- Poruka
- 131.400
ali i kad nema resenja vozila moraju da prodju raskrsnicuBukvalno nigdje to ne piše
Naveden je izuzetak, tj. situacija kada pravilo ne važi, tj. nema rešenja.
Dakle rečeno je nema rešenja, a ne, poslušajte taba, on nudi rešenje.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ali i kad nema resenja vozila moraju da prodju raskrsnicuBukvalno nigdje to ne piše
Naveden je izuzetak, tj. situacija kada pravilo ne važi, tj. nema rešenja.
Dakle rečeno je nema rešenja, a ne, poslušajte taba, on nudi rešenje.
Da čujem tvoje rešenje, kojim redosledom?Pa nije postavljena kao problem, nego kao zadatak.
To što je tebi nerešiv, jbg.
Dakle pravilo desne strane nije pravilo, bez obzira što u auto-školama uče da ono radi posao kada nema neke druge signalizacije (znak, semafor, policajac, horizontalna signalizacija)?nije jer to vozilo skrece i preseca traku.
Pa realno.ej da mi posaljemo ovu sliku nekoj auto skoli i da vidim odgovore?
mozemo i u vise pa da vidimo da li ce se razlikovati.![]()
Naravno da ovoga nema u praksi, ali to što ga nema u praksi ne znači da nema rešenje po postojećim pravilima.realno jeste zeznuta situacija jer se radi o putevima iste vaznosti i to bi moralo da se regulise znakom ili semaforom.
i zato i kazem da je primer nerealan jer toga nema u praksi.
Pravilo desne strane, prednost ima auto koje sa svoje desne strane nema nikog.Da čujem tvoje rešenje, kojim redosledom?
Simpatično.Pravilo desne strane, prednost ima auto koje sa svoje desne strane nema nikog.
B-C-A.
Policajac će na licu mjesta utvrditi da nisi normalan, i možda će te i uspavati.Simpatično.
Ja sam u vozilu A, ti me isečeš kao vozilo B jer skrećeš ispred mene
i ja te naravno razvalim namerno.
Šta misliš, koga će saobraćajna policija da označi kao krivca?
Tvoja bedna objašnjenja da ja nisam mogao da prođem zbog vozila C,
će sudija naravno uvažiti i proglasiti mene krivim?
Ajd, ne blamirajte se više...![]()
Misliš tebe u vozilu B?Policajac će na licu mjesta utvrditi da nisi normalan, i možda će te i uspavati.
Sve je bolje od ubice.Misliš tebe u vozilu B?
Samo idiot koji skreće levo ne propušta vozilo iz suprotnog smera...![]()
Tako je.Sve je bolje od ubice.
Neko ko je spreman da u saobraćaju namjerno ugrozi druge učesnike mora biti regulisan na licu mjesta.
u stvari u pravu siPravilo desne strane, prednost ima auto koje sa svoje desne strane nema nikog.
B-C-A.
U situaciji prikazanoj na slici nema saobraćajca, semafora, ni znakova što znači da primenjujemo pravila saobraćaja. Takođe, nema ni vozila sa pravom prvenstva prolaza, odnosno vozila pod pratnjom, na dužnosti. Međutim, pošto se u ovom slučaju na raskrsnici nalazi i tramvaj, pravila nalažu da pravo prvenstva prolaza na neregulisanoj raskrsnici u odnosu na sva vozila, bez obzira iz kog pravca dolaze, ima šinsko vozilo, zatim ide vozilo sa brojem 2 jer važi pravilo desne strane i ono ima pravo prvenstva prolaza u odnosu na vozilo sa brojem 3.
Nije nelogično, ali na toj slici fali vozilo A.iskren da budem meni je ovo i dalje skroz nelogicno ali jeste tako.
Ja ako sam ugrožavao, nisam ugrožavao kao ti što si ugrožavao.Tako je.
Znači ti koja namerno ugrožavaš mene skretanjem u levo ispred
mog vozila bi trebala biti "regulisana" na licu mesta?
Bravo, apsolutno se slažem...![]()
vozilo A je nebitno jer ono u ovoj situaciji ide poslednje i to je svima jasnoNije nelogično, ali na toj slici fali vozilo A.
Tramvaj se ne računa, uvek ima prvenstvo prolaza.
Znači, ostaju vozila 2 i 3, normalno je da će vozilo 2 proći
prvo jer dolazi vozilu 3 sa desne strane.
A oba vozila su dužna da propuste tramvaj, tako da možeš
ladno i da ga izbrišeš, ne utiče na situaciju.
Koji bre propis desne strane (ne ruke)?Ja sam ugrožavao u skladu s propisi desne ruke.
Vozilo A ima prednost u odnosu na vozilo B, jel to tako teško da se shvati?vozilo A je nebitno jer ono u ovoj situaciji ide poslednje i to je svima jasno
ne moze da ima jer je njoj najblize vozilo C u odnosu na koje nema prednost i mora da ga propusti.Vozilo A ima prednost u odnosu na vozilo B, jel to tako teško da se shvati?
Onaj znak što sam postavio, gdje ulica sa prvenstvom prolaza ne ide pravo, nego lijevo/desno...e u praksi, na tim saobraćajnicama apsolutno gledam na sve strane, bez obzira što imam prednost, jer nikada ne znaš ko će naići iz druge ulice, a u glavi mu je da ima prednost jer ide pravo.u stvari u pravu si
meni nije problem da priznam kad gresim.
sad sam malo googlao.
zanemarujemo tramvaj jer je svima jasno da on ima prednost.
![]()
iskren da budem meni je ovo i dalje skroz nelogicno ali jeste tako.
zato se ovakve situacije i regulisu saobracajnim znacima.
https://ltablice.com/pravila-saobra...a-prolaza-na-neregulisanoj-raskrsnici-primeri
Dobro, vi terajte po svom i molite Boga da ja ne sedim slučajno u vozilu A.ne moze da ima jer je njoj najblize vozilo C u odnosu na koje nema prednost i mora da ga propusti.
idi na ovu raskrsnicu koju sam slikao i uveri se sam.Dobro, vi terajte po svom i molite Boga da ja ne sedim slučajno u vozilu A.
Uvek ću da propustim nekoga, izuzev kad uzme da se khurči iako nije u pravu.
To su SNS saobraćajci koji znamo koliko imaju pojma (nemaju)ako vas citaju saobracajci sve ce da vas privedu na ponovno polaganje testova,
osim one koji su odgovorili sa CAB,![]()
*BCAako vas citaju saobracajci sve ce da vas privedu na ponovno polaganje testova,
osim one koji su odgovorili sa CAB,![]()