Koju bi mi SF knjigu preporučili?

Trenutno sam u Crnoj Gori i procitala u jednom dahu Zaboravljanu goru Milisava Popovica. Verovatno zbog utiska koji me jos drzi, ali zaista prva prava knjiga epske fantastike kod nas. Kratke price sa tako razlicitim senzibilitetom da prosto ne znas za koju da se zalepis.
Neverovatno da se kod nas (u Srbiji) o toj knjizi ne prica toliko. Dobila 3 velike nagrade, sto je opet fenomen ako se zna da nasi balkasnki kriticari jos ne dozivljavaju SF zanr kako treba. Od tri, dve strane nagrade! Poslednja je, ako sam dobro shvatila, i Naj knjiga u 2008 godini u Crnoj Gori po izboru gradjana.
Jeste da joj je pun naziv Zaboravljena gora - Mitska bica Crne Gore, ali u njoj ima toliko toga bliskom nasem podneblju da je nikako ne treba vezati iskljucivo za CG. Cak sam citala da i sam autor to nije zeleo. Preporucujem Zduvace i pricu o Zagrivuku. Mada, i oni mali Strizavci su mi se uvuklji pod kozu.
I jos nesto, ako neko zeli da dodje do nje namucice se. Ja imam verziju treceg izdanja.

:mrgreen:
Imam ja kod sebe nekolika paketa sa tom knjigom...tako da i nije tolika muka :mrgreen:

Pa... dobra je za pocetak u smislu da je cita neko ko nije imao kontakta sa sfom, tu se slazem, mada... meni je to hronicna stvar. Mislim hronicno citam avkg, kao i jos neke stvari. Opet, jeste to sf ali ne onaj hard core koji najvise volim.
Ali svakako spada u obaveznu literaturu generalno, ne samo sf. :)

Back