si upravo ta koja ne bi smela ni da joj se obratis, a kamoli da je tuzis. A ovde prodajes nama neku hrabrost, i stajes u odbranu nekih cica. A onda menjas svoj stav kroz svaki novi post. No, boli me uvo, ne mogu o tome.
!
devojko, ja sam komentarisala tvoj rezon, tj. da bi ti da si profesor vratila ljude sa ispita... :roll: i sta si zapela za vucicku ili bilo koga, vazan je stav, vazno je misljenje o nekoj pojavi...
ti ne kapiras ili ne razmisljas...a kada te funkcije nedostaju onda je najlakse reci: "skvo ti si namigusa" (aha ;) ;) ;)) ili "ona je tebe sigurno ostetila pa je zbog toga mrzis" ili "ti ne bi smela ni da se obratis profesorki" :lol:...kakve nebuloze...
ali dobro, razumem ja to da neki ljudi ne umeju drugacije...

izvinjavam se ostalim ljudima na topicu, s obzirom da je raspredanje o ne tako znacajnoj i sporednoj temi egzaltiralo, ali kada me neko sa kim diskutujem (pored toga sto smatram da nije u pravu) jos i komentarise na uvredljiv i maliciozan nacin i pri tom se sluzi insinuacijama...prosto ne mogu da ocutim...eto... :) pricajte vi sad o oktobru 2, ja ne znam, meni je skedeci ispitni tek novembar...

Back