То што нешто не може да постоји без нечега не значи да нема особину постојања. Например, то што рачунарски програми не могу да постоје без рачунарске меморије, не значи да немају особину постојања. Имам флеш меморију са Виндоус 10 инсталацијом. Та инсталација тренутно постоји. И генерално гледано, без меморије не може да постоји. Међутим, могу врло лако да је обришем, и самим тим, уклоним из егзистенције. Онда више не би постојала.
Ovo što si napisao nije argument već klupče zamršenog konca, koje možemo odmrsutu samo kad mu pronađemo početak i kraj. Ceo Univerzim je takođe klupče zamršenog konca za kojega važi isto pravilo.
Taj Početak je nematerijalni Kvantni vakuum, koji sa stanovišra fizike izgleda kao ništa, koji se napregnuo i pokrenuo (teorija "Veliki prasak") i počeo fizički da se manifestuje kao Univerzum i Život. Pa je logično, ako želimo da saznamo Istinu o neopažljivom i nespoznatljivom Kvantnom vakuumi, to možemo putem proučavanja materijalnog UNiverzuma i Života, jer Kvantni vakuum i Univerzum sa životom u sebi, su jedno i isto. To su samo dva stanja jedne i iste prirodne sile i pojave:
1. nepokretno, nematerijalno, neopažljivo i nespoznatljivo i 2. pokretno, materijalno, opažljivo i spoznatljivo.
Istna o UNiverzimu i Životu je prosta. Univerzum i Život se ne sastoji ni od čega drugog, do od sedam fizičkih i psihičkih radnji. To su :
naprezanje, kretanje, opažanje, osećanje (dobra i zla), pamćenje, mišljenje i razumevanje. Vršilac ovih sedam fizičkih i psihičkih radnji su čestice i polja Kvantnog vakuuma, iz čega sledi zaključak da Kvantni vakuum raspolaže sposobnostima da te radnje vrši. Kao i zaključak da je Kvantni vakuum polje nematerijalne Svesti, jer navedenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji si osnovni faktori Svesti. Šta je Svest?
Ispravna definicija Svesti glasi
da je Svest ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti. Da bi u tome uspela, Svest mora da ispuni određene uslove. Mora da raspolaže psihičkim sposobnostima
opažanja sebe same, osećanja,pamćenja, mišljenja i razumevanja. Takođe i fizičkim sposobnostima
naprezanja i kretanja, pomomoću kojih poprima fizička svojstva sile i nase i tako postaje predmetom svog opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, a time ujedno i predmetom svoje svesnosti. Na koji naćin Svest uzrokuje sami sebe kao Svest. Jer je logično da bez svesnosti ne može da bude ni Svesti.
Univerzum i Život se sastoje od ogromnog broja najrazličitijih naterijalnih oblika: atoma, nebeskih tela, galaksija, te tela ćelija, biljaka, životinja i ljudi. Svi ti materijalni oblici su harmonične organizacije kretanja i rada čestica i polja Kvantnog vakuuma, tj. čestica i polja samopokrenute Svesti. Razlika među njima je samo u idejama, tj. informacijama po kojima se te čestice i polja Svesti naprežu, kreću i rade, pa makar se radilo o razlici između jednog kamena i čoveka.
Dve najveće svetske naučno nerešene tajne su Kvantni, vakuum i Svest. I treća tajma koju svetske religije nisu rešile je Bog. i Bog. Ova tri fenomena su jedan i isti fenonen i sve ovo što sam napred rekao je
CELA I JINAČNA ISTINA o postojanju i Kvantnog nematerijalnog vakuuma iSvesti. Takođe i Boga za kojeg vernici širom sveta veruju
da je je stvorio svet iz Ništa.
Ova Istina sadrži u sebi logiku koja je potrebna za potpuno razumevanje postojanja i materije i života i Univerzuma, kao i Kvantnog vakuuma i Svesti i Boga.
Pa ti Ružiću, ako se ne slažeš sa mojim odgovorima na pitanja šta je u svemu tome Razlog, šta Uzrok, Šta Svrha, ša ta Posledica ili Cilj života (Svesti) i sveukupnog postojanja, izvoli pa sam formuliši i definiši te pokmove. U svemu napred rečenom su svi potrebni podaci koji su ti za definisanje tih pojmova potrebni.
A ako se ne slažeš da je
Konačna Istina o postojanju sveukupne stvarnosti sve ovo što sam napred rekao, ti daj na to svoje argumentovane primedbe i od mene ćeš da dobiješ šire argumentovane odgovore.
ne kao dokaz, već kao zanimljivu islustraciji svega što sam napred rekao, navešću doživljaj (metafizičko iskustvo), indijskog fizičara i jogija Maharišija, tvorca svetskog pokreta za transcendentalnu meditaciju, koji se kroz meditaciju prosvetlio i kroz meditacoju došao do istog rezučtata o ppostojanju materije, života i Univerzuma, koji sam ja napred opisao, do kojeg može da se dođe i uz pokoć naučnih argimenata i
Mahariši je rekao ovo:
U osnovi sveta stoji ujedinjeno polje svih prirodnih zakona. To je nešto nematerijalno, vanvremensko, nemanifestovano, neaktivno. To je veliko ništa, koje je početak i uzrok svega. U njemu postoji sve, sve velike i male stvari, svi svetovi, svi oblici, svi odnosi, ali samo kao princip, kao ideja, kao latentna mogućnost. To je čista svest. I kad se deo te čiste svesti, makar i najsitnija njena čestica, izdvoji i stupi u aktivno stanje, kad postane dinamična, pretvara se u konkretnu stvar, u materiju, u biće, u svemir. To ništa ima potpunu svest o sebi, jer je čista svest. Ima ogromnu, beskonačnu moć samoorganizovanja, jer je kreativno, jer je ujedinjeno polje svih sposobnosti, svih mogućnosti. Njegova priroda je savršenstvo, sklad, harmonija, blaženstvo, i sve što nastaje iz toga zadržava tu osobinu, ostaje blaženstvo“.