Кoksaki

• Začetnik teme Začetnik teme kacca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
SOFIJA,GLORIJA XVALA NA PODRSCI..ali mene interesu je koja je naj ali naj bolja terapija i sta bi trebala da uzimam od terabije i jos me nesto interesuje koja vem bila isxrana tad u to vreme, dok posedujem ...KOKSAKIz:lol:z:poz:

Tерапија зависи од симптома...
Ако имаш убрзан рад срца,кардиолог ће ти саветовати бета блокаторе,уколико постоје и екстрасистоле она антиааритмици...
Уколико ти је УЗ налаз срца уредан, онда стварно нема разлога за панику...

Прати се титар антитела на Коксаки вирус и то у разамаку од 2 недеље...
Значајно је уколико дође до пораста титра 3-4 пута, у току те 2 недеље...
Уколико титар антитела пада, онда наравно Коксаки се повлачи..:)

Исхрана: Поврће, риба, бело месо, наравно барено и кувано...избегавати пржено у дубоком уљу..., воће..
Јако је битно да ниси изложена стресу ,јер појачава све симптоме болести и одлаже оздрављење.,слаби имунитет...

Овде ти можемо дати савет,али нико те овде не може лечити...
Обавезно преглед код доброг кардилога..:)

Ljudi u poslednje vreme sta god me zaboli odma se brinem da sam nesto bolestan (moram to da napomenem)... U poslednje vreme kada legnem u krevet tj kada se smirim, opipam sebi puls i oslusavam: I srce redovno radi i odjednom 2 puta zakuca brze i onda nastavi redovno (NAPOMINJEM desava mi se samo u lezecem polozaju. Jedna drugarica je imala virus srca pa sam se zato uplasio.) 2 dana me boli grlo ali nista strasno jer mi se ovo sa kucanjem srca desava od pre mozda mesec dana. Pre toga veoma sam se bojao jer mi se u jednom periodu desavalo nesto sa nosom ... Zanima me vase misljenje u vezi ovoga ... hvala vam unapred

Ljudi u poslednje vreme sta god me zaboli odma se brinem da sam nesto bolestan (moram to da napomenem)... U poslednje vreme kada legnem u krevet tj kada se smirim, opipam sebi puls i oslusavam: I srce redovno radi i odjednom 2 puta zakuca brze i onda nastavi redovno (NAPOMINJEM desava mi se samo u lezecem polozaju. Jedna drugarica je imala virus srca pa sam se zato uplasio.) 2 dana me boli grlo ali nista strasno jer mi se ovo sa kucanjem srca desava od pre mozda mesec dana. Pre toga veoma sam se bojao jer mi se u jednom periodu desavalo nesto sa nosom ... Zanima me vase misljenje u vezi ovoga ... hvala vam unapred

Не уклапа се у вирусно обољење срца да имаш тегобе када лежиш :) , треба да буде обрнуто, тј да се јављају при физичком напору
Ако си јако уплашен, онда правац кардиолог...
Мислим да ће те ослободити страха, када ти каже да је све ок..

POZZZopet od mene..tela bi da vas pitam nesto.posto posedujem virus koksaki ...znam da ima veze sa padom imuiteta pa sam tela da vas pitam osim voca i povrca sto jedem pijem propranol oligogal.se i vitamin C koliko je dobar lek EKOMER..cula sam da je to jako dobar lek za imunitet ..xocu reci za podizanje imuniteta pa bi vam bila zaxvalna na ODGOVORU..i dali se moze piti za moij navedenim lekovima..unapred zaxvalna.z:poz:

Пошто је екомер ''Ecomer je prečišćeno ulje iz ajkuline jetre. Glavne aktivne supstance su alkilgliceroli, kojih ima još i u majčinom mleku, jetri, slezini i koštanoj srži. Najveća koncentracija alkilglicerola u prirodi je u ulju ajkuline jetre.''

Можеш да га пијеш. ;)
Не знам какав му је ефекат али не може да ти шкоди.
Мој проблем је што ја слабо верујем у те препарате за подизање имунитета.

Пошто је екомер ''Ecomer je prečišćeno ulje iz ajkuline jetre. Glavne aktivne supstance su alkilgliceroli, kojih ima još i u majčinom mleku, jetri, slezini i koštanoj srži. Najveća koncentracija alkilglicerola u prirodi je u ulju ajkuline jetre.''

Можеш да га пијеш. ;)
Не знам какав му је ефекат али не може да ти шкоди.
Мој проблем је што ја слабо верујем у те препарате за подизање имунитета.

Такође имам изразито негативан став према синтетичким препаратима за подизање имунитета...
Здрава ,природна, уравнотежена исхрана...:)

da ..to ste u pravu ni ja nevolim te svakakve lekovez:(( da konzumiram ..aliii mnogi su mi preporucili EKOMER i da je jako dobar i da bi trebala da ga pijem pogotovo sto imam virus i da mu je odlican efekat poslusaj te i sami
a jedna moja prijateljica ga koristi i kaze da za samo mesec dana imunitet je povratila.. zato sam se vama obratila za savet...P.S sofija xvala..z:)

pozz.. drustvoo evo mene opet sa nekim pitanjem resite mi kolko su zdrava jaja od prepelice ,dali to momaze nesto oko imuniteta i ako pomaze kako se koristi jel cula sam da su to mnogo lekovita jaja pa mi treba brzo vas odg,

Колико знам веома су хранљива. Препоручује се 3-4 комада недељно. То сам чула од жене која се бави биљном медицином.
Генерално, нова научна сазнања кажу да јај треба јести. Ко може, чак, сваки дан.

Imam probleme sa srcem-- tahikardija, kratki bolovi u grudima i osecaj tereta, osecaj napetosti i tenzije, pritisak do 150 sa 100, ponekad otezani otkucaji...
Naravno ovi simptomi nisu konstantni i desavaju mi se (osecam ih) par puta nedeljno.
Kardiolog mi je na UZ srca rekao da je sve u redu, EKG u redu, RTG pluca i srca u redu, stitna zlezda sa analizom hormona i UZ u redu, krvna slika u redu osim sto je HDL holesterol 1,19 i blago poviseni limfociti, i konacno Adeno i KOKSAKI nalaz je sledeci:

Adeno IgG je 2.81, a IgM <0.8 (referentne vrednosti <0.8 negativan 0.8-1.1 granican i >1.1 pozitivan)

KOKSAKI B IgG je 84 IU\ml (referentne vrednosti <80 negativan 80-100 granican i >100 pozitivan)
KOKSAKI B IgM je 53 IU\ml (referentne vrednosti <30 negativan 30-50 granican i >50 pozitivan)
nalaz za viruse je radjen u Higijenskom zavodu u Novom Sadu.
Kardiolog mi je rekao da imam blago pozitivan koksaki i da mi on stvara te probleme (vec 3 meseca unazad) , treba da mirujem,jedem sto vise voca i povrca, spavam koliko mogu, pijem sok od aronije i oligogal se... i javim se na kontrolu za 2 meseca (ponovo na UZ srca) sa kontrolisanim virusima.
Citao sam nesto o tom virusu pa zanima sledece:

da li taj veoma malo poviseni (pozitivan) koksaki zaista moze da izazove pomenute simptome (nemam povisenu temperaturu i glavobolje!) i sta znace te granicne vrednosti virusa u nalazima????

NIkad nisam imao slicnih niti nekih drugih vecih zdravstvenih problema pa me je ovo sad bas uplasilo.

Imam 24 godine, studiram...

POZDRAV SVIMA I UNAPRED HVALA NA ODGOVORIMA!!!!

Imam probleme sa srcem---tahikardija, osecaj tenzije, tereta i bolova u grudima, pritisak do 150 sa 100, napetost, nervoza...
Kardiolog mi je rekao da je na ultrazvuku srca sve u redu, EKG u redu, stitna zlezda sa analizom hormona i ultrazvukom u redu, RTG pluca i srca u redu,
krvna slika u redu osim sto je HDL holesterol 1,19 i blago poviseni limfociti, i virusi:

ADENO IgG 2,81 (referentne vrednost i <0.8 negativan, 0.8-1.1 granican i >1.1 pozitivan)
ADENO IgM <0.8 (referentne vrednosti <0.8 negativan, 0.8-1.1 granican i >1.1 pozitivan)

KOKSAKI B IgG 84 IU\ml (referentne vrednosti <80 negativan, 80-100 granican i >100 pozitivan)
KOKSAKI B IgM 53 IU\ml (referentne vrednosti <30 negativan, 30-50 granican i >50 pozitivan)
analiza radjena u Higijenskom zavodu u Novom Sadu.

Kardiolog mi je konstatovao da imam blago pozitivan koksaki virus i da mi on pravi navedene probleme (vec nekih 3 meseca), i treba da dodjem na kontrolu za 2 meseca (na ultrazvuk srca) sa kontrolisanim virusima,
a u medjuvremenu da mirujem, unosim sto vise voca i povrca, dosta spavam,pijem tecnosti, sok od aronije i Oligolal kapsule...

Mene zanima sledece:

da li taj veoma malo poviseni-blago pozitivan koksaki moze da stvara navedene simptome (nemam povisenu temperaturu i glavobolje!) i sta znace te granicne vrednosti virusa na analizama????

Imam 24 godine, studiram i nikad nisam imao slicnih ili bilo kakvih drugih vecih zdravstvenih problema pa me je ovo malo uplasilo i vec me dosta nervira.

POZDRAV SVIMA!!!

Mene zanima sledece:

da li taj veoma malo poviseni-blago pozitivan koksaki moze da stvara navedene simptome (nemam povisenu temperaturu i glavobolje!) i sta znace te granicne vrednosti virusa na analizama????

Imam 24 godine, studiram i nikad nisam imao slicnih ili bilo kakvih drugih vecih zdravstvenih problema pa me je ovo malo uplasilo i vec me dosta nervira.

POZDRAV SVIMA!!!

Врати се назад и пажљиво прочитај тему..
Наћи ћеш одговор...
Да ти не понављамо..

Може да да наведене симптоме. ;)
Послушај свог лекара, мораш да водиш рачуна о имунитету, да довољно спаваш, уносиш витамине и проћи ће.

tacno!!! stoo vise voca,povrca,ribee,totalni odmor,sto vise spavanja. za jacanja imuniteta aliii licno preporucujem EKOMER jer stvarno deluje propolis kapi znaci zdrava isxrana i sto vise odmora bez drpresije jel onda virus dobija vece simtome posto posedujem evo vec 5 mesec taj virus tako radim osecam se bolje madaaa se i sad javi taxicardija i to bas jako traje par minuta i prestane :dash: svaki mesec:rtfm: kod kardijologa i bice nam boljee:worth: valjda :bye: caoo

Ma daaa, znam ja sve to i pridrzavam se svega, imam i ekomer i ostale dodatke ishrani....samo mi je bilo cudno da tako malo pozitivan koksaki pravi probleme s tim da nisam imao povisene temperature i glavobolje....
a koliko sam video ima razlicith metoda za utvrdjivanje antitela i vise tipova koksakija koji napadaju srce pa mi nista nije bilo jasno.... ali pozitivan je pa je on uzrok s obzirom da je sve ostalo u redu..

Ma daaa, znam ja sve to i pridrzavam se svega, imam i ekomer i ostale dodatke ishrani....samo mi je bilo cudno da tako malo pozitivan koksaki pravi probleme s tim da nisam imao povisene temperature i glavobolje....
a koliko sam video ima razlicith metoda za utvrdjivanje antitela i vise tipova koksakija koji napadaju srce pa mi nista nije bilo jasno.... ali pozitivan je pa je on uzrok s obzirom da je sve ostalo u redu..

to ti je slucaj kao i kod mene ni ja nisam imala ,glavobolju tenperaturu nista samo mi se javijo ubrzan rad srca otisla sam kod kardijologa dobila za exo srca i da nosim xolter 24 casa i da vadim krv i svi nalazi su ok samo krv za viru se ne i potome i simtomama su zakljucili KOKSAKI VIRUS i dalje ga posedujem i lecim se od toga cak sam i u traumi bila i zaxvaljuju ci ovim prijateljima .SOFIJI.GLORIJI I ostalima na forumu sam i to prebrodila i sad samo zdrava isxrana bez stresa ,tecnosti voce i nadam se da ce mi biti bolje tako da to sve preporucujem i vama

pozdrav svima , mozda malo kasnim s pitanjem al jako mi je bitno , vidim da je tema bas stara al ipak ...... treniram fudbal i imam ortaka koji ima koxaki i naravno trenira sa nama , da li se virus moze preneti ako pijemo vodu posle njega , a opste je poznato da se tu ne vodi racuna ko pije i kad , jednostavno ne razmisljas ..... decko ima i kvarne zube i najverovatnije mu krvare i desni , pa sam se extremno istripovao , ako ima nekog na forumu jos uvek , molim za odgovor ! hvala , pozz

Pozdrav drustvoo...evo i ja da se uclanim u grupu koksakijaaa...
Meni su pronasli koksaki pre nesto vise od 2 meseca...dva titra su mi bila bas visoka 1024...dok su ostali bili u normali...posle evo 2 meseca meni je proslo tj rezultati su negativni, medjutim meni su ostale predvece ili ako se aktiviram preko dana(znaci sve sem lezanja) te male temperaturice 37.2 maksimalno...pa me zanima dal je to normalno stanje posel koksakija tj posel oporavka ili bi mozda to trebalo da me zabrine i posalje nazad kod lekara...??tj lekar mi je rekao ni da ne merim temperaturu, ali citajuci postove primetio sam da dosta ljudi i posle negativnih rezultata vuku te temperature neko vreme...pa me zanima vase iskustvo..
Pozzzz

Back