Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zaista je neverovatno kako smara Uvod u pravo, najgore je sto sam zapustio 100 strana (ili bolje receno, tek sam juce poceo da ucim)...
I zasto Zika mora sutra da drzi predavanje u 8h, kad nije po programu???
Zar nema pametnija posla??? Stvarno ga ne kapiram...:mrgreen:

Za one koji hoce da znaju vise :mrgreen:
Ja idem uvek popodne, mnogo mi je rano da idem od 8, bolje da ustanem malo kasnije pa da ucim...

iz iskustva, nego kako... hteo sam u junu u sred roka da menjam faks, ništa mi se nije radilo, jedan ćorsokak. Sve je to normalno..
A iz iskustva mogu da kažem- trudite se da ne prenosite ispite i idite na vežbe!
Ja to nisam radio u prvoj, pa je sve bilo teško...

brat u muci :) kao sto rekoh prvo i osnovno gledajte da ne prenosite ljudi ispite pogotovo ustavno i(ili)rimsko... a pogotovo ne oba...
ja sam zahvaljujuci tome sad primorana da obnovim drugu... al sam bar rascistila!
at last ... :D

Vreme opasno leti, i meni se priblizava kolokvijum iz uvoda.
ne znam kod koga si na vezbama al ako ti je zdravkovic cisto da znas da i ako imas 4 na prvom kolokvijumu,a 1 na dr,zakljucuje 1.licno iskustvo:)
a inace mozda najvise zalim sto sam ucila uvod jer lepo mozes da odes kod mitrovica na ispit i da ti neko doda pitanje(sto sam ja radila za dve osobe),da ne pricamo o onim pit sto stalno vrti.
jedino su se ljudi zalili da ne daje vise od 8(al to ti je rekla-kazala).

ne znam kod koga si na vezbama al ako ti je zdravkovic cisto da znas da i ako imas 4 na prvom kolokvijumu,a 1 na dr,zakljucuje 1.licno iskustvo:)
a inace mozda najvise zalim sto sam ucila uvod jer lepo mozes da odes kod mitrovica na ispit i da ti neko doda pitanje(sto sam ja radila za dve osobe),da ne pricamo o onim pit sto stalno vrti.
jedino su se ljudi zalili da ne daje vise od 8(al to ti je rekla-kazala).
Nisam kod Zdravkovica, to sam cula da je najbolje polagati ispit kod Mitrovica, kao kod njega mozes da padnes samo sa stolice :hahaha:. Meni je nekako uvod i dalje najtezi, mada osecam da ce i rimsko biti problem, ovaj istorijski deo i nije tako tezak ali ovo posle... a kolokvijum sledece nedelje.

E kolege jel zna neko kako izgleda prvi kolokfijum kod Selakovica i Voje iz Uporedne pravne tradicije,mislim kakva pitanja forsiraju i na sta da obratim paznju.

Ja sam 08generacija, tako da sam sad treca god, koliko se secam, ja sam imala kod Voje- ne znam sta se trenutno uci zaboravila sam, ali svakako daje neke reci (i to one najgluplje, na koje, inace, mi ne obratimo paznju) da se prevedu, daje da se neke stvari uporede i tako nesto... Ja sam na prvom kolokvijumu imala 5 pitanja, sve sam uradila i dobila sam 3, tako da su strogi, mada, skupljaj kako znas bar 51 poen do kraja semestra, jer ces biti oslobodjen onih dugackih, sintetickih (ili kako smo ih vec zvali, izvini ako sam pogresila), ispitnih pitanja, bar je tako bilo kod nas...

ja bih da pitam samo da li se pre svakog usmenog ispita polaze i pismeni? Mislim, ako ja imam npr. ispit iz Uvoda u pravo 25. januara da li pre toga obavezno imam i pismeni deo?

Pa, zna se iz cega postoji pismeni ispit- iz rimskog kod MIlosevica i Polojac je prvo pismeni, pa kad to polozis- usmeni, iz tradicije nema pismeni, iz engleskog ima prvo pismeni pa usmeni, a iz uvoda niko ne daje pismeni- bar koliko se ja secam.. to je za prvi semestar... ako ti je 25.01. ispit, ti odlazis tada, ni zbog cega ne ides ranije....... I MENI JE, TADA, SVE OKO FAKULTETA BILO KONFUZNO.... pozzzz

Back