Кoksaki

• Začetnik teme Začetnik teme kacca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja isto imam koksaki virus i tood decembra ....na prvim B1 1:16
CB2 1:16
CB3 1:16
CB4 1:32
CB5 1:16 a na drugoj analizi
B1 1:16
CB2 1:16
CB3 1:16
CB4 1:256
CB5 1:16 i rekli su mi da je ovo akutna infekcija,imam temperaturu oko 37 povremeno...koliko ce ovo od prilike jos da traje,nemam nikakve tegobe??????????

Imam 23. godine, i već duže vreme osecam malaksalost, brzo se zamaram pa ostajem bez daha, krvni pritisak mi je nizak, imam vrlo čestu temperaturu 37-37,5, i nakon nošenja holtera su mi ustanovili prestanak rada srca na 2 sekunde! Lekari sumnjaju na streptokoku ili koksaki. Čula sam da se na Torlaku obavljaju testovi, ali se nalazi čekaju i do 20 dana, pa me zanima da li neko zna neku privatnu laboratoriju koja je pouzdana? Hvala unapred...

Imam 23. godine, i već duže vreme osecam malaksalost, brzo se zamaram pa ostajem bez daha, krvni pritisak mi je nizak, imam vrlo čestu temperaturu 37-37,5, i nakon nošenja holtera su mi ustanovili prestanak rada srca na 2 sekunde! Lekari sumnjaju na streptokoku ili koksaki. Čula sam da se na Torlaku obavljaju testovi, ali se nalazi čekaju i do 20 dana, pa me zanima da li neko zna neku privatnu laboratoriju koja je pouzdana? Hvala unapred...

U vreme kada je meni to trebalo (pre oko dve godine) bilo je strogo preporucljivo da se ide na Torlak prvi put. Kada posle ponovo radis radi provere, onda moze privatno.

pozz svima, imam 23god i iz herceg novog sam
Vec 3 mjeseca imam temp od 37.1 do 37.3 u periodu od 12.00 do 22.00,ostatak dana mi je oko 36.8...davao sam krv i mokracu na analizu 2 puta za ova 3 mjeseca i nalazi su oba puta bili u redu.Radio sam ekg,ultrazvuk srca,ultrazvuk stomaka i sve je ok.Bio sam kod orl i plucnog,kazu nema nista sve je u redu.Po analizama na viruse imam u prolazu:adeno,citomegaloplazma i clamidia pneumonia,test na mononukleozu je negativan....zadnji sam radio test na koksaki kod privatnika(citajuci ovaj forum shvatio sam da sam bacio pare) i on je pokazao da i njega imam u prolazu
Jedini simptomi koje ja imam su brzo zamaranje i gore spomenuta temp....
Moje pitanje je jesu li ovo simptomi koksakija,i dal da potezem do bg da radim analizu na koksaki jer ne znam sta bi drugo moglo da bude,velike su to pare samo za put ili da nastavim kao i dosad sa odmaranjem,pravilnom ishranom,vitaminima itd
Umalo da zaboravim,strastveni sam pusac,ali sam smanjio na 5~6 cigareta dnevno zadnja 2 mjeseca,koliki uticaj cigarete imaju na oporavak ako imam koksaki,a ne znam sta drugo moze da bude....hvala unaprijed na odg

Zanima me da li neko za terapiju uzima bisoprolol i ksalol (za smirenje) kao sto ja uzimam vec 3 godine? plus vitamini koenzim q10 i omega3?

Твој доктор је вероватно проценио да ти требају лекови за срце. Коксаки је вирус који напада срце, претпостављам да то знаш. Код неког степен оштећења буде већи па се обавезно прописује терапија како би се смањио број откуцаја, контрактилност...да се срце не замара више него је потребно. :)

pozz svima, imam 23god i iz herceg novog sam
Vec 3 mjeseca imam temp od 37.1 do 37.3 u periodu od 12.00 do 22.00,ostatak dana mi je oko 36.8...davao sam krv i mokracu na analizu 2 puta za ova 3 mjeseca i nalazi su oba puta bili u redu.Radio sam ekg,ultrazvuk srca,ultrazvuk stomaka i sve je ok.Bio sam kod orl i plucnog,kazu nema nista sve je u redu.Po analizama na viruse imam u prolazu:adeno,citomegaloplazma i clamidia pneumonia,test na mononukleozu je negativan....zadnji sam radio test na koksaki kod privatnika(citajuci ovaj forum shvatio sam da sam bacio pare) i on je pokazao da i njega imam u prolazu
Jedini simptomi koje ja imam su brzo zamaranje i gore spomenuta temp....
Moje pitanje je jesu li ovo simptomi koksakija,i dal da potezem do bg da radim analizu na koksaki jer ne znam sta bi drugo moglo da bude,velike su to pare samo za put ili da nastavim kao i dosad sa odmaranjem,pravilnom ishranom,vitaminima itd
Umalo da zaboravim,strastveni sam pusac,ali sam smanjio na 5~6 cigareta dnevno zadnja 2 mjeseca,koliki uticaj cigarete imaju na oporavak ako imam koksaki,a ne znam sta drugo moze da bude....hvala unaprijed na odg

А шта ти знали ово ''у пролазу'' ? :)
Замараш се због температуре. Ја бих лепо узела упут из болнице (повезани су нам здравствени системи) за инфективне болести у Бг-у, за одељење ''нејасна фебрилна стања'' па да те тамо стручна лица испрегледају ваљано.

А те цигарете, само да знаш, број цигарета не игра никакву улогу. Можеш пушити и једну дневно, исто је као да пушиш целу паклу. Значи, батали их у потпуности. ;)

Meni se pre mesec dana desilo da mi skoci pritisak ( ne mnogo) ali sam osetila vrucinu i sl , pocela da se tresem i tahikardija i u urgentnom mi kazu da mi nije nista , onda sam otisla kod privatnog kardiologa da bi mi i ona rekla da neka anksioznost , zatim sam uradila i analize krvi i urin i uz stitne zlezde i troponin t i sve je to bilo ok ... poslusala sam savet drugarice i uradila test na koksaki kod privatnika i ispostavilo se da mi je blago povisen 1,1 . Onda sam otisla kod infektologa da bi mi ona rekla da moram na torlak , odem na torlak i danas su mi stigli rezultati gde su mi b3/64 i b4/128 a sve ostalo po 16 , eto ... sada ne znam ni kako da se ponasam , da napomenem da sam samo jednom imala temperaturu ( bar koliko sam mogla da provalim da je imam posto je niska , 37,2 , mozda sam mahinalno pripisivala umoru ili sl.) I evo danas sam je dobila 37,1 i opet mi je blago skocio pritisak 140/79 ,mozda zato sto sam nervozna zbog ovog stanja.
Dobri ljudi ,sta mi preporucujete? koliko je ovo strasno i kako da se nosim sa ovim? prosto ne mogu da prestanem da razmisljam o svemu ...
izvinjavam se sto sam ovoliko opsirna.

Pa znas kako to je ta 37 temperatura koja moze biti nonstop prisutna..miruj bez stresa i naprezanja..zdrava hrana puno voca i cajeva..pa povremeno na analize..nemoj brinuti samo skupljaj informacije i pridrzavaj se svega..srecno

nisam kukavica , da me ne shvate pogresno , ne zelim da panicim zbog ovoga ali prvi put se susrecem sa necim ozbiljnijim , imam 24 godine i jedino sam grip prelezala :) , ne zelim da neko procita ono sto sam napisala i da se uplasi zbog komentara , kao sto sam se ja uplasila zbog pojedinih :)
drago mi je sto imam gde da kazem sta me muci i sto mozemo da podelimo istu muku ... kod mene je onaj psiholoski faktor najprisutniji pa bih htela da cujem kako se drugi nose sa tim , mislim na psihu ... jer dok mi nisu stigli rezultati meni je bilo bolje , radila sam , povremeno imala aritmije ali nista strasno i nisam ni primecivala da imam temperaturu , juce sam se bas uzrujala :(

Pa jednostavno sad kad znas da je prisutan dobro je..opasno je sto se uzrocnik ne prepozna i stradaju ljudi..moja devojka je imala i dugo se zadrzava..po 3 godine od toga 6 meseci strogo mirovanje..na nju je to sve uz neke propratne viruse i stres na poslu jako lose uticalo..treba biti jak..njoj je malo pomogla akupunktura i savetovali su nas za ishitake i crne pecurke koje mozes naci kod kineza..uglavnom samo pozitivno razmisljaj

danas sam bila kod lekarke i rekla mi je da ponovim rezultate za mesec dana od dana prvog vadjenja i prosula neku pricu u fazonu nije ti nista , kao ne mozra da znaci da je bolest prisutna , moze biti samo akutna infekcija i slicno , tako da , nista , rekla je da pijem vitamine i da se ne ponasam kao da sam bolesna , imam drugaricu koja je imala ovaj virus i kaze da joj je prosao za 2 meseca , vise ne znam sta da mislim , da promenim lekara?

Pazi ono kako si opisala uz umor i temperaturu..lupanje srca..ako ti se spava to su ti simptomi..ne moze ni1 lekar reci da se ponasas kao da nije nista ako ti nalazi sa torlaka kazu da imas..potrazi misljenje jos nekog lekara

pa da , pise da su mi b3 64 i b4 128 , ali zena mi nije dala nikakve informacije tipa ne zamaraj se , pij vitamine i sl . a ja sam protekle dve nedelje radila i osecala sam se ok , ponekad mi je preskakalo srce uglavnom uvece ali nikakvih drugih smetnji nisam imala , juce sam se jako uznemirila kada sam videla rezultate i citala komenatre na ovom forumu pa sam dobila temperaturu i evo danas je nemam , ona mi je rekla da je to normalno , nemam pojma vise , stvarno cu otici kod nekog drugog lekara jer sam postala nepodnosljiva svojoj okolini koliko sam napeta i nervozna , hvala ti puno !

Back