Koju ste knjigu poslednju kupili ili dobili?

• Začetnik teme Začetnik teme goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znači, ima nas više takvih ovde... :lol: Sličan je i moj skor. Prošle nedelje sam kupila 10 a prekjuče 7. Plus sam dovukla iz biblioteke 4 (otpis). Mrzi me da nabrajam, koga bi to interesovalo.

Hambertova mlada, vidim interesiju te Rusi. Gospodu Golovljeve sam i ja kupila za ćerku, treba joj za ispit. A kakve ti veze imaš s Rusima, ako nije tajna? ;)
Koja slučajnost, kupila sam i ja Ibzena, Izabrane drame, među kojima je i Stubovi društva.

PS Neke od tvojih naslova sam videla u otpisu biblioteke. :) Recimo, ja sam uzela Zlatno tele Iljfa i Petrova. :)

Krasuljak, nikakve veze. :mrgreen: Te sve knjige predstavljaju moja mnogostruka interesovanja koja se tiču književnosti. Neke od njih sam ranije čitala.
''Zlatno tele '' sam pročitala, nema mesec dana.
Ibzena želim već dugo da pročitam, ali sam uvek nekako letela prema njegovom mlađem kolegi Šveđaninu.
A tek drug Uljanov! Čovek je ''lud'', uveseljava me svojim opservacijama i kritikama. Vrtela sam se poslednjih nedelju dana oko njega, Dobroljubova, Černiševskog i te ekipe, pa kad sam naletela na Saltikova morala sam da ga kupim.

Dobro, to je i logično, zbog razlike u godinama...

Juče sam si baš nakupovala knjige na Limundu... Crno je moja omiljena boja-Malmud, Univerzalna istorija beščašća-Borhes, Volga utiče u Kaspijsko more-Pilnjak, Srebrna činija -Belou, Lekcije o zaboravljanju-Anita Nair, Supruga 22- Melani Gidion, Sobu s lepim izgledom-Foster (kreten, nisam prepoznala da je to isto što i Soba s pogledom-Forster, koju već imam). Plus danas na trafici Kuću duhova od Aljende koju sam čitala 2011-e, celu trilogiju. Totalno sam dementna, imam na desetine duplih knjiga u kući... :dash:

KRIK IZ DJETIJEG ODMARALISTA ili DOMA/ Ip Man 3 je izaso samo da kazem usput, i dobar je
SUMA DJAJEV
Ништа те не разумем! Јел' то књига, како је тачно наслов, ко је писац? На претраживачу ништа не излази.
И пиши, брате, ћирилицом, да барем могу да прочитам - сума или шума, дјајев или ђајев?

Ако овде није био ниједан коментар, то је зато што те игноришу.

Samouvereno smatraš da znaš mi čitalački ukus. :D javiću istinito li zboriš. :D
Javni kad stignes:)

Ja sam inace obozavateljka Pamuka pa sve sto napise meni je to najlepse ( tako i ovaj Muzej nevinosti), ali mi je jasno da je to samo neki moj ukus i kupus.
Bas ta knjiga Pamukova i nije neka narocita ( barem ne za knjizevne kriticare, za mene , kako rekoh, sve od njega je prosto genijalno).

- - - - - - - - - -

A i nekako su mi polako dozlogrdili ovi klasici, valjda sto vec godinama pisemo o Kafki, Manu, Dzojsu, Dosojevskom i ne znam kome sve, ziv covek
i ne cita ove genijalne autore koji i dan danas zive, pisu.

Ja sam inace obozavateljka Pamuka pa sve sto napise meni je to najlepse ( tako i ovaj Muzej nevinosti), ali mi je jasno da je to samo neki moj ukus i kupus.
Bas ta knjiga Pamukova i nije neka narocita ( barem ne za knjizevne kriticare, za mene , kako rekoh, sve od njega je prosto genijalno).

- - - - - - - - - -
И ја много волим Памука, и овде смо :ortaci2:.

И ја много волим Памука, и овде смо :ortaci2:.
Ja ga volim iz mnogo razloga. On je za mene neka sinteza ( ili se to zove simbioza?) Andrica i Selimovica, ali na danasnji nacin.
Cak mislim da ga mnogo vise volim od ove dvojice jer mi njegova pisanija nekako vise leze na dusi i srcu.

Selimovica i Andrica, a o Nobelovcima tipa Markez i da ne govorim, nije niko muchio intervjuima tipa sta misle o vlasti, zasto ne idu u egzil
i slicno. On nije dobio Nobela zato sto se buni proiv nekih represivnih mera i vlasti u Turskoj ( a buni se, ali kao covek, ne kao i knjizevnik),
on je Nobela zasluzio kao retko koji koji knjizevnik barem u zadnjih dvadesetak godina.
Nego i to je meni nevazno.

Dževdet-beg i njegovi sinovi mozda i nije neko vrhunsko knjizevno dostignuce , ali je meni mnogo i vaznije i toplije od recimo Budenbrokova ili ne daj Boze
Glembajeva. Kao da citas neku pricu, ali istinsku biografiju, porodice iz Nisa ili Beograda, Novog Sada.

I za kraj:

Topografija je nas usud
, moze i pusto tursko:)

Back