Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
slatko volim :)):
za Mitrovica iz soc. ti je dovoljna i skripta...

Ove godine su pomerili rokove, sad je sept. 1 i septembar 2, i oktobar..
To su 3 roka, pa mi sumnjivo kako ce da stave i oktobar II, nikad nismo imali cetiri roka na jesen !!!
(uvek je bilo : sept + oktobar I, pa naknadno oktobar II ) Ili to vazi samo za brucose ???

Je l zna neko mozda nekog ko se prebacio sa Pravnog iz BG-a u NS ?
Odakle ti ta informacija za septembar 2? Meni je svejedno kako ce da se zovu,samo da ih bude 3,a ionako svi budu sa 5-10 dana pauze.

bananica:
Odakle ti ta informacija za septembar 2? Meni je svejedno kako ce da se zovu,samo da ih bude 3,a ionako svi budu sa 5-10 dana pauze.

pa pise na sajtu ovo, al sad sam proverila--to je samo za ove po novom statutu, valjda..

3. Studenti će, u skladu sa Zakonom i Statutom, moći da koriste pet ispitnih rokova. Januarski ispitni rok, za polaganje predmeta iz zimskog semestra, po pravilu počinje 16. januara i traje do 10. februara. Aprilski ispitni rok, kao popravni za predmete iz zimskog semestra, počinje po pravilu 1. aprila i traje devet dana. Junski ispitni rok, u kome se mogu polagati samo ispiti iz predmeta koje se izučavaju u letnjem (drugom) semestru, po pravilu traje od 1. do 25. juna. Septembarski rok, kao popravni za predmete iz drugog semestra, analogno aprilskom, po pravilu počinje 25. avgusta i traje devet dana, poput aprilskog. Drugi septembarski rok, kao opštepopravni za sve nepoložene ispite sa godine, po pravilu traje od 15. do 30. septembra.

Ispitni raspored za januarski rok student dobija do 30. oktobra, a za junski rok do 10. marta.

slatko volim :)):
za Mitrovica iz soc. ti je dovoljna i skripta...

Ove godine su pomerili rokove, sad je sept. 1 i septembar 2, i oktobar..
To su 3 roka, pa mi sumnjivo kako ce da stave i oktobar II, nikad nismo imali cetiri roka na jesen !!!
(uvek je bilo : sept + oktobar I, pa naknadno oktobar II ) Ili to vazi samo za brucose ???

Je l zna neko mozda nekog ko se prebacio sa Pravnog iz BG-a u NS ?
Ma ja sam mislila na cetiri roka sa junskim a na april sam zaboravila :oops: Ne verujem da je taj sptembar 2 za nas jer nama septembarski rok traje do 15 pa nema sanse da dan zavrsetka jednog roka bude pocetak drugog.

Meni se cini da je bolje da imamo oktobar 2, nego taj neki septembar 2. Jer oktobar 2, ma koliko kratko trajao, njega bar stave krajem oktobra,koliko se ja secam, pa opet mozes nesto da spremis. Mada sam za sigurno primetila da su iz godine u godinu rokovi u jesen sve kraci i kraci :-( Mozda njima 2,3 dana ne znace nista, ali nama mnogo.
Veruj mi, meni je ustavno zanimljivije od stvarnog. Mozda je obimno, ali sadrzina ipak vise treba da te plasi, od broja stranica. Kao sto si i sama primetila font slova u ustavnom je veliki, margine su siroke, a plus je pisan cirilicom koja u proseku zauzima vise mesta od cirilice. Tako da ustavno nije bas toliko ogromno u odnosu na ostale knjige kad bolje uporedite.

I da...kakav je Markovic? Ja sam cula sve pohvale. Inace, dobila sam ga zadnji termin, tako da se bas radujem. Mada u poslednje vreme, kako sam se jednom opekla, ne volim te zadnje dane, posebno ne kod trazenih profesora kod kojih tog dana izadje 500 studenata, pa se ispit oduzi u nedogled.

Marija D:
Ma ja sam mislila na cetiri roka sa junskim a na april sam zaboravila :oops: Ne verujem da je taj sptembar 2 za nas jer nama septembarski rok traje do 15 pa nema sanse da dan zavrsetka jednog roka bude pocetak drugog.
Ovaj septebar 2 vazi samo za one koji su upisali ove godine,bar koliko ja znam.A nevezano za njega ce najverovatnije postojati oktobar 2,nece se nista menjati oko njega,pa ni neizvesnost,da li cemo uspeti da ga izmolimo:)

borische:
Blago vama,mi se i dalje patimo po ovom starom...grrrr :evil: ....divne li nam drzave i njenog modernog sistema edukacije kao i brzog adaptiranja na isti
Sve je to relativno. Ne mora da znaci ni da je stari sistem uzasno los,a ni da je ovaj novi nesto previse dobar. Sve, u krajnjoj liniji, zavisi od profesora i od studenata,koliko su ono spremni da promjene svoj pristup radu. A to sto je nas fakultet donio novi statut i sto je odluceno da su predmeti jednosemestralni-to mozemo da okacimo macku o rep! Sve je ostalo isto,samo jos malo gore. Studenti su izgubljeni jer im je ostala skoro jednako obimna materija,a duplo manje vremena,i dalje ih se upisuje po 1500 i neka mi neko objasni koji ce to profesor u takvim uslovima da ocijeni njihove"aktivnosti na casu",profesofe,cast izuzecima,boli uvo za studente i za neki prisniji odnos sa njima...ma da ne nabrajam probleme. Nemojte me pogresno shvatiti,ja volim nas fax,ovo su problemi koji se ne ticu samo njega,jednostavno kao drustvo nismo dovoljno zreli da prihvatimo nesto novo,a da to ne izopacimo i svako sebi naprave odgovarajucu verziju toga. I zato sam srecna sto sam bila u poslednjoj generaciji po starom statutu jer sam sigurna da ko zeli moze steci vrsno obrazovanje i po starom sistemu.pozz

bananica:
Sve je to relativno. Ne mora da znaci ni da je stari sistem uzasno los,a ni da je ovaj novi nesto previse dobar. Sve, u krajnjoj liniji, zavisi od profesora i od studenata,koliko su ono spremni da promjene svoj pristup radu. A to sto je nas fakultet donio novi statut i sto je odluceno da su predmeti jednosemestralni-to mozemo da okacimo macku o rep! Sve je ostalo isto,samo jos malo gore. Studenti su izgubljeni jer im je ostala skoro jednako obimna materija,a duplo manje vremena,i dalje ih se upisuje po 1500 i neka mi neko objasni koji ce to profesor u takvim uslovima da ocijeni njihove"aktivnosti na casu",profesofe,cast izuzecima,boli uvo za studente i za neki prisniji odnos sa njima...ma da ne nabrajam probleme. Nemojte me pogresno shvatiti,ja volim nas fax,ovo su problemi koji se ne ticu samo njega,jednostavno kao drustvo nismo dovoljno zreli da prihvatimo nesto novo,a da to ne izopacimo i svako sebi naprave odgovarajucu verziju toga. I zato sam srecna sto sam bila u poslednjoj generaciji po starom statutu jer sam sigurna da ko zeli moze steci vrsno obrazovanje i po starom sistemu.pozz

Hmm...kad covek malo bolje razmisli....i da znas da si u pravu...mislim sta znam,bar kod nas u Nisu,toliko su brujali o tom prelasku na "bolonjski" princip rada i hvalili ga (profesori) da su nam na kraju obecavali bukvalno,ja bih rekao,kule i gradove.....a dobro se zna sta sledi kad se to u nasoj zemlji obecava... :( ....Ali opet kao sto sama i rece,zavisi od samih profesora pa i studenata na koji ce nacin to prihvatiti i kako ce to procesuirati!!!

Izgleda da se uci sve u 16...:) Ako neko slucajno "svrati" ovde mozda bi mogao da mi napise nesto ZA ILI PROTIV PRAVOSUDNOG SMJERA. Razmisljam se izmedje njega i naravno medjenarodnog:) pa me zanima je li stvarno tako tezak kao sto se prica,ima li to neke veze kad se zavrsi fax,sta vam je zanimljivije i tako. Pozz

kad se diplomira nema nikakve veze koji si smer. NIko te to ne pita. Ali dok se jos studira ima veze i to velike. Ako mislis da lakse ocistis godinu idi na medjunarodni, mnogo je laksi. Ustvari, kad bolje razmislim.... stvar afiniteta. Meni je pravosudni daleko zanimljiviji od medjunarodnog, pa taman da knjige imaju i po 1000 str. Mislim da bih izabrala medjunarodni smer jedino da ne postoji pravosudni. Za slucaj da nisi obratila paznju rekla sam daleko zanimljivini, nikako laksi.

Jedini ispit sa smera koji mi je bio dosadan do bola i krajnje neinteresantan je autorsko pravo. To mi je posle sociologije najteze spremljen ispit. Na cetvrtoj je najtezi sa smera pravna medicina, vrlo interesanan ispit, ali jako se tesko i sporo prelazi.

Back