Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam polagala kod Ratka i njegov asistent ima dosta uticaja. Ratko se konsultuje sa njim oko ocene on prelistava indeks itd... Nije los Ratko, jedino me nervira njegovo ponasanje na ispitu. Ne gleda u studenta niti obraca paznju na onog koji odgovara sto meni moze da utice na koncentraciju.

savomilosevic:
BAS TAKO :(

...USLED NELOJALNE KONKURANCIJE NAZOVI-KOLEGA SA PRIVATNIH FAKULTETA,....

dobro bre, mozes li ti da ucestvujes u bilo kojoj temi, a da ne kenjas vise tom pricom o privatnim fakultetima. OK culi smo i procitali sta mislis o tome i nema potrebe da ponavljas milion puta. VErovatno svako od nas sa drzavnog ima svoje misljenje, ali ne smaraju svi. Sta te boli za njih, sedi uci svoje i gledaj svoja posla. Mnogo si negativan.

Znas kako se kaze, ne pridruzuj se budali. Mislim, izvini kolega, ne nazivam tebe budalom, ali sam htela da kazem, da ako neko potencira nesto i dosadio vam je, nemoj onda da nastavljas s tim. Taj post je prosao, ne moras se vracati na njega!

Zanima me, jel postoji neki deo ustavnog da je izbacen, da se ne mora znati detaljno..i sl. NAravno, ponavljam, kad je u pitanju Ratko Markovic?

savomilosevic:
USKORO ZAVRSAVAM FAX I TRAZIM LITERATURU IZ BANKARSKOG PRAVA,SPOLJNOTRGOVINSKOG POSLOVANJA I MEDIJACIJE...LEPO BI BILO AKO NEKO IMA PREPORUKU U VEZI TAKVIH IZDANJA,AUTORA?

Sto se tice bankarskog, preporucujem ti "Bankarsko pravo " od Stevana Sogorova (udzbenik NS pravnog ). Zatim , ako ces da siris vidike, imas ponesto u Pravo teorija i praksa br. 5 (1990 godina), Pravni život br. 4-5 (1989), a imam i u elektronskoj verziji Service contracts (Ambrosini), The Legal History of Safekeeping and Safe Deposit Activities in the United States, Richard A. Lord, A STUDY OF THE SIGNIFICANT ASPECTS OF GERMAN CONTRACT LAW , Pieck, iz nekoliko americkih pravnih casopisa.
Sto se tice medijacije, mogu da ti dam kopiju beleski sa nasih predavanja od Leposave Karamarkovic.
Spoljnotrgovinsko poslaovanje... Nemam nista specijalno da ti posavetujem...

Naravno, ovo sve ukoliko ti nije ispod casti i ukoliko smatras da ovo nije izraz "nelojalne konkurencije"... Ukoliko zelis, ove fajlove mogu da ti posaljem na PP.

Hm...ja moram da postavim nekoliko mnogo glupih pitanja:))
Nemam pojma sta da upisem,ali u poslednje vreme mi se Prava nekako vrte po glavi...E,sada...Naravno,znam i sama da je prava mnogo lakse upisati,nego zavrsiti...zanima me,da li je bas toliko tesko zavrsiti ovo,posto ne znam bas da li sam sposobna da knjige od preko 500 stranica ucim bukvalno napamet(a svi kazu da definitivno moras da bubas da bi zavrsio ovaj fax...) i koliko vam otprilike treba vremena da spremite jedan ispit...?Nesto najosnovnije me zanima...Please....?

ja nisam znala sta su prava u 4. godini, nisam znala ni kakvi su ispiti, tako da nisam mogla VOLETI PRAVA kako kazu mnogi, pre nego sto sam pocela da ih studiram. A uci se svuda isto, i u srednjoj skoli, i na fakultetu.
I nemoj se toliko raspitivati.
Uvek je bolje fokusirati se na zadatak koji je pred tobom nego na sve koji te cekaju.
I naravno, nije tesko zavrsiti Pravni ako ucis.
I sve je to pisano za normalne ljude.

Znaci, popizdim kad cujem da neko kaze da se prava samo bubaju!
Razmisljajte i o tome da li imate karakter da se bavite takvom profesijom kasnije, a fax se svaki moze zavrsiti ako se pronadjes u njemu, ako se trudis, radis i ucis. Sto rece koleginica, nije nista nemoguce.
Kad pomenuh karakter.. mislim na ljude koji kao pricaju o npr. advokaturi, a pri tom nisu sposobni ni da pitaju nesto tetkicu na salteru, a kamoli da sutra urlaju po sudovima!

Razmislite... bolje na vreme otkriti sta vam lezi, nego ici u pogresnom smeru...pa onda sve ispocetka!

Meni je Ratko bas ok profesor. Ne znam za Petrova, kazu da je on najbolji sada iz ustavnog, ali mislim da je definitivno Ratko bolji od Vucicke. Ne smara previse sa detaljisanjem kao ona, neki su i sa naucenom skriptom prolazili kod njega. Ja sam bas slabo znala trece pitanje i dobila 6. Sto se tice izbacivanja, sve se uci osim Ustavne povelje i Crne Gore. Ima kartice ispred sebe i izvlacis tri, na svakoj po jedno pitanje. Ostavlja mnooooooogo vremena za koncept. Inace asistent mu izgleda kao neko dete od 13 godina :)

urosss:
Nasao sam na nekom sajtu 42 pitanja iz naslednog prava.To su neki likovi slusali ispite kod antica i zakljucili su da stalno vrti tih 42.
Da li je jos neko cuo za to i da li mogu na to da se oslonim?
Antic cesto vrti mali broj pitanja... ali desi se da iznenadi i sa npr. uporednim pravom ili da neki zadatak(mada jako retko). Ne znam koliko ukupno ima ispitnih pitanja (to 42 bas deluje malo), ali ako nemas dovoljno vremena nauci samo ta pitanja. Kod njega je sve moguce! 8-)

Micotakis:
Znaci, popizdim kad cujem da neko kaze da se prava samo bubaju!
Razmisljajte i o tome da li imate karakter da se bavite takvom profesijom kasnije, a fax se svaki moze zavrsiti ako se pronadjes u njemu, ako se trudis, radis i ucis. Sto rece koleginica, nije nista nemoguce.
Kad pomenuh karakter.. mislim na ljude koji kao pricaju o npr. advokaturi, a pri tom nisu sposobni ni da pitaju nesto tetkicu na salteru, a kamoli da sutra urlaju po sudovima!

Razmislite... bolje na vreme otkriti sta vam lezi, nego ici u pogresnom smeru...pa onda sve ispocetka!

od kada to advokati trebaju da "urlaju po sudovima"? :shock: :roll:

nažalost, sve ih je više koji urlaju. Ali povišen ton i buka i halabuka su odlika onih koji nema potrebne argumente. Advokat koji zna znanje može ceo postupak da vodi kroz podneske i nijednu jedinu reč da ne kaže na usmenim raspravama. Naravno, sem završne reči. Stvar je u stilu.

Ali trenutno stanje stvari je da oni koji ne znaju o čemu pričaju hvataju na viku i buku, prave cirkus u sudnici, predstavu za stranke. A oni koji znaju i sigurni su u ono što govore, samo mudro ćute, pričaju kad dobiju reč.

Lično mislim da stanje u sudnici poprilično odražava stanje u drušvu, sve više nekulturnih, necivilizovanih, prostih i nevaspitanih.

Hvala ti na info o Ratku, konacno neko da cuje i moj glas. I ja sam slicne komentare cula, sve u svemu, ok je. Mada mi je jedan lik cak rekao da trebas znati bas sve od reci do reci. To su vec gluposti. Mozda je pomesao s Vucickom. Mada sam i njen ispit slusala, nije bas toliko grozna, mada ume da bude :-)

Sto se tiche Antica, manite se tih nagadjanja. Shvatite da kod njega nema nista sto vam je sigurno! A to namerno radi, vrti jednu nedelju ista pitanja, pa posle druga. Uci sve i kraj. Sem toga nasledno pravo je zanimljiv predmet, bar meni, sta ti znaci ako ne naucis 20 strane, ili koliko vec...???

Alo ljudi o cemu vi pricate? Jeste neke bukvaliste. Ako sam rekla "urlaju", ne znaci da sam mislila na svadju i cirkus, nego na odredjeni stav. Jel vi shvatate da advokati ponekad, zarad svoje stranke, moraju da pricaju i ono u sta i sami ne veruju!!! Nemoj i ovo bukvalno da shvatite. I mislim da miran stav advokata, i mudro cutanje.. i nije neka predispozicija! Advokat je borac, a ne filozof koji cuti.
Kad sam govorila o karakteru, mislila sam da povuceni ljudi...cutljivi, nenadmetljivi, definitivno ne bi trebali da biraju ovakvu profesiju, jer se bojim da bi mogli ostati nezapazeni.
Ako me jos neko nije skapirao, ponovicu opet, samo ne pravite dramu od jedne rechi!

Back