- Poruka
- 6.127
Koja je bazirana na Unixu.
Ако ћеш баш све су то UNIX-like системи али који потичу од BSD-a који јесте био UNIX.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koja je bazirana na Unixu.
...i openBSD ako mogu da dodam
Na to sam i mislio![]()

Da, samo sto Linux oponasa Unix ali ne sadrzi njihove kodove .Ако ћеш баш све су то UNIX-like системи али који потичу од BSD-a који јесте био UNIX.
Pogledajte prilog 1619462
Meni je Windows 98 strašno nedostajao zbog Microprose igrice "The Majesty"Win.7 i Ubuntu.Win 10 i Linux.radima na sva cetiri.Doduse,najvise sam na 7-ici.
Nisam jos probao Win. 11,jer mi 10-ka sada radi veoma dobro.Posle, videcemo.Meni je Windows 98 strašno nedostajao zbog Microprose igrice "The Majesty"
Napuštanje Windows XP mi je najteže palo.
A tu sam mogao da uradim onu virtuelizaciju, instaliram Win98 i sve drajvere i ponovo pokrenem "The Majesty".
Posle nije bilo šanse ni na Visti ni na Win7
Win8.x sam preskočio, Win9 je preskočio Microsoft, Windows 10 proglašen "špijunskim, nema šanse, itd" eto mene na Super-Špijunskom Windows 11, ubacio STEAM i igram "The Majesty HD" 64bit
Pogledajte prilog 1619477
Kleo se narod "da neće skrene na śpijunski Windows 10"Nisam jos probao Win. 11,jer mi 10-ka sada radi veoma dobro.Posle, videcemo.
Nisam jos probao Win. 11,jer mi 10-ka sada radi veoma dobro.Posle, videcemo.
Ja bih suzioja bih dao i izbor
win 11

Tako i Snow Leopard ne puca - skoro nikada, ma kakav izazov imao.Ja probam sve.Dok ne postane stabilan.Inace imam 4 OS-a.Kleo se narod "da neće skrene na śpijunski Windows 10"
Prevrtljiv narod...
Imas virtuelku i mozes da igras ako ti do toga.Meni je Windows 98 strašno nedostajao zbog Microprose igrice "The Majesty"
Napuštanje Windows XP mi je najteže palo.
A tu sam mogao da uradim onu virtuelizaciju, instaliram Win98 i sve drajvere i ponovo pokrenem "The Majesty".
Posle nije bilo šanse ni na Visti ni na Win7
Win8.x sam preskočio, Win9 je preskočio Microsoft, Windows 10 proglašen "špijunskim, nema šanse, itd" eto mene na Super-Špijunskom Windows 11, ubacio STEAM i igram "The Majesty HD" 64bit
Pogledajte prilog 1619477
Kanim se da predjem sa 10-ke na njega,ali mi se nesto ne da,jer citam na mnogo mesta da ljudi nisu zadovoljni.Medjutim nista dok ne probam sam i uvidim kako je i sta.W11 je samo našminkani W10. Sve je isto al fensije![]()
Ja uskoro prelazim na Venturu.Monterey najstabilniji od novih, na njemu sam 90 posto vremena iako je pre mesec dana prestao sa security patcehevima.
Sequoia, koja ce biti vrh trijumvirata koji je krenuo od Venture pa preko Sonome i obecava jer je izuzetno stabilan za prvu verziju. Najbolje radi na Apple ARM procu, znaci samo nove masine jer samo arm podrzava imaging iPhona. Hackintosh varijante sa Radeon kartama i Intelom 14 generacije razbijaju, ali su osteceni za neke funkcije kao pomenuti mirroring.
Od starih OSa imam jednu masinu sa Snow Leopardom koji je najboli operativni sistem ikad napravljen nevezano za bilo koju platformu. Jednostavno je briljantan.
Win 2ksp4 za kontrolu dve stare cad/cam masine koje su na rs232. A i najbolji je za hakerske alate svih vrsta, a probao mnogo. 98 je bio zakon za hakere jedno vreme, 7 nije losa ali ima par briljantnih softvera koji su jos uvek na 2ksp4 i na njemu bolje rade.
Linux probao dosta vrsta, nimalo odusevljen jer imam sosfisticiraniji Mac OS kome nijedan Linux ne moze ni da prismrdi. Cak pisao tj adaptirao kod za mekov, jednog od najboljih Infinity programatora koji je imao Linuxovu sirovo nerazradjenu varijantu.
Kanim se da predjem sa 10-ke na njega,ali mi se nesto ne da,jer citam na mnogo mesta da ljudi nisu zadovoljni.Medjutim nista dok ne probam sam i uvidim kako je i sta.
Moj ti savet idi na Sonomu, poslednju, mnogo je stabilnija....probao sam sve varijante Venture, Sonoma je definitivno brza i solidnija. Ili sacekaj do proleca Sequoiu kada bude treca verzija, tad ce razbijati, mozda poslednji OS koji ce podrzavati stare Intel mekove. Posle nje ce OS raditi samo na novim mekovima sa arm. Dok likovi iz Open Cora ne naprave neki patch...tj. hiljadu njih.Ja uskoro prelazim na Venturu.

Meni je komp nove generacije i kada sa 10-ke odem u podesavanja,opominje me da predjem na Win.11,jer ga moj procesor i maticna podrzavaju.Ja ga koristim od kako se pojavio, nikakve probleme nisam imao. Sve je zapravo isto, samo fensije izgleda. Recimo onaj dole taskbar sad ima ikonice u sredini, ranije je bilo uz levu ivicu. Mada to može da se podešava. Što se tiče hardverske zahtevnosti, deluje mi kao je slično, možda je W11 malo zahtevniji ali ništa ono da će ti trebati novi komp.
Meni je stariji racunar, cudi me da Ventura nije ispeglanija od zadnjih verzija sistema?Moj ti savet idi na Sonomu, poslednju, mnogo je stabilnija....probao sam sve varijante Venture, Sonoma je definitivno brza i solidnija. Ili sacekaj do proleca Sequoiu kada bude treca verzija, tad ce razbijati, mozda poslednji OS koji ce podrzavati stare Intel mekove. Posle nje ce OS raditi samo na novim mekovima sa arm. Dok likovi iz Open Cora ne naprave neki patch...tj. hiljadu njih.![]()
Ево тек носталгије ради, код мене на оба рачунара ХР (64-битни).Puca me nostalgija sad opasna, nemoj to da mi radiš