Kolege sa Pravnog fakulteta...

• Začetnik teme Začetnik teme lolla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam 08generacija, tako da sam sad treca god, koliko se secam, ja sam imala kod Voje- ne znam sta se trenutno uci zaboravila sam, ali svakako daje neke reci (i to one najgluplje, na koje, inace, mi ne obratimo paznju) da se prevedu, daje da se neke stvari uporede i tako nesto... Ja sam na prvom kolokvijumu imala 5 pitanja, sve sam uradila i dobila sam 3, tako da su strogi, mada, skupljaj kako znas bar 51 poen do kraja semestra, jer ces biti oslobodjen onih dugackih, sintetickih (ili kako smo ih vec zvali, izvini ako sam pogresila), ispitnih pitanja, bar je tako bilo kod nas...

E hvala puno.A jel ocena sa kolokfijuma znaci mnogo , konkretno kod Sime.

E hvala puno.A jel ocena sa kolokfijuma znaci mnogo , konkretno kod Sime.

Realno, kod vecine profesora ocena sa vezbi ne znaci mnogo, ali iz tradicije vazi (Sima i Voja rade isto), oni imaju sistem, da ocene sa kolokvijuma pretvaraju u bodove, zatim uzimaju u obzir angazovanost na vezbama, a i seminarske radove (ja sam pisala seminarski na temu Osnivanje SAD-a), na kraju sam imala zakljucnu 3, to je bilo 51 bod, i znacilo mi je na ispitu... potrudi se koliko mozes i iskoristi vezbe iz tradicije, jer ce ti znaciti na ispitu..

Realno, kod vecine profesora ocena sa vezbi ne znaci mnogo, ali iz tradicije vazi (Sima i Voja rade isto), oni imaju sistem, da ocene sa kolokvijuma pretvaraju u bodove, zatim uzimaju u obzir angazovanost na vezbama, a i seminarske radove (ja sam pisala seminarski na temu Osnivanje SAD-a), na kraju sam imala zakljucnu 3, to je bilo 51 bod, i znacilo mi je na ispitu... potrudi se koliko mozes i iskoristi vezbe iz tradicije, jer ce ti znaciti na ispitu..

Hvala jos jednom.A ako dobijem 1 na kolokfijumu dal ima popravni,ili cu posle na ispitu da umrem za vecu ocenu od 6.

Hvala jos jednom.A ako dobijem 1 na kolokfijumu dal ima popravni,ili cu posle na ispitu da umrem za vecu ocenu od 6.

On je govorio da moze da se popravi, ali kao da se angazujes na vezbama, pa da on vidi da si se popravio... nije davao popravne kolokvijume... nista ti ne zavisi od jednog kolokvijuma, rekoh ti, budi aktivan tokom celog semestra, na kraju ce ti on reci- da li ti je potrebno nesto za vecu ocenu sa vezbi ili tako nesto... Ne brini, samo uci... :bye:

Ja po rasporedu nisam ni imao vezbe iz tradicije, a sad sam i zakasnio da se ubacim, ucim druge predmete :dash:
valjda cu poloziti to nekako

Nego kazite mi, gde ima da se nabave raniji testovi za kolokvijume kod profesorke Polojac, cuo sam da ih vrti, a i ako to nije tacno, ne bi bilo lose da se baci pogled na to sta profesorka preferira.

On je govorio da moze da se popravi, ali kao da se angazujes na vezbama, pa da on vidi da si se popravio... nije davao popravne kolokvijume... nista ti ne zavisi od jednog kolokvijuma, rekoh ti, budi aktivan tokom celog semestra, na kraju ce ti on reci- da li ti je potrebno nesto za vecu ocenu sa vezbi ili tako nesto... Ne brini, samo uci... :bye:

Hvala , ma trudicu se da ispunjavam sve tokom semestra. nadam se najboljem.pozz Koleginice

Ozbiljno razmisljam da odustanem sa faxa, za 3 dana ucenja rimskog presao sam samo 18 strana.
A u subotu kolokvijum. Sada treba da naucim preko 50 strana za 2 dana. Nesto mi govori da se moj plan nece ostvariti...

Nemoj tako... zar zbog jednog kolokvijuma ti da razmisljas o napustanju faksa? Zasto ti tako sporo ide to rimsko?- Prvih 60ak stranica su ona 4 perioda, pa samo nauci ono najosnovnije- sta je kako funkcionisalo, kakvo je bilo drustvo... Godine nemoj da pamtis... Imena vladara, takodje... NACRTAJ TABELU I PRIBELEZI SVE TE PODATKE.. Posle toga ide razvoj prava, nauci ona 3 perioda, od kad do kad traju, sta su izvori.. U sustini, taj pocetak ti nije toliko potreban na ispitu, ali, svakako moras znati za kolokvijum.. NAUCI I RECI NA LATINSKOM- njih isctitavaj, nemoj sebe forsirati, veruj da ces na kraju knjige cele recenice znati na latinskom..nadam se da sam pomogla, ti slobodno pitaj ako ti nesto nije jasno..

Obicno je ovo vreme kasno za prebacivanje od jednih vezbi na druge, ali ti pitaj prof Milosevica kad ima termin za studente (ja ne znam kad je taj termin)... Jer, vec pocinju kolokvijumi, pa je zbog toga malo kasno...

pa predpostavio sam da je kasno...nego ja idem na vezbe kod Zike, a Milosevic mi je ispitivac- insistiraju na razlicitim stvarima...i onda sam razmisljao da se prebacim. Ali posto je kasno, ostacu kod Zike, valjda ce Milosevic vrednovati na ispitu njegove kolokvijume.
p.s. i za svaki slucaj: Ako ne prodjemo kolokvijum kod Zike u subotu, sta se desava? Na sledecem radimo sve ili ima neki popravni? :)

Ma istorijski deo rasturam!
Nego me razvoj prava i oni izvori prava muce...nema toliko podataka, vec ne mogu da povezem delove lekcije u celinu, pa kada pokusavam da odgovorim na ispitno pitanje, uopste ne mogu da se setim vecine od onoga sto treba da kazem... isto i za uporednu...mada to i nekako i ide...ali rimsko....:dontunderstand:

Meni kolokvijum kod Polojac, 13. iako sam u globalu, presao 195 stranica, mora to jos da se radi.

Ja sam u potpunoj konfuziji, prebacio sam se redovnih vezbi kod Zike, kod Polojac, jer sam kod nje na ispitu, sad stvarno ne znam ciji mi je potpis potreban za overu semestra. Jel ce dati Zika potpise ako se ne pojavljujem kod njega na vezbama, jel mi je dovoljan i potpis od Polojac, gde idem, jel to bitno uopste?

pa predpostavio sam da je kasno...nego ja idem na vezbe kod Zike, a Milosevic mi je ispitivac- insistiraju na razlicitim stvarima...i onda sam razmisljao da se prebacim. Ali posto je kasno, ostacu kod Zike, valjda ce Milosevic vrednovati na ispitu njegove kolokvijume.
p.s. i za svaki slucaj: Ako ne prodjemo kolokvijum kod Zike u subotu, sta se desava? Na sledecem radimo sve ili ima neki popravni? :)

Popravnih uglavnom nema, obicno na kraju semestra profesor pri zakljucivanju ocene kaze da li zelis da popravis pa onda odgovaras ili tako nesto... A, ako padnes kolokvijum, a prof primeti da se zalazes za ocene i to, onda on kaze sta je potrebno za popravljanje... On ce reci da li se na narednom kolokvijumu radi sve ili ne...

Meni kolokvijum kod Polojac, 13. iako sam u globalu, presao 195 stranica, mora to jos da se radi.

Ja sam u potpunoj konfuziji, prebacio sam se redovnih vezbi kod Zike, kod Polojac, jer sam kod nje na ispitu, sad stvarno ne znam ciji mi je potpis potreban za overu semestra. Jel ce dati Zika potpise ako se ne pojavljujem kod njega na vezbama, jel mi je dovoljan i potpis od Polojac, gde idem, jel to bitno uopste?

Moras da imas dva potpisa sa bilo kojih vezbi- JER SAMO AKO IMAS DVA POTPISA SA VEZBI MOZES DA OVERIS SEMESTAR

Ma istorijski deo rasturam!
Nego me razvoj prava i oni izvori prava muce...nema toliko podataka, vec ne mogu da povezem delove lekcije u celinu, pa kada pokusavam da odgovorim na ispitno pitanje, uopste ne mogu da se setim vecine od onoga sto treba da kazem... isto i za uporednu...mada to i nekako i ide...ali rimsko....:dontunderstand:

Na kraju knjige skontaces sve, nemoj da se maltretiras, jer tek ces na osnovu obligacija, ti ukapirati sta si ucio iz rimskog... Samo polako, bice sve :ok: :)

Back