Koji je redosled prolaska u ovoj raskrsnici?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znači opet :D Da ne skreće lijevo B bi išao prvi a A zadnji. Jer vozilu A dolazi C sa desne strane a njemu B. Na svu sreću raskrsnica bez regulacije semaforom i/ili saobraćajnim znacima ne postoji.
Vidim da si opet napisao isto što i ranije, samo što ne znam na koje se pravilo pozivaš, tj. radiš po osjećaju, što je i sva moja poenta.

Nekako nemam odgovor na najjednostavnije pitanje, tj. na osnovu čega rešavate raskrsnicu.

Ja u ovim mojim postovima prvo to naglasim, dakle na osnovu čega, pa onda i kako.

Mislim, mogu i ja da napišem samo CBDGHJI, ali ono, malo se i potrudim jbg.
Rješavaju je kombinovanjem pravila desne strane i pravila suprotnog smjera i 👇
Једно питање, шта да из сваког смера иде по ауто?
Ako iz svakog kraka raskrsnice kreće auto prednost ima ono auto koje ne sječe ničiju putanju kretanja(ovo je samo teoretski naravno u praksi nema takvih raskrsnica).

Žmigavac nije obavezan, niti je dio nekog pravila.
Kao što rekoh, pravila su rigidna, imaju svoju definiciju, ovo tvoje je čisto interpretacija međunarodnog prava by NATO.
Sine pa ti se bodesh :)
Bogte pa kako bre signalizacija nije obavezna? Cim menjas traku, putanju kretanja bilo koje vrste MORAS da das svetlosnu signalizaciju. Jos kad vidim koliko tni nije jasno osnve pravila saobracaja...

Poslednja izmena:
A šta ti to "pravilo suprotnog smera" tačno definiše?
Vozilo koje se saobraća na istom pravcu a drugom smjeru od našeg vozila ima prednost pri skretanju ako nastavlja da se kreće pravolinijski ili skreće udesno.
Ili vozilo koje skreće lijevo u odnosu na vozilo koje dolazi iz suprotnog pravca dužno je da propusti to vozilo,tj da čeka.

Vozilo koje se saobraća na istom pravcu a drugom smjeru od našeg vozila ima prednost pri skretanju ako nastavlja da se kreće pravolinijski ili skreće udesno.
Ili vozilo koje skreće lijevo u odnosu na vozilo koje dolazi iz suprotnog pravca dužno je da propusti to vozilo,tj da čeka.
To spada u prvenstvo prolaza, nepismeni.
Ne postoji to tvoje "pravilo suprotnog smera", ne loopetaj, ne izmišljaj... :mazi:

Back