Кoksaki

• Začetnik teme Začetnik teme kacca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
samo jedno pitanje, da li mislite da ima potrebe ici samoinicijativno na torlak ili vma jer uput nema sanse da dobijem, a u privatnoj lab su mi negativne vrednosti i igg i igm na koksaki ako bas sumnjam na njega jer sam radio sve moguce analize i ne znam sta vise da mislim
hvala

samo jedno pitanje, da li mislite da ima potrebe ici samoinicijativno na torlak ili vma jer uput nema sanse da dobijem, a u privatnoj lab su mi negativne vrednosti i igg i igm na koksaki ako bas sumnjam na njega jer sam radio sve moguce analize i ne znam sta vise da mislim
hvala

Nema potrebe.
Zasto si ti toliko fiskirao da si bolestan?

ma nisam fiksiriao, nego mi stvarno nije dobro, nikako ne prolaze ovi simptomi i ne znam gde vise drugde da trazim neke informacije, znam kako se osecam i nisam umislio nista i ne shvatam zasto mi ne prolaze ova preskakanja i vrlo cesta brza i jaka lupanja srca sa ponovo malo povisenom temperaturom i hvata me cesto nesvestica ako vec doktori tvrde da mi nije nista sta to moze da bude a nisam slucaj za psihologa zato sam tako malo naporan:(

nisam bio, to sam morao da napomenem jer poznajem dovoljno samog sebe da mogu da kazem da problem nije te pririode-znaci psiholoske i takodje nikakve stresne situacije nisam dozivljavao-da kazem i to, znam kako se osecam i ne znam vise na kakve preglede da idem, ja uvek nesto kazem sto ne bi trebalo u porukama kao na primer to da nisam "slucaj za psihologa" pa se uvek odvrati tema od prvobitnih simptoma i sta bi eventualno to moglo da bude

Ja na tvom mestu ne bih tako lako odbacivala mogucnost konsultacije sa psihijatrom.
Nisi objektivan, mozes da ides na pretrage do mile volje i da ti nista ne znaci.
Da li si nekada cuo za psihosomatske tegobe?

Pozdrav svim obolelima od ovog ZLA,onima koji su se izborili sa njim,a i onima koji ce tek doci na ovaj forum jer ce oboleti BUAHAHAHAHA,yes that's right,you will have it too !! :P
Malo sale nije na odmet,nego da predjem na pitanje:
Ja sa inace ceo zivot nasmejana i pozitivna osoba,nemoguce me je videti tuznog-ukoliko nije zbog devojke naravno :)
ALI,jedne veceri srce mi poce' preskakati :D
Znaci,ustanovljen mi je Coxsackie virus B grupe,cek samo da nadjem nalaze sa torlaka(searching)
Znaci prvo vadjenje krvi:
19.09.2008.
CB1 1:16
CB2 1:16
CB3 1:256
CB4 1:1024
CB5 1:16

Nekih mesec dana pre tog prvog vadjenja krvi,imao sam par dana NESNOSNE GLAVOBOLJE,znaci interval od 00:00 do nekih 02:00 ujutro,preznojavao sam se bukvalno od bola,takodje i temperature od nekih 37.2 do 37. 6 mozda,a sve to uz prelepe propratne aritmije srca koje i dan danas obozavam,takodje i uz odredjeno gusenje....
Nakon tih par dana glavobolja je nestala,temperatura se mozda vratila par puta u roku od 2 meseca,jedino je aritmija ostala i smara i dan danas.
Drugo vadjenje krvi:
14.11.2008.
CB3 1:128
CB4 1:256
E sad,terapija mi je samo pijenje MAGNECHAT-a (magnezijum da bi mi potpomogao srcanom misicu zbog aritmija) i vitamin C 500 mg 2x1 dnevno OBA leka...
Medjutim,u poslednjih dva dana sam osetio par probadanja u srcanom delu,kojih NIJE bilo ni kada su nalazi bili mnoogo gori...To je deo koji me zanima...zbog cega me sada probada srce?
Takodje mi je drugi put pronadjen jos jedan virus u krvi (inace sam "srecnik" celog zivota sto se bolesti tice),pokupim sve najegzoticnije i najredje....
Zove se "Epstein Barr" virus,njega sam "googlovao" i pronasao da uzrokuje mononukleozu,koju sam IMAO pre 5 godina,tj. 2003....
E sad,posto mi je kontrola kod kardiologa tek 17 decembra,voleo bih da mi moze neko reci,da li cu opet dobiti mononukleozu,ili sta je po sredi ovaj put? Vec sam se smorio,ne mogu da idem u teretanu od koje sam zavisnik,ne mogu da imam devojku da je ne zarazim,potpuno sam depresivan,zivot mi je unisten totalno proteklih jace od 4 meseca...
I da,jos jedno pitanje,uskoro ce Nova Godina,inace nikada i ne pijem posto sa sportista,ali bih voleo da malo okusim alkohola,jer znaju i svi ovde prisutni da se na doceku ne sluzi "prirodni sok",iako bi mi to odgovaralo...

Unapred zahvalan,Novica

Pozdrav svim obolelima od ovog ZLA,onima koji su se izborili sa njim,a i onima koji ce tek doci na ovaj forum jer ce oboleti BUAHAHAHAHA,yes that's right,you will have it too !! :P
Malo sale nije na odmet,nego da predjem na pitanje:
Ja sa inace ceo zivot nasmejana i pozitivna osoba,nemoguce me je videti tuznog-ukoliko nije zbog devojke naravno :)
ALI,jedne veceri srce mi poce' preskakati :D
Znaci,ustanovljen mi je Coxsackie virus B grupe,cek samo da nadjem nalaze sa torlaka(searching)
Znaci prvo vadjenje krvi:
19.09.2008.
CB3 1:256
CB4 1:1024

Nekih mesec dana pre tog prvog vadjenja krvi,imao sam par dana NESNOSNE GLAVOBOLJE,znaci interval od 00:00 do nekih 02:00 ujutro,preznojavao sam se bukvalno od bola,takodje i temperature od nekih 37.2 do 37. 6 mozda,a sve to uz prelepe propratne aritmije srca koje i dan danas obozavam,takodje i uz odredjeno gusenje....
Nakon tih par dana glavobolja je nestala,temperatura se mozda vratila par puta u roku od 2 meseca,jedino je aritmija ostala i smara i dan danas.
Drugo vadjenje krvi:
14.11.2008.
CB3 1:128
CB4 1:256
E sad,terapija mi je samo pijenje MAGNECHAT-a (magnezijum da bi mi potpomogao srcanom misicu zbog aritmija) i vitamin C 500 mg 2x1 dnevno OBA leka...
Medjutim,u poslednjih dva dana sam osetio par probadanja u srcanom delu,kojih NIJE bilo ni kada su nalazi bili mnoogo gori...To je deo koji me zanima...zbog cega me sada probada srce?
Takodje mi je drugi put pronadjen jos jedan virus u krvi (inace sam "srecnik" celog zivota sto se bolesti tice),pokupim sve najegzoticnije i najredje....
Zove se "Epstein Barr" virus,njega sam "googlovao" i pronasao da uzrokuje mononukleozu,koju sam IMAO pre 5 godina,tj. 2003....
E sad,posto mi je kontrola kod kardiologa tek 17 decembra,voleo bih da mi moze neko reci,da li cu opet dobiti mononukleozu,ili sta je po sredi ovaj put? Vec sam se smorio,ne mogu da idem u teretanu od koje sam zavisnik,ne mogu da imam devojku da je ne zarazim,potpuno sam depresivan,zivot mi je unisten totalno proteklih jace od 4 meseca...
I da,jos jedno pitanje,uskoro ce Nova Godina,inace nikada i ne pijem posto sa sportista,ali bih voleo da malo okusim alkohola,jer znaju i svi ovde prisutni da se na doceku ne sluzi "prirodni sok",iako bi mi to odgovaralo...

Unapred zahvalan,Novica

Prvo, imam prilicno razvijen smisao za humor ali kao neko ko je imao koksaki ne nalazim da je ono iz prve recenice ni malo smesno.
To sto pijes nisu lekovi, i treba da nastavis da pijes ako ti je lekar rekao, ako brines da ce ti nesto biti od svakodnevnih doza-nece.
Zasto te probada srce morace da ti kaze kardiolog kad uradi EKG i ultrazvuk. Ovde nit se vidi nit cuje tvoje srce.
EPB nije ni egzotican ni redak. I ako si radio igg i img antitela i to je pokazalo da si virus imao, onda mislim da nema zasto da brines da ga imas sad.
Do 17.12 ima jos 5 dana. Izdrzi. U teretanu ne mozes, nista strasno, mocices kad se izlecis do kraja. A devojku da imas mozes jer nemas cime da je zarazis.
AKo inace ne pijes, ne vidim sto bas ove NG moras da okusis malo alkohola? Pij sok i nadji drustvo sa kojim ces moci da se lepo osecas i provedes i bez alkohola.

Prvo, imam prilicno razvijen smisao za humor ali kao neko ko je imao koksaki ne nalazim da je ono iz prve recenice ni malo smesno.
To sto pijes nisu lekovi, i treba da nastavis da pijes ako ti je lekar rekao, ako brines da ce ti nesto biti od svakodnevnih doza-nece.
Zasto te probada srce morace da ti kaze kardiolog kad uradi EKG i ultrazvuk. Ovde nit se vidi nit cuje tvoje srce.
EPB nije ni egzotican ni redak. I ako si radio igg i img antitela i to je pokazalo da si virus imao, onda mislim da nema zasto da brines da ga imas sad.
Do 17.12 ima jos 5 dana. Izdrzi. U teretanu ne mozes, nista strasno, mocices kad se izlecis do kraja. A devojku da imas mozes jer nemas cime da je zarazis.
AKo inace ne pijes, ne vidim sto bas ove NG moras da okusis malo alkohola? Pij sok i nadji drustvo sa kojim ces moci da se lepo osecas i provedes i bez alkohola.

Nisam mislio na EPB konkretno kada sam rekao da uvek dobijem neke egzoticne bolesti,vec na neke koje sam imao ranije,govorio sam uopsteno...
A kako ne mogu da zarazim devojku,ukoliko se coxsackie moze dobiti i preko case iz koje je pio zarazeni i koja nije dobro oprana (ovako sam verovatno i dobio,samo da saznam ko je konobar !!!)
A i iz sekreta iz grla,ako sam dobro procitao na par mesta

Svi smo mi bili vec u kontaktu sa koksaki virusom, pitanje je odbrane naseg organizam.
Po toj tvojoj logici ne bi trebao ni iz kuce da izadjes.
Opusti se malo.
A probadanje u "u srcanom delu" moze biti i u vezo sa umorom, napetoscu, verovatnije je da je u pitanju neka medjurebarna mijalgija.
Prema tom, opusti se.

Pozdrav svima!
Lechio sam se od koksakija i bio na svim mogucim pregledima dok nisam nasao doktora koji koksaki izbacuje iz organizma za mesec dana. Inache terapija se zasniva na kvantnoj medicini i homeopatiji. Osecam se odlicno i trebam da idem na torlak za mesec dana da proverim krvnu sliku. Ako su vam potrebne opshirnije informacije kontaktirajte me na nemanjamihajlovc@hotmail.com

Pozdrav!

Da, sve sam to procitala ali te ja pitam ,doktor koje specijalnosti te je pregledao?
I ko kaze da se uput ne moze dobiti za bilo kog specijalistu kada se uardi adekvatna priprema pacijenta za odlazak kod specijaliste?
To sto ti zelis na Torlak ne znaci da ces dobiti uput ako trazis, ali ako tvoj lekar specijalista internista zakljuci da treba da ides npr...e to je druga stvar.

neverovatan savet, voleo bi to tebi neko da kaze da povracas i sve ovo sto sam ja rekao pa pici kod psihijatra da te kljuka tabletama i postavi dijagnozu bez dijagnoze a nikad da se ne otkrije pravi uzrok.hvala do neba

Ono sto mogu da primetim to je da imas tegobe za koje niko ne moze da nadje uzrok.
Ono sto se tebi desilo je po svemu sudeci bila virusna reakcija.
Jeli ti muka, jeli povracas? Sad, ne pre sto godina.
Jeli kardiolog nije nasao uzrok tvom stanju?
Jeli imas temperaturu?

Jeli te gledao infektolog, gastroenterolog, u krajnjoj liniji i psihijatar ?
Ti se sam lecis, ides napamet od lekara do lekara ,pokusavajuci da utvrdis bolesti od kojih TI mislis da bolujes.
Pa kad ne ide zaokruzi krug.
Kad si obisao 100 lekara, mozes jos 3.

Od 1998. do 2002. vrednosti titra su mi stalno bile 1:1024. Na pocetku, na osnovu simptoma (malaksalost, temperatura, nagli gubitak tezine), bilo je tesko postaviti dijagnozu. Kad je najzad ustanovljen virus, spala sam na 45 kg, bez snage da podignem kasiku. U mom slucaju javila se tahikardija (od 160 do 200 otkucaja stalno), te sam dobila i lekove. Na kraju, prolaps desnog srcanog zaliska, male temperature (do 37,5), ali traju i po 15-20 dana. Kontrolisem jednom godisnje titar, a kod kardiologa idem redovno.
Ovo je skracena verzija, a i znam da nisu kod svakog simptomi i posledice koksakija isti. To je samo zipovana verzija mog iskustva s tim virusom (koksaki B).

Molim nekoga da mi odgovori,posto imate iskustva.
Pre neku noc, kada sam legla da spavam,osetila sam da mi je tesko da udahnem, ali uspela sam da zaspim,da bi me posle jedno sat vremena probudilo srce,mislim da mi je puls bio 200, znaci uzasna aratmija i naravno nisam mogla da udahnem i to je trajalo jedno sat vremena...otisla sam na urgentni, do tada se prilicno smirilo...i doktorka mi je rekla da to nije nista strasno, da je sve na psihickoj bazi...dala mi propranolol da popijem po potrebi, i sve se na tome zavrsilo, uradjeni su mi hormoni stitne zlezde i krvna slike, i svi rezultati su ok...E,sada ja vise nisam sigurna da li umisljam ili mi je i dalje nekad tesko da udahnem...ipak je to bio sok i nije mi bas svejedno uvece kada treba da spavam ili da idem negde sama...
Inace,redovno treniram i prilicno se zdravo hranim... Sada razmisljam da li ima razloga da pomisljam na koksaki i da li mislite da treba da idem da radim test? Zelim sto pre da se vratim u teretanu,ali se opet plasim!
Molim nekoga da mi odgovori!
Hvala mnogo!

super objasnjenje,lutam duze vreme po lekarima,svi simptomi su se pojavili posle porodjaja,nikome nije koksaki pao na pamet,kazu stres,sada znam sta cu sledece da proverim,hvala puno.

dr:
A zasto bi bio koksaki?
Zasto je tako cudno da se na psihickoj bazi, zbog stresa i napetosti pojave takve tegobe?
Imam potvrdu da nije koksaki,ali i dalje ne znam sta da radim...ocigledno je psihosomatske prirode...svega sam svesna,ali i dalje mi je tesko da zaspim ili idem sama negde...stalno imam osecaj da cu da se ugusim...sve u svemu uzasno je!

Pozdrav svima... Ja sam nova na forumu i imam dosta problema koji su ovde već detaljno objašnjeni. Htela bih da pitam, ako neko slučajno zna, da li sada slučajno postoji referentna laboratorija u Novom Sadu u kojoj se može izvršiti analiza na koksaki virus?

Back